Saltar apartados

Metodologies d'innovació docent: la perspectiva de gènere en Comunicació Audiovisual

 

 Biblioteca >> Publicitat i Comunicació

 

Autor/a Menéndez Menéndez, María Isabel
Any 2013
Títol Metodologies d'innovació docent: la perspectiva de gènere en Comunicació Audiovisual
Tipus Article de revista
Descripció

L'autora centra la seua atenció en l'aplicació pràctica de la perspectiva de gènere en la formació en Comunicació Audiovisual.  En aquest sentit, el disseny curricular ha de tenir en compte, almenys, les següents dimensions: (1) Formació bàsica en conceptes relacionats amb la igualtat entre homes i dones; (2) Aproximació a la història de la lluita pels drets de les dones amb especial referència al panorama audiovisual i/o artístic quan és possible; (3) Discussió i reflexió sobre binomis esencialistas com el femení/mascu­lli, la seua jerarquia i importància social, la seua representació en la indústria audiovisual i les possibles conseqüències en els públics; (4) Coneixement i reflexió sobre l'aportació de les dones a la indústria audiovisual i incorporació de les biografies rellevants; (5) Incorporació de textos alternatius als canònics (que a causa de l'andro­centrisme són quasi sempre masculins), tant escrits com a audiovisuals; (6)

Comprensió i informació sobre les rutines netament sexistes que es produ­cen en el món audiovisual en els seus diferents contextos; (7) Aproximació al marc legal que, quant a la igualtat, afecta al contingut dels mitjans de comunicació i les indústries culturals.Menéndez finalitza el seu article amb una adaptació de les dimensions indicades anteriorment en l'assignatura de cinema.

Localització Menéndez, I. (2013). Metodologies d'innovació docent: la perspectiva de gènere en Comunicació Audiovisual. Història i Comunicació Social, 18, 699-710.
URL

http://revistas.ucm.es/index.php/hics/article/view/44000/41606

Data creació fitxa  14/05/2016

 

 

 

 

amb Perspectiva de Gènere en la docència universitària


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464