Saltar apartados

2018

   

CONVOCATÒRIA PREMI IGUALTAT - UNIVERSITAT D'ALACANT - 2018 (BOUA 30-11-2017)

 

OBJECTIU

El Premi Igualtat-UA institucionalitza el compromís de la UA per la promoció de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Aquest reconeixement es va concedir per primera vegada l'any 2013, coincidint amb els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.

El Premi Igualtat-UA té com a objectiu reconèixer les persones, col·lectius, entitats o institucions que han destacat per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes. El Premi Igualtat-UA també podrà reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l'excel·lència de les acadèmiques per a visibilitzar l'aportació de les dones a l'avanç científic i al progrés social, i trencar així la visió androcèntrica que prevaleix sobre la ciència, la investigació i l'acadèmia.

 

CANDIDATURES

Podran optar-hi les persones, col·lectius, entitats o institucions, tant públiques com privades, pertanyents o no a la UA, que per la seua trajectòria o treball hagen contribuït a promoure la igualtat de gènere en qualsevol d'aquests àmbits:

  • Elaboració de recursos docents amb perspectiva de gènere.
  • Consecució de projectes de recerca que tinguen com a objecte d'estudi la desigualtat entre dones i homes.
  • Activitats de sensibilització sobre discriminació i desigualtat de gènere.
  • Iniciatives que promoguen el desenvolupament de valors per a la igualtat entre l'alumnat.
  • Implementació de mesures de conciliació de la vida familiar, personal i laboral.
  • Accions, treballs o projectes (culturals i esportius) que promoguen la igualtat entre dones i homes o que contribuïsquen a la ruptura d'estereotips de gènere.
  • Excel·lència acadèmica.
  • Qualsevol altre que es considere adequat a l'objectiu del premi.

 

PROPOSTA DE CANDIDATURES

La iniciativa per a proposar candidatures al premi Igualtat-UA podrà partir d'aquests òrgans i estructures de la UA:

a)    Facultats, Escola Politècnica Superior, Escola de Doctorat, departaments i instituts universitaris d'investigació, i qualsevol altre centre de la UA.

b)   Consell d'Estudiants.

c)    Organitzacions sindicals amb representació en la UA.

d)   Consell de Direcció.

 

 

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES

El termini de presentació de candidatures comença l'endemà de publicar-se en el BOUA i acaba el dilluns 15 de gener de 2018.

L'enviament de sol·licituds i documentació es farà a través d'aquest formulari electrònic, i únicament es presentarà al Registre General de la UA el rebut signat generat per l'aplicació informàtica. Les propostes han d'estar motivades i s'hi adjuntarà el currículum de la persona candidata, o en el cas de col·lectius, entitats o institucions, una memòria de les activitats realitzades que fonamente la candidatura.

 

CONCESSIÓ

La Comissió d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de la UA valorarà les candidatures rebudes i elevarà al Consell de Govern la petició de concessió del Premi Igualtat-UA per a la candidatura que haja obtingut, mitjançant votació, més suport.

La Unitat d'Igualtat publicarà en la seua pàgina web la candidatura premiada, una vegada haja sigut aprovada pel Consell de Govern.

El lliurament del Premi Igualtat-UA 2018, consistent en una rèplica a escala de l'escultura Harmonia, obra de José Ángel Merino López, es farà en un acte públic emmarcat en la celebració institucional del Dia Internacional de les Dones.

 

 

Alacant, 20 de novembre de 2017

 

Vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat

 

María José Rodríguez Jaume

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9917

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464