Saltar apartados

newsletter 19 ni una més

 

La campanya de sensibilització de la Universitat d'Alacant contra la violència de gènere N1+ sorgeix dels treballs presentats per l'alumnat de l'assignatura de Tècniques Avançades d'Especificacions Sotfware (grau en Enginyeria Informàtica). El professor d’aquesta, Fernando Llopis Pascual (Dept. Llenguatges i Sistemes Informàtics. Escola Politècnica) els va demanar que en grups de treball pensaren com el Big Data podria contribuir a eradicar la violència de gènere.

 

Un d'aquests treballs va fer la seua aportació en format vídeo. En aquest, Pablo Corral Llorca, Paula Frías Arroyo, Adrián Gosálvez Maciá, Ivan Martínez Molina i Eladio Rincón (SolidQ), van seleccionar imatges que acompanyaven els textos (per ordre d'aparició) de: Jorge Bucay (Cuentos para Pensar), Luís Sánchez-Mellado (Maltratadas, El País -8 d'octubre de 2015) i Mario Benedetti (No te rindas). La combinació original d’aquestes va ser traslladada en l'espot N1+. L'espot ha estat editat per la dissenyadora Alissia i té la col·laboració d'AlbertoEsFeliz, qui interpreta el poema de Mario Benedetti, i Camila Gálvez Molteni, que ha compost i interpreta Another coincidence.

 

El logo N1+ va acompanyar l'exposició del treball d'un segon grup d'estudiants format per: Joaquín J. Antón Orts, Robert Esclapez García, Julia García Martínez, Martín García Ripoll Muñoz, Lucas Gil Melby, Quico Llinares Llorens, Iván Mora Maciá, Pedro Antonio Moya García, Jorge Poveda Pérez i Pavel Razgovorov. Aquest logo, editat posteriorment pel Gabinet d'Imatge, dóna nom a la campanya de sensibilització contra la violència de gènere que la Universitat d'Alacant, a través de l'Oficina del Rector, va posar en marxa l’any 2017. 
N1+ s'ha inspirat en un dels poemes de Susana Chávez (1995) en el qual arreplega la frase Ni una muerta más per a denunciar els feminicidis a Ciutat Juárez. Ella va ser assassinada el 2011.
La consigna de la poetessa mexicana va aconseguir repercussió internacional el 2015 quan va sorgir el moviment feminista argentí #Niunamenos. Des de la creació d’aquest, i en un nombre cada vegada més gran de ciutats argentines, es fan marxes de protesta i repulsa als feminicidis la mitjana dels quals en el país és d'una dona cada 30 hores.

 Espot N1+ :

 

Reproducir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9917

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464