Saltar apartados

EQUALITY

equalityalfa III

"EQUALITY" és un projecte per a l'enfortiment del lideratge femení en les institucions d'educació superior llatinoamericanes i en la societat, en el qual participa la Universitat d'Alacant a través de la Unitat d'Igualtat.

"EQUALITY" és una xarxa creada per 23 iInstitucions d'educació superior de 18 països d'Amèrica Llatina i 4 països d'Europa, els quals es van unir per a desenvolupar mesures estratègiques per a promoure la igualtat de gènere i la promoció de la participació de les dones en posicions de lideratge en la investigació, l'acadèmia i la societat en general.

Amb el suport financer del Programa ALFA III de la Comissió Europea, el consorci engegarà una sèrie de mesures específiques com estudis, desenvolupament de capacitats, programes de sensibilització i accions de suport polític durant els 3 anys de durada del projecte, entre 2012 i 2015.

Un dels objectius d'aquest projecte és realitzar un estudi comparatiu entre 90 universitats (18 universitats sòcies i 72 universitats col·laboradores d'Amèrica Llatina i Europa) de 22 països en total.

Els objectius d'aquest estudi comparatiu són:

  1. Identificar els dèficits existents, marcs legislatius, tendències i bones pràctiques en la promoció de la igualtat gènere i el lideratge de les dones amb èmfasis en la ciència i la tecnologia en les instàncies d'educació superior.
  2. Involucrar a instàncies d'educació superior no sòcies del projecte per a la difusió del projecte i integrar-les a la xarxa.

 La Universitat d'Alacant ha convidat a col·laborar en el projecte a les universitats següents :

  • UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ
  • UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ
  • UNIVERSITAT DE MÚRCIA
  • UNIVERSITAT DE CANTÀBRIA

Les quatre universitats estan participant en la primera fase del projecte a través de les seues respectives unitats d'igualtat

 Accés a la web del projecte EQUALITY

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464