Saltar apartados

Antecedents i evolució

Centre d'Estudis UniversitarisLa Universitat d'Alacant va ser creada a l'octubre de 1979 sobre l'estructura del CENTRE D'ESTUDIS UNIVERSITARIS (CEU), que havia començat a funcionar en 1968. Alacant recuperava d'aquesta manera els estudis universitaris suspesos en 1834, quan va tancar, després de dos segles d'existència, la seua precursora, la Universitat d'Oriola. La Universitat d'Oriola va ser creada mitjançant Butlla Papal en 1545 i va mantenir obertes les seues portes durant dos segles (1610-1808). La província d'Alacant, doncs, posseeix una important tradició universitària de la riquesa patrimonial de la qual dóna bon compte l'actual Col·legi de Santo Domingo, edifici de l'antiga Universitat d'Oriola, recuperat avui, gràcies a l'acord entre la Diòcesi i la Universitat.

Curs 1968-1969En aquesta etapa més recent, els estudis universitaris es van reiniciar en el curs 1968-69 amb tan sols 230 alumnes per a passar en l'actualitat a quasi 33.000 estudiants, sent la universitat amb un major creixement proporcional d'alumnat entre totes les de l'Estat espanyol.

La Universitat d'Alacant, després de quasi vint anys d'existència, presenta un molt rellevant potencial per al desenvolupament socioeconòmic de la qual és quarta província en PIB total d'Espanya. Una cinquantena de titulacions ,més de setanta Departaments Universitaris i unitats i grups d'investigació en Àrees de Ciències Socials i Jurídiques, Experimentals, Tecnològiques, Humanitats, Educació i Ciències de la Salut, cinc Instituts Universitaris d'investigació projecten una activitat investigadora de les més prestigioses del país.

Vestisca Universitat

La nostra Universitat és la primera empresa de la província d'Alacant amb més 2.000 treballadors (personal docent i de serveis) i un pressupost anual entorn dels 15.000 milions de pessetes. Suposa un referent obligat per a moltes empreses amb les quals manté contractes d'assistència tècnica, transferència de tecnologia, alumnes en pràctiques, postgrau, formació contínua... És, així mateix, un punt de referència obligada en les relacions internacionals: convenis, seus, mobilitat i intercanvi, cooperació, entre diversos projectes innovadors en diverses parts del món.

La nostra Àrea d'Experimentació Industrial i els Serveis a la Investigació (Planta Zero d'Analítica, Plantes Pilot d'Experimentació, Laboratoris, Servei d'Informàtica, Sistemes d'Informació i Documentació Avançats, Centre de Documentació Europea, Centre de Creació d'empreses, Àrea de Pràctiques en Empreses del Gabinet d'Iniciatives d'Ocupació -GIPE- Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació -OTRI-, Centre d'Enllaç Europeu del Mediterrani -CENEMES- Vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa, Taller d'Imatge, Societat de Relacions Internacionals...)

Tot açò en el qual està considerat un dels millors campus d'Europa: un milió de metres quadrats amb el millor disseny urbanístic, la més innovadora arquitectura en un marc d'excel·lència mediambiental (extenses zones verdes, disseny paisatgístic, àrees per als vianants, culturals, esportives, educatives...) i una extensa varietat de serveis.

Llac Universitat

Aquest entorn universitari es localitza en l'àrea més estratègica de la província i del mediterrani espanyol: comunicació directa amb l'A-7 (Autopista del Mediterrani) i l'autovia de l'interior formant cruïlla en els límits del Campus. A cinc minuts de la capital de la província, a deu de l'Aeroport Internacional de l'Altet, a menys de vint minuts dels principals enclavaments industrials, a menys de quinze minuts d'àrees lúdiques pròximes (residencials, platges, camps de golf...) i amb una línia de ferrocarril que circumda l'oest del campus i futur Parc Científic.

Localització

A més de la decidida aposta per la innovació i la tecnologia, la Universitat d'Alacant aconsegueix cotes del major prestigi en l'àmbit del seu ferm compromís amb la cultura i el patrimoni. Un dels millors museus universitaris europeus, el Parc Arqueològic de l'Alcudia, el millor edifici renaixentista valencià, seu universitària durant dos segles a Oriola (1610-1808): la Universitat Històrica d'Oriola, el Palau Contal medieval de Cocentaina, les cases Palau de Benissa... propicien un creixent prestigi en l'entorn nacional i internacional.

En aquest entorn la Universitat aspira a configurar progressivament un dels millors Parcs Científics del món. Aspira a anar materialitzant progressivament unes inversions sol·licitades per a infraestructures i equipament docent i investigador que completaran una infraestructura universitària de primer ordre en l'entorn europeu.

Museu Universitari

Presentació Universitat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464