Inici

Reproducir

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Gran activitat al campus de la Universitat d'Alacant amb motiu de la celebració del dia mundial del medi ambient. Laboratoriop de climatologia, Insectes, conservació de sòls, paisatge sonor, planta dessaladora, biodiversitat animal i vegetal, ruta saludable, jardí de roques, canvi climàtic... repartides per tot el campus com a mostra de la gran diversitat que ofereix i de les accions de control del medi ambient que en el mateix es desenvolupen.
Un agraïment molt especial a quantes/us han fet possible aquesta jornada d'exploració, observació i coneixement entorn del medi ambient.

18/06/2021

Amb motiu del dia mundial del medi ambient es desenvoluparan una sèrie d'activitats al campus al llarg del mes de juny segons s'arreplega en el programa adjunt.

11/06/2021
LA UNIVERSITAT SENSE FUM

La Universitat d'Alacant t'ofereix alternatives molt saludables perquè et decidisques a deixar de fumar. Estudiar, llegir, pensar, debatre, investigar, compartir... en un campus saludable amb múltiples actius de salut. Ánimate, val la pena gaudir de tot això sense fum. És una magnífica raó per a fer-ho, però hi ha moltes més, ¿vols compartir-les?

03/06/2021
RUTES SALUDABLES D'UA

Una nova raó per la qual deixar de fumar. Les rutes saludables de la Universitat d'Alacant. Activitat física, història, cultura, flora i fauna en recorreguts pel campus.
Enganxa't a la salut per a desenganxar-te del fum.

02/06/2021
SETMANA SENSE FUM EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT

Seguint amb la setmana sense fum en la Universitat d'Alacant, aporte noves raons per a deixar de fumar. I res millor que els actius de salut amb els quals compta la Universitat d'Alacant. Com l'amfiteatre a l'aire lliure, enfront de l'aulari 2. Zona de descans, esplai, cultura, relaxació, estudi... que convida a prendre la saludable i sana decisió de deixar de fumar.

01/06/2021
DIA MUNDIAL SENSE TABAC


Avui és el Dia Mundial Sense Tabac i la Universitat d'Alacant a través d'Universitat Saludable vol llançar un missatge positiu, motivador i saludable en el qual proposa 7 raons per les quals deixar de fumar. Ens agradaria, a més, que qualsevol membre de la Comunitat Universitària ens traslladara la seua raó per a deixar de fumar, de tal manera que, entre totes/us siguem capaces d'aconseguir una sensibilització sobre aquest important hàbit nociu tant a nivell individual com col·lectiu.
Per un espai sense fum, tractem de cercar les nostres millors raons per a convèncer-nos i convèncer.

31/05/2021

El passat dia 25 es va dur a terme l'última donació de les programades en la campanya UAjuda Dóna Sang Llaura més que mai. A la mateixa va acudir una representació del Consell d'Estudiants de la UA amb el seu President, Álvaro Asencio. Així mateix, van acudir la Vicerectora d'Estudiants, Rosa Ferrer Cascales, i el Director d'Universitat Saludable, José Ramón Martínez Riera.
La campanya de donacions ha tingut un gran èxit i en aquesta, a més de les unitats de sang recol·lectades, s'ha aconseguit captar un gran nombre de primers donants.
Donat l'èxit aconseguit es prorrogarà la campanya durant el mes de juny en la mateixa ubicació en les dates que s'indiquen, amb la finalitat de facilitar la donació als qui estiguen realitzant torns de tele-treballe.

DIA DE LA SETMANA:

DATA (JUNY) :

Dimarts

1

Dimecres

2

Dimecres

9

Dijous

10

Dimarts

15

Dimecres

16

Dimarts

                             29
Dimecres                              30
Horari De 09.30 a 13.30
Gràcies a totes/us per la vostra solidaritat.
Us esperem!!!!!

