Saltar apartados

recursos didàctics

 

 

 RECURSOS EDUCATIUS EN PDF

 

Aquesta guia didàctica és realitza amb la intenció d'oferir als i els professionals de l'ensenyament, que exerceixen la seua labor en els nivells educatius d'Educació Infantil i Primària, eines que els permeten analitzar, seleccionar i treballar amb contes infantils dónes de la perspectiva de gènere, com a instruments per a coeducar dónes de la infància.

Amb l'objectiu de facilitar al professorat pautes per a fomentar actituds i comportaments igualitaris en el context educatiu, és presenta la guia que teniu en els vostres mans, on s'ofereixen elements per a la reflexió sobre els contes populars i una breu bibliografia de contes coeducativos i no sexistes, més concordes amb la realitat social.Aquest material pretén enfortir els finalitats treballades durant els “Tallers Aprenent en Igualtat “, realitzats en centres educatius de la localitat amb alumnat d'Educació Infantil, per a la inclusió i el tractament transversal en el Currículum educatiu de la Promoció de la Igualtat d'Oportunitats entre Dons i Homes.Amb aquesta iniciativa és tracta de conscienciar sobre la importància de produir canvis socials i noves relacions de gènere on els xiquets i els xiquetes és reconeguen com a agents protagonistes d'aquest nou model de societat.

Els llibres infantils, ja siguin contes o llibres en imatges, són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic i un suport privilegiat en els processos d'identificació i aprenentatge dels rols sexuals i dels relacions socials entre els sexes. D'aquesta manera, els imatges, observades durant molt de temps per els xiquets i els nens que encara no han après a llegir, són eines de transmissió d'estereotips, així com la literatura infantil i juvenil, que actua com a agent de transmissió de normes, valors i ideologies.

És per aquesta raó que el Centre de Recursos de la Dóna de Cornellà, amb la col·laboració de la Biblioteca Central de Cornellà i la Diputació de Barcelona, ha elaborat aquesta guia, amb l'objectiu de poder facilitar la taverna a doll i pares, educadorsi educadors en la localització de materials que formin nens i xiquets en igualtat.

 

 

Aquesta guia Set rompecuentos per a set nits ha sigut elaborada com un recurs didàctic de suport per a fer un ús no sexista dels contes, redefinint els papers, els personatges, els històries, etc., dónes d'una perspectiva crítica. A més, amb l'objectiu de facilitar aquesta taverna, s'aporten propostes alternatives de contes fonamentades en valors positius i igualitaris, que afavoriran el desenvolupament ple de xiquetes i xiquets. En definitiva, aquest material és una a posta coeducativa.

 

   

CONTES PER A TENIR EN LA TEUA BIBLIOTECA 

 

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

De la mítica col·lecció "A favor dels xiquetes", una història fabulada que reivindica el rol femení en la societat, combat els estereotips sexistes i denuncia la discriminació. Perquè encara és necessiten obres sobre coeducació i igualtat.

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

Ells menjaven, viatjaven i és modernitzaven mentre dobles eles recol·lectaven menjar i criaven a la prole. Però els bonobos no acceptaven que els bonobas també pogueren aprendre i evolucionar. El llegat dels autors i il·lustradores pioneres en la creació d'àlbums sobre igualtat i coeducació, encara vigent.

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

Aïllada en un jardí, Margarida és l'única elefanta del grup incapaç d'aconseguir que la seua pell seguisca de color rosa caramel. Quan els seus progenitors desisteixen d'imposar-li aqueix aspecte, per fi descobrirà el significat de la llibertat i obrirà el camí de la igualtat per als seues companyes.

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

La catàstrofe ho posa tot potes enlaire: els deixa sense llar i altera per complet els seues vinyes. Però és la senyora Ratolí la que troba la solució. D'una vida monòtona, als aventures i els nous rols en la família.

 

 

 

 

  

 

GUIA DE LECTURES PER A LA TEUA BIBLIOTECA VIOLETA

 

Ací tens una guia de lectures per a infantil, primària, ESO i batxillerat amb la finalitat de facilitar recursos com a eines de suport a una educació igualitària, no sexista i lliure de violència de gènere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secundant la igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464