Saltar apartados

Videojocs i gènere en la pràctica docent

 

Biblioteca >> Informàtica

 

Autor/a Rubio Méndez, María; Cabañes Martínez, Eurídice
Any 2011
Títol Videojocs i gènere en la pràctica docent
Tipus Article
Descripció

Si bé és cert que l'ús de la tecnologia en les pràctiques docents és cada vegada més habitual, aquests usos no estan obtenint els resultats esperats, en gran part perquè la recerca entorn de l'alfabetització digital no ha calat en l'àmbit educatiu i en les pràctiques quotidianes. És necessari una anàlisi crítica des de la perspectiva de gènere tant de l'estat actual de l'ús de les tecnologies en l'aula com de les seues possibilitats futures, per la qual cosa la comunicació gira sobre aquests dos eixos: d'una banda, en la comunicació es destaca com els usos de les tecnologies en l'aula moltes vegades estan intervinguts per una lògica androcéntrica i de mercat; i per un altre, com a proposta positiva, abordarem una anàlisi de les possibilitats que una reapropiación del mitjà tecnològic, concretament dels videojocs, podria desplegar tant per a la innovació pedagògica com per a la constitució d'una consciència crítica que involucrara activament en la reconcepción i els processos de creació del mitjà a l'alumnat i al professorat.

Localització

Actes del III Congrés Universitari Nacional Recerca i Gènere. Universitat de Sevilla, Unitat d'Igualtat, pàg. 1785-1802.

URL

http://wdb.ugr.es/esmujer/AgataIgnaciuk/en/wp-content/uploads/pdf/Investigacion_Genere_11.pdf

Data creació fitxa 20/05/2013

 

 

 

amb Perspectiva de Gènere en la docència universitària


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464