Saltar apartados

11 febrer 2019

 

El Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat d'Igualtat de la Universitat d'Alacant commemoren el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència amb la jornada "La ciència en femení".

 

 

 

DÍA 11 DE FEBRER
De 11.30 a 11.50 h presentació del Projecte "Quiero ser ingeniera" UA-Institut de la Dona, 
(Sala d'Actes de l'edifici Germà Bernàcer)
Ponents
- María José Rodríguez Jaume. vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualdad i directora de la Unitat d' Igualtat (UA)
- Silvia Buabent Vallejo. Directora de l'Institut de la Dona. Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.
- Andrés Montoyo. Director Escola Politècnica (UA).
- Mireia Luisa Sempere Tortosa. Coordinadora del Grau en Enginyeria Multimèdia (UA).

 

 
DIA 11 DE FEBRER
12:00-13:30. Taula redona "La ciència en femení"
(Sala d'actes Edifici Germà Bernàcer)

 

Modera: Amparo Navarro Faure. Vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement

Ponents:
- Rosa María Menéndez. Presidenta del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).
- Silvia Buabent Vallejo. Directora de l'Institut de la Dona. Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.
- Pepa Antón Botella. Catedràtica del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la (UA) on és actualment directora. Experta en microbiologia.

-Paloma Moreda Pozo. Doctora i Enginyera en Informàtica. Titular d'Universitat en el Departament de Llenguatges i Sistemás Informàtics (UA) on és actualment directora. Experta en processament de llenguatge i sistemes d'informació.
Del 17 de gener al 5 de febrer, els centres educatius no universitaris de la província d'Alacant podran sol·licitar una visita guiada que comprendrà la ruta Campus Igualitari i l'exposició "Amb nom de Dona" i que es portarà a terme entre el 11 i 15 de febrer.

1) Campus igualitari: itineraris amb perspectiva de gènere

Els itineraris de gènere permeten conèixer el Campus des d'aquesta perspectiva enllaçant les diferents fites i monuments que commemoren assoliments reconeguts per dones en ciència, arquitectura, esport, periodisme,etc. Aquesta ruta es converteix, en una proposta pràctica que auna innovació docent i lluita contra les desigualtats de gènere prenent com a estratègia la visibilización de la contribució de les dones al coneixement, a la gestió universitària i també desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la UA.

 

URL: https://web.ua.es/es/unidad-igualdad/proyectos/ruta-campus-igualitario-itinerarios-con-perspectiva-de-genero.html

 

 

 

2) visita a l'exposició "amb nom de dona"

 
Visibilizar a les dones en els diferents àmbits en els quals participen contribueix a promocionar i consolidar el principi d'igualtat entre dones i homes, genera espais simbòlics per a l'apoderament de les dones, reverteix estereotips de gènere, i crea models de referències que estimulen a les noves generacions a aconseguir les seues metes personals i professionals sense biaixos de gènere. És una oportunitat única per a presentar a dones científiques rellevants així com conèixer la seua aportació a l'avanç i desenvolupament social.
Amb Noms de Dona, és la campanya de la Universitat d'Alacant per a la visibilización de les dones que d'una i una altra manera participen en la vida universitària. Consta de 24 panells:
  • Amb Noms de Dona-Honoris causa presentem a les dones que han rebut la distinció de Doctora Honoris causa, la més alta distinció que concedeixen les universitats a persones rellevants. La concessió d'aquest guardó s'inicia en la UA en 1984. Des de llavors fins a gener de 2017 s'han atorgat 91 honoris causa, 11 s'han concedit a dones.

Més info: https://web.ua.es/es/unidad-igualdad/campanas/con-nombre-de-mujer.html

 

 

  • Amb Noms de Dona-Dones Ciències de la Computació presentem a acadèmiques rellevants en aquest àmbit. En l'actualitat, i malgrat els resultats acadèmics de les xiques en batxiller, la seua presència en titulacions universitàries vinculades a les ciències de la computació és del 15%. Si no es trenca aquesta tendència, el període per a aconseguir la igualtat efectiva s'ampliarà doncs la demanda de professionals lligats al sector és creixent.

 

Més info: https://web.ua.es/es/dia-mujer-trabajadora/campana-con-nombres-de-mujer-mujeres-en-ciencias-de-la-computacion.html

 

 

 

 

LLOC: Universitat d'Alacant

 

ORGANITZA: Unitat d'Igualtat
COL·LABORA: Voluntariat contra la Violència de Gènere
DATES VISITA: de l'11 al 15 de febrer de 2019
HORA I LLOC TROBADA: Plaça de la Igualtat a les 10h.
TERMINI DE SOL·LICITUD:DEL 17 DE GENER AL 5 DE FEBRER DE 2019
A: unitat.igualtat@ua.es (indicar dia de preferència)
(SUBJECTE A DISPONIBIBILIDAD)

 

 

 

 

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9917

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464