Saltar apartados

Propostes didàctiques

carru 5
carru 6
carru 1
     
 
Títol: Aprenguem a Compartir. Guia Didàctica d'Educació no Sexista
Autor-a: Diputació Provincial de Castelló
Descripció: Guia que pretén ser un instrument de suport a aquelles persones ocupades d'educar que persegueixen el desenvolupament de totes les possibilitats i actituds de xiquetes i xiquets alhora que contribueixen a una societat més justa i igualitària.
   
TítolASSEGURA'T Còmic
Autor-a: Generalitat de Catalunya
Descripció: Còmic sobre la prevenció de violències masclistes.

 

     
Títol: ASSEGURA'T Guia Didàctica
Autor-a: Generalitat de Catalunya
Descripció: 
Guia Didàctica per a professorat d'ESO i Batxillerat que tracta la violència masclista en els tres àmbits que afecten més la gent jove: de parella, familiar i social o comunitari, aprofundint en determinats tipus de violència com la de parella, la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats, la familiar i els agressions sexuals.
 Títol: Educar en Igualtat
Autor-a: Delegació de la Dona de l'Ajuntament de Sevilla
Descripció: 
Quadern per al professorat sobre la prevenció de la Violència de Gènere en l'Alumnat.
     
 
Títol: El Ciberacoso com a forma d'exercir la Violència de Gènere en la Joventut: Un Risc en la Societat de la Informació i del Coneixement
Autor-a: Delegació del Govern per a la Violència de Gènere. Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.
Descripció: 
L'objectiu d'aquest estudi radica a avaluar l'efecte que el desenvolupament de la societat de la informació i del coneixement, i més específicament la generalització en l'ús de les tecnologies de la informació i del coneixement (TIC) com a Internet i l'aparició de les denominades xarxes socials, ha tingut en les formes en les quals es produeix la violència de gènere en els joves. 
   Títol: Guia de Prevenció de la Violència de Gènere en Adolescents
Autor-a: Regidoria de la Dona, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Boadilla del Monte.
Descripció: Aquesta Guia consta de tres blocs, el primer d'ells aclareix conceptes i qüestions sobre el maltractament perquè es puga conèixer i detectar com són les relacions d'abús o que conseqüències té sobre les xiques o els xics que la pateixen;en el segon bloc es descriuen pautes per a prevenir la violència de gènere o la informació necessària per a ajudar a els qui són víctimes d'aquesta violència, i en el tercer bloc hi ha alguns test que ajuden a conèixer millor les relacions.
 
     
 
 Títol: La guia de prevenció de violència sexista per a joves: “mp3, mp4 reprodueixes sexisme? i sms ¡sense masclisme sí!. Passa-ho
Autor-a: Govern de Canàries
Descripció: 
La guia es configura com un instrument de Prevenció, Sensibilització i Informació del problema de la Violència de Gènere entre la joventut canària, la finalitat de la qual és d'una banda informativa, per a els qui realitzen un primer acostament a aquest problema, i per un altre didàctica, per a els qui decidisquen aprofundir i treballar els continguts de la guia.
   Títol: Trencant Esquemes
Autor-a: Institut Asturià de la Dona
Descripció: 
Oferir un model d'orientació acadèmica i professional que desenvolupe en l'alumnat la capacitat de triar sense biaixos de gènere i que permeta desenvolupar la coresponsabilitat en xics i xiques en els diferents àmbits de la seua vida, com són el domèstic i l'ocupació.

Secundant la igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464