Saltar apartados

Premi Igualtat Universitat d'Alacant

 

premio igualdad rosa ballester 1
foto premio igualdad 2013 CEM
premio igualdad 2014 futbol femenino
foto premio igualdad 2015 marta
premio igualdad 2016-3
8 de marzo- 1
8 marzo 2018-2
premio igualdad rosa ballester 2
sant tomas2020

 

 

 

 

 

Publicat en BOUA 11/01/2021.

 

 

El premi IGUALTAT-UA institucionalitza el compromís de la Universitat d'Alacant per la promoció de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. En el desenvolupament de les accions de l'I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la UA (2010-2012), el Consell de Direcció va proposar al Consell de Govern la creació del Premi IGUALTAT-UA entre les mesures de sensibilització i promoció de la igualtat de gènere. Aquest reconeixement es va concedir per primera vegada l'any 2013, coincidint amb els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.
El premi IGUALTAT-UA té per objecte reconèixer a les persones, col·lectius, entitats o institucions, que hagen destacat per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes. El premi IGUALTAT-UA també pot reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l'excel·lència de les acadèmiques, en visibilitzar l'aportació de les dones a l'avanç científic i al progrés social, i trencar així amb la visió androcèntrica que preval sobre la ciència, la investigació i l'Acadèmia. 
Podran optar a aquest premi les persones, col·lectius, entitats o institucions, tant públiques com privades, pertanyents o no a la UA, que per la seua trajectòria o labor hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere en qualsevol d'aquests àmbits:
- Elaboració de recursos docents amb perpectiva de gènere.
- Consecució de projectes de recerca que prenguen com a objecte d’estudi la desigualtat entre dones i homes.
Activitats de sensibilització sobre discriminació i desigualtat de gènere.
Iniciatives que promoguen el desenvolupament de valors per a la igualtat entre les i els estudiants.
- Implementació de mesures de conciliació de la vida familiar, personal i laboral.
- Accions, treballs o projectes (culturals i esportius) que promoguen la igualtat entre dones i homes i/o que contribuïsquen a la ruptuara d'estereotips de gènere.
-Excel·lència acadèmica.
-Qualsevol altre que es considere adequat a l’objecte del premi.
La Comissió d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de la Unviersidad d'Alacant s'encarrega de valorar les candidatures rebudes i eleva al Consell de Govern la petició de concessió del Premi IGUALTAT-UA.
Una vegada aprovat en Consell de Govern la concessió del Premi IGUALTAT-UA, el lliurament del mateix es realitzarà en un acte públic emmarcat en la celebració institucional del Dia Internacional de les Dones que consisteix en una rèplica a escala de l'escultura Harmonia, obra de José Ángel Merino López.

 

 

 

 

 

Premi igUAltat 2021

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 25 de febrer, ha acordat per unanimitat concedir el Premi igUAltat 2021 a l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues-AMIT.

 

Premi igUAltat 2020

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 24 de gener i a proposta de Consell Social, ha acordat per unanimitat concedir el Premi igUAltat 2020 a María Teresa Fernández de la Vega Sanz.

Premi igUAltat 2019

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 28 de febrer de 2019, va acordar per unanimitat concedir el Premi igualtat 2019 a Rosa Ballester Añon (València, 1945), Catedràtica emèrita d'Història de la Ciència en la Facultat de Medicina de la Universitat Miguel Hernández.

Premi igUAltat 2018

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 30 de gener, va acordar per unanimitat concedir el Premi igualtat 2018 a Miguel Lorente Acosta (Sàrria, 1962), professor titular de Medicina Legal, Toxicologia i Antropologia Física de la Universitat de Granada.

Premi igUAltat 2017

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 23 de febrer, va acordar per unanimitat concedir el Premi igualtat 2017 a María Josefa Yzuel Giménez (Jaca, 1940), Catedràtica en Òptica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 Premi igUAltat 2016

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 25 de febrer, va acordar per unanimitat concedir el Premi igualtat 2016 a l'empresa Aigües Municipalizadas d'Alacant, E. M. (AMAEM) per la promoció del principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes en integrar-lo en tots els àmbits en els quals es desenvolupa la seua activitat empresarial. La proposta d'Aigües Municipalizadas d'Alacant, E. M. va ser presentada per l'Institut de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la UA.

 Premi igUAltat 2015

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del 24 de febrer, va acordar per unanimitat concedir el Premi igualtat 2015 a la professora Marta Macho Stadler de la Universitat del País Basc (UPV/EHU) per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes i, en particular, per les seues accions de caràcter docent i divulgatiu a favor de la visibilització de l'aportació de les dones científiques en l'Acadèmia i el progrés social.

Premi igUAltat 2014

La Comissió d'Igualtat, en sessió ordinària del 20 de febrer, va acordar concedir el Premi igualtat 2014 a l'Equip de Futbol de Sala femení de la Universitat d'Alacant, proposta presentada pel Consell d'Estudiants. Aquest acord va ser aprovat pel Consell de Govern el 27 de febrer.

Premi igUAltat 2013

El Consell de Direcció va proposar al Consell de Govern la creació del Premi IGUALTAT-UA que es va aprovar el 30 de gener de 2013. El lliurament del premi corresponent a la seua primera edició és per a a el Centre d'Estudis de la Dona de la UA.

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464