28/05/2021

El passat dia 11 es va iniciar el programa de donacions de sang en la UA en la qual es van superar totes les previsions inicials del Centre de Transfusions.
Tenint en compte l'actual situació de pandèmia i la disminució d'assistència al campus, es van fer en l'horari de 09.30 a 13.30 un total de 21 donacions de les quals 8 van ser nous donants. Les previsions del Centre de Transfusions estaven estimades en 15 donacions, la qual cosa suposa un 40% més de l'estimat.
Volem agrair a tota la Comunitat Universitària la seua solidaritat i la gran aportació a la salut que realitzen amb la seua donació.
Recordar que es continuaran realitzant donacions els dimarts i dijous d'aquest mes de maig i s'estan programant noves dates en les quals s'incorporaran horaris de vesprada i es diversificaren els dies perquè puguen donar les persones que estan teletrabajando.

13/05/2021
DIA INTERNACIONAL DE LES INFERMERES

Amb motiu del Dia Internacional de les Infermeres, des del Projecte d'Universitat Saludable de la Universitat d'Alacant volem traslladar la nostra felicitació a totes les infermeres i estudiants d'Infermeria. Però, sobretot, volem posar de manifest l'agraïment de tota la Comunitat universitària per l'aportació tan important que fan a la salut de les persones, les famílies i la comunitat a través de les seues cures professionals específiques, que contribueixen a promoure, generar, potenciar i mantenir entorns saludables. FELICITATS

12/05/2021
Dia Mundial de la Salut

Article publicat amb motiu del Dia Mundial de la Salut per part del Director de Secretariat d'Universitat Saludable en el Diari INFORMACIÓ

22/04/2021
Primer Pla Estratègic d'Horizon Europe per als anys 2021-2024

La Comissió Europea ha adoptat el primer Pla Estratègic d'Horizon Europe per als anys 2021-2024, en el qual la Comissió estableix prioritats per a la investigació i la innovació.

Aquest Pla Estratègic és una novetat en Horizont Europe i estableix quatre prioritats estratègiques per a centrar les inversions durant els pròxims quatre anys del programa i garantir que les accions d'investigació i innovació de la Unió Europea estiguen alineades i contribuïsquen a les prioritats de la UE, incloent una Europa sostenible, una Europa adaptada a l'era digital i una economia que pense en les persones.

Es pot accedir al document complet del Pla Estratègic i una infografia que ressalta els punts clau d'aquest.

31/03/2021
NORMES D'UTILITZACIÓ DE LES FONTS D'AIGUA POTABLE
26/03/2021
MODIFICACIÓ DE LES BASES DE LA I EDICIÓ DEL CONCURS D'IMATGES: REFLECTEIX LA FELICITAT CURS 2020-2021

Tenint en compte els canvis efectuats en l'aplicació de la xarxa social Instagram on, actualment, s'ha vist limitada en alguns comptes d'aquesta xarxa social la possibilitat de veure el número de "m'agrada"  de les publicacions en comptes aliens, es modifiquen les bases del present concurs.
Aquesta modificació afecta als criteris de valoració, entre els quals no es tindran en compte el número de "m'agrada" de les imatges que publiquen les persones que participen. D'aquesta forma, les universitats tampoc hauran d'enviar-nos el número de "m'agrada" de les candidatures triades.

Adjuntem el document on apareix aquesta modificació, així com accés a la notícia

25/03/2021
I EDICIÓ DEL CONCURS D'IMATGES: REFLECTEIX LA FELICITAT CURS 2020-2021

El Secretariat d'Universitat Saludable i la Delegació rectoral per a la Unitat de Psicologia i Resiliència, s'adhereixen a la convocatòria de la I Edició del Concurs d'Imatges: Reflecteix la Felicitat i les bases de la qual es poden consultar en l'arxiu adjunt.

Atès que aquesta proposta s'alinea amb la voluntat de la Universitat d'Alacant de promocionar el benestar emocional com a part integral d'una comunitat i entorn saludables, animem a estudiants, personal d'administració i serveis (PAS) i personal docent i investigador (PDI) a participar en aquesta convocatòria. Ens agradaria que les propostes de la Universitat d'Alacant aconseguiren alguns dels premis proposats.

