Saltar apartados

newsletter 3 decàleg gestió temps

NEWScasn3

Decàleg de bones pràctiques en la gestió del temps

 

Existeix un temps públic, un temps domèstic i un temps privat que hem de gestionar racionalment. La conciliació de les diferents esferes de la vida exigeix hàbits saludables de gestió de temps. El I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la UA preveu diferents actuacions amb l'objectiu d'afavorir la conciliació de les obligacions laborals, amb la vida familiar i personal del personal de la UA i de l'alumnat. En concret, l'acció 5 (eix 6) del Pla d’Igualtat estableix “l'elaboració i difusió d'un codi de bones pràctiques sobre l'ús racional del temps de treball que incloga totes les instàncies de l'estructura acadèmica i administrativa.”

 

SABIES QUE…

L'última estadística publicada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat sobre usos del temps (enquesta d'ocupació del temps 2009-2010) mostra que dels deu tipus de categories en els quals es classifiquen les activitats, són aquelles que engloblen les tasques domèstiques (llar i família) i la de treball remunerat, les que majors diferències per sexes evidencien. Les diferències, en ambdós casos, són menors que en l'anterior enquesta de 2003.

 
  • Concretament, els homes que realitzen tasques domèstiques són el 74,7%, quasi cinc punts més que el 2003. El percentatge és encara molt inferior al d'elles (91,9%), que ha descendit quasi un punt en els últims set anys.
  • Les tasques domèstiques es distribueixen a Espanya de manera cada vegada més igualitària, encara que les dones segueixen dedicant-hi quasi dues hores i quart més que els homes cada dia. El 2003 la diferència entre homes i dones era de dues hores i 54 minuts.
  • Quant al treball remunerat, aquest ocupa temps per al 38,7% dels homes i el 28,2% de les dones. El percentatge masculí és quatre punts inferior al de 2003, mentre que el femení ha augmentat tres punts.
  • Per sexes, ells empren diàriament una hora i deu minuts més que elles, una diferència que s'ha reduït en 43 minuts en els últims anys.Concretament, els homes que fan tasques domèstiques son el 74,7%, quasi cinc punts més que el 2003. El percentatge és encara molt inferior al d'elles (91,9%), el qual ha descendit quasi un punt en els darrers set anys.
  DECALOGO

NEWSa2

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464