Saltar apartados

newsletter 6 premi igualtat 2013

 

logo-news6val

Premi IGUALTAT-UA 2013 AL CENTRE D'ESTUDIS DE LA DONA (CED)

 

El I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la UA (2010-2012) estableix, entre les mesures de sensibilització i promoció de la igualtat de gènere, la celebració d'un acte de reconeixement a la persona o col·lectiu, entitat o institució pública o privada, pertanyents o no a la UA que, per la seua trajectòria o labor, hagen contribuït a la promoció de la igualtat. Per a desenvolupar aquesta acció, el Consell de Direcció va proposar al Consell de Govern la creació del Premi IGUALTAT-UA que va ser aprovat el 30 de gener de 2013. El Premi IGUALTAT-UA institucionalitza el compromís de la UA en la promoció de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. El Premi és un reconeixement que atorga la UA, per aquest motiu s'ha cercat un procés que garantira la major participació de la comunitat universitària.
 
El Premi IGUALTAT-UA persegueix un doble objectiu:
 
1. RECONÈIXER els esforços de dones i homes per avançar en la igualtat de gènere a través d'actuacions concretes. Encara que la prohibició de discriminació per raó de sexe i la igualtat entre dones i homes està regulada en un marc normatiu, són imprescindibles les iniciatives que contribueixen a consolidar el canvi cultural necessari perquè la igualtat legal siga realment efectiva.
 
2. SENSIBILITZAR sobre la persistència de desigualtats de gènere en la societat, les quals arriben també a l'àmbit de la universitat i el món acadèmic, i expressar el compromís institucional en la defensa dels valors de llibertat, democràcia, justícia, igualtat i solidaritat que regeixen la nostra Universitat.
 
 
LA UNIVERSITAT D'ALACANT CONCEDEIX EL PREMI IGUALTAT – UA 2013 AL CENTRE D'ESTUDIS DE LA DONA (CED)
 
EL 8 de març de 2013, coincidint amb els actes institucionals organitzats en la UA en commemoració del DIA INTERNACIONAL DE LES DONES es lliurarà el Premi corresponent a la primera edició al Centre d'Estudis de la Dona de la UA.

 

Amb aquest guardó es reconeix la trajectòria del CED com a espai de reflexió i actuació sobre gènere i igualtat dins de la nostra comunitat universitària. El CED va ser el primer centre propi d'estudis de gènere creat per una universitat espanyola i compta amb un nodrit grup d'investigadores i investigadors de diverses disciplines pertanyents al col·lectiu de personal docent i investigador de la UA. Són tambéintegrants del CED persones compromeses amb la igualtat de dones i homes que pertanyen a altres col·lectius de la UA, com alumnat i personal d'administració i serveis. A més, el CED col·labora, integrant-les en les seues activitats i actuacions, amb altres persones i institucions públiques o privades, fet que n’ha afavorit la inserció en el teixit social del seu entorn.

 

 

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464