Saltar apartados

newsletter 13 premi igualtat 2015

  

LA UNIVERSITAT D'ALACANT CONCEDEIX EL PREMI IGUALTAT UA 2015 A LA PROFESSORA MARTA MACHO STADLER (UPV/EHU)
El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 24 de febrer, va acordar per unanimitat concedir el Premi Igualtat 2015 a la professora Marta Macho Stadler de la Universitat del Pais Basc (UPV/EHU) per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes i, en particular, per les seues accions de caràcter docent i divulgatiu a favor de la visibilització de l'aportació de les dones científiques en l’acadèmia i el progrés social.
La proposta de Marta Macho Stadler va ser presentada pels departaments d'Anàlisi Matemàtica i Estadística i Investigació Operativa i avalada per la Comissió d'Igualtat de la UA. 
Marta Macho Stadler és professora de Geometria del Departament de Matemàtiques i editora del blog Mujeres con Ciencia de la Càtedra de Cultura Científica de la Universitat del País Basc. Des del 2010 és membre de la Comissió per a la Igualtat de la Facultat de Ciència i Tecnologia de la seua universitat i, amb anterioritat, havia participat en la Comissió de Dones i Matemàtiques de la Reial Societat de Matemàtiques Espanyola (RSME). És coautora de Mujeres en la ciencia. Guía didáctica sobre el papel de la mujer en la historia de la ciencia i ha col·laborat en el llibre Las matemáticas de nuestra vida (publicat per la UA). A part de la seua tasca com a docent i investigadora, Marta Macho Stadler manté una intensa activitat en l'àmbit de la divulgació científica que l’ha portada a promoure la cita anual, des del 2011, del cicle de conferències «Ellas hacen Ciencia», que es duu a terme cada dijous del mes de novembre a Bilbao.
 
El premi es lliurarà el pròxim 6 de març de 2015 a les 12.00 en la sala multimèdia (edifici del Rectorat), coincidint amb els actes institucionals organitzats en la UA en commemoració del Dia Internacional de les Dones. 

Premi igualtat 2013. Centre d'Estudis sobre la Dona (UA).
Premi igualtat 2014. Equip de Futbol Sala Femení (UA).

 

 

NEWSa2

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464