Saltar apartados

Xarxa d'Espais Universitaris Lliures de Violència contra les Dones

 

La Xarxa d'Espais Universitaris Lliures contra la Violència de les Dones dóna compliment a l'acció 13 de l'Eix 6 (Treballar i Estudiar en la UA) de l'III Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la Universitat d'Alacant (2018-2020). La Universitat d'Alacant compta amb una sòlida trajectòria en la implementació d'accions estratègiques per a erradicar comportaments contra la discriminació per assetjament i violència de gènere en qualsevol de les seues manifestacions. Les línies de treball en el nostre entorn universitari requereixen de mesures específiques que asseguren la seguretat i la llibertat de la nostra comunitat universitària a fi de promoure una base estructural social i cultural de respecte i igualtat.

Des de l'aprovació en 2015 i, posteriorment, la seua adequació en 2019 el Protocol de prevenció i actuació enfront de l'assetjament sexual, per raó de sexe i per orientació sexual de la UA, s'han gestionat set expedients segons dades arreplegades en l'Observatori per a la Igualtat entre Dones i Homes de la UA sobre actuacions enfront de situacions d'assetjament sexual, per raó de sexe i per orientació sexual.

El 2019 es va aprovar el Protocol per a protecció per a víctimes de violència de gènere que treballen o estudien en la Universitat d'Alacant amb l'objectiu de treballar de manera eficient, eficaç, ràpida i coordinada en la seguretat de les dones víctimes de violència de gènere que treballen o estudien en la UA. En el cas del col·lectiu d'estudiants particularment l'objectiu prioritari és garantir les condicions de seguretat que faciliten la permanència i continuïtat en la seua formació universitària.

Algunes bones pràctiques assenyalen que identificar espais segurs i lliures de violència contra les dones aconsegueixen un efecte multiplicador en la sensibilització i la participació comunitària per a la seua prevenció i detecció davant situacions de discriminació per assetjament i per violència de gènere. Els adhesius Espais universitaris lliures de violència contra les dones son punts de consulta i referència pròxims que es situen en les consergeries de Facultats i Escola Politècnica Superior, Aularis, consergeria de Rectorat, Biblioteca General, Servei d'Esports i Cafeteries del campus amb la finalitat de transmetre un missatge clar de confiança que identifica espais de reflexió i de convivència segurs i lliures de violència contra les dones en el nostre entorn universitari.

Aquesta iniciativa es suma a altres bones pràctiques posades en marxa per la Universitat d'Alacant:

 

  Si vols identificar la teua unitat, servei, centre o despatx amb l'adhesiu Espais universitaris lliures de violència contra les dones' envia'ns un correu electrònic  unitat.igualtat@ua.es

 

 

 

 

 

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464