Saltar apartados

newsletter 1 guia discurs igualitari

NEWSval

NEWS2

La Guia per a un discurs igualitari en la Universitat d'Alacant ofereix alternatives i recursos per a la visibilització de les dones en relació amb les pràctiques discursives acadèmiques i institucionals que es desenvolupen en l'espai de la universitat. Després d'una breu introducció (Per a un discurs igualitari en la universitat), la guia es desenvolupa al voltant de tres eixos. El primer, Alternatives per a ser visibles a través de les paraules, aborda qüestions relacionades amb el gènere dels noms i la concordança. El segon, Alternatives i propostes per a ser visibles al llarg del discurs, té a veure amb la gramàtica i els diferents tipus de discurs. El tercer, Alternatives i propostes per a no caure en estereotips alerta sobre usos expressius estereotipats que perpetuen la desigualtat. La guia s'enriqueix amb exemples extrets de textos elaborats en la UA i per integrants d'aquesta; i es completa amb un apèndix de professions i càrrecs, una bibliografia i una breu referència al marc legal que normativitza l'ús d'un llenguatge igualitari en les administracions públiques.

Per a garantir l'accessibilitat de la guia, i de forma paral·lela a la seua pròxima difusió en paper, es pot consultar en la pàgina web de la Unitat d'Igualtat.

El 2010 es va aprovar el Primer Pla d'Igualtat entre dones i homes de la Universitat d'Alacant. El Pla d'Igualtat s'articula al voltant de set eixos que tracten d'abastar tots els àmbits d'activitat de la UA (visibilització i sensibilització, docència, investigació, accés i promoció del PDI i del PAS, treballar i estudiar en la UA, representació i formació). Aquests eixos es desenvolupen mitjançant un total de 86 accions vinculades, al mateix temps a un òrgan responsable, un òrgan que ha d'executar-les i un termini aproximat per al seu compliment. L'execució d'algunes d'aquestes accions s'està desenvolupant de forma automàtica mentre que unes altres impliquen un esforç addicional. La Unitat d'Igualtat difondrà les novetats i accions que es duen a terme en matèria de política de gènere en la Universitat d'Alacant mitjantçant newsletters.

Iniciem aquesta sèrie amb la presentació de la Guia per a un discurs igualitari en la Universitat d'Alacant. Amb aquesta Guia es compleix l'acció 10 de l'eix 1 del Pla d'Igualtat. En l'elaboració han participat: el Vicerectorat de Relacions Institucionals (òrgan responsable); la Unitat d'Igualtat i el Centre d'Estudis sobre la Dona (òrgans executors); les professores M. Carmen Marimón i Isabel Santamaría, del Departament de Filologia Espanyola (autores); i Gerència i el Servei de Promoció del Valencià (col·laboradors).

 

newsb

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464