Saltar apartados

Les bones alumnes davant els TFG: atrapades entre la cultura comunicativa femenina i l'androcentrismo

 

Biblioteca >> Perspectiva de gènere en docència universitària

 

Autor/a Bengoechea, Mercedes
Any 2014
Títol Les bones alumnes davant els TFG: atrapades entre la cultura comunicativa femenina i l'androcentrismo
Tipus Article
Descripció

Bengoechea, en la conferència inaugural de les III Xornadas d'Innovació en Xénero, reflexiona sobre un problema que ha detectat en els dos últims anys: els pitjors resultats obtinguts per alumnes amb bon expedient en la defensa dels seus treballs de finalització de grau, en relació als seus companys amb similar expedient. Se serveix d'aquesta situació per a reflexionar sobre una barrera de gènere a la qual podrien haver d'enfrontar-se les alumnes. Després d'exposar la possible discriminació que pot estar produint-se, proposa cinc factors que poden tenir una decisiva influència en la qualificació final del TFG: la vàlua personal, el propi treball realitzat, el tema a triar, l'actuació oral en la defensa del treball i la deliberació del tribunal. L'autora es deté en els dos últims factors, que interpreta com a producte de l'aprenentatge de l'ús de la llengua d'homes i dones mediatizado pel gènere. La comunicació finalitza suggerint que tant les alumnes com les professores que participen en tribunals poden transformar el mandat de gènere projectant identitats diferents a les assignades que qüestionen el sistema de relacions i privilegis de gènere.

Localització Llibre d'Actes de la III Xornada d'Innovació en Xénero, Docència i Recerca. Universidade de Vigo, Unidade d'Igualdade, pàg. 9-35.
URL

http://www.uvigo.es/sites/default/uvigo/documentos/igualdade/actas_con_portada_iii_xornada.pdf

Data creació fitxa 23/05/2013

 

 

 

amb Perspectiva de Gènere en la docència universitària


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464