Amb l'ànim de no excloure als qui no disposen o no desitgen participar a partir dels seus comptes personals d'Instagram i Twiter, aprofitant aquesta convocatòria, la Universitat d'Alacant, convoca una edició pròpia d'aquest concurs d'imatges. En ell participaran totes les imatges que s'adherisquen a la convocatòria de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut a més de les quals es remeten a la següent adreça de correu s.saludable@ua.es. Estàs últimes només participaran en l'edició del concurs de la Universitat d'Alacant. Podrà enviar-se tan sols una imatge per persona.

Totes les imatges participants s'exposaran en una exposició virtual. Els qui no desitgen que les seues imatges s'exposen en aquesta exposició hauran d'indicar-ho expressament.

De totes les imatges, seran seleccionades tres. La primera formarà part de la capçalera gràfica de la pàgina Web de la Universitat durant una setmana. Aquesta, amb les dues restants, seran utilitzades en esdeveniments i esdeveniments que la Universitat realitze per a promocionar la Salut i la Felicitat.

Els criteris de valoració seran els mateixos que els que figuren en la proposta de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut. El jurat de la Universitat d'Alacant encarregat de la selecció de les tres candidatures que participaran en el concurs d'Universitats Promotores de Salut més les imatges que es puguen sumar a partir del concurs proprio estarà conformat pel Director del Secretariat d'Universitat Saludable, o persona en qui delegue, el Delegat de la Rectora per a la Unitat de Psicologia i Resiliència o persona en qui delegue i un representant de la Unitat de Comunicació de la Universitat d'Alacant.

Als autors o autores de les tres imatges seleccionades, en el concurs propi, se'ls atorgarà un diploma acreditatiu.

23/03/2021
Dia Mundial de la lluita enfront del VIH-SIDA 2020: " Solidaritat Mundial, Responsabilitat Compartida"

Contingut: Com tots els anys realitzem activitats per a informar sobre la prevenció del VIH-SIDA amb informació veraç i acreditada. En aquesta ocasió la nostra campanya s'adapta a l'actual context, amb divers material divulgatiu online que pots veure en en el nostre espai

Destaca el Joc Interactiu: TRIVIAL VIH-SIDA  ¿Què saps del VIH i de la SIDA? Comprova-ho mentre aprens, realitzat per Creu Roja Joventut. També el fullet actualitzat del  Centre d'Informació i Prevenció VIH/SIDA i ITS  (CIPS) a Alacant que ofereix atenció gratuïta (assessorament, diagnòstic i tractament).
També pots comentar en:

https://twitter.com/ua_universidad/status/1333702574399172608?s=20

30/11/2020

Enguany el Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables se celebra el dia 19 de novembre de 2020 i té com a eslògan %u201CLa COVID: Una cascada d'emocions%u201D. Davant els canvis imposats, enguany volem centrar-nos en potenciar els recursos emocionals que de tipus personal tenim, per a reconvertir les nostres percepcions en una dimensió positiva i fonamental per a mantenir el nostre equilibri psíquic, el qual repercuteix en el nostre estat de salut. Descobreix la nostra proposta d'activitats

18/11/2020
Davant una parada cardíaca en època COVID Com reaccionar?

La vida segueix i els problemes de salut continuen, tant els crònics com els aguts. Encara que alguns es poden prevenir, uns altres ocorren en qualsevol moment. Una d'aquestes situacions és la d'una aturada cardíaca i com tots els 16 d'octubre, se celebra el Dia Europeu de Conscienciació davant l'Aturada cardíaca, en ell es fa una difusió sobre les actuació per a millorar la supervivència.

L'actuació ràpida, organitzada, salva vides i evita seqüeles. Però, enmig d'una pandèmia com el COVI19 sorgeix la pregunta ¿Com fer una reanimació cardiopulmonar (RCP) evitant el potencial risc de contagi? ¿Què passa amb el boca a boca?

La Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) ha publicat les indicacions per a actuar davant una persona que localitzem inconscient i que no respira:

1. Demanar ajuda al 112 i sol·licitar el DEA (desfibril·lador extern) més pròxim.

2. Realitzