Saltar apartados

PRESENTACIÓ

BANNER

El dret a la igualtat entre dones i homes ha sigut reconegut per les Nacions Unides com a principi jurídic universal i està recollit en les constitucions dels països democràtics. Ara bé, la igualtat davant la llei, la qual representa una gran fita històrica per a les dones i el conjunt de la societat, ha resultat insuficient per a aconseguir la igualtat real. La societat té davant seu el gran repte de bandejar alguns estereotips i promoure les condicions perquè la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva.
Les dones han anat incrementant la seua presència en els diferents àmbits de la societat. La incorporació de les dones a l'educació, i concretament a l'educació superior, que en el nostre país els va estar vedada durant dècades, és un bon exemple que s'han produït avanços molt importants en el camí cap a la igualtat. No obstant això, diversos informes sobre la posició de les dones en la universitat constaten la persistència de desigualtats i desequilibris, tant en l'accés a la carrera acadèmica i la trajectòria professional, com en la presència en els òrgans de representació.
La constatació d'aquesta posició desigualitària, més enllà de les causes que la produeixen, aconsella desenvolupar polítiques actives per a compensar i prevenir la reproducció d'aquestes desigualtats i fer efectiu el principi d'equitat.
Amb aquesta vocació el Consell de Govern va acordar al gener de 2008 la creació de la Unitat d'Igualtat de la Universitat d'Alacant, dóna així compliment al que preveu en la disposició addicional dotzena de la LOM-LOU que estableix que:
“Les universitats comptaran entre les seues estructures d'organització amb unitats d'igualtat per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el principi d'igualtat entre dones i homes.”

 

 


 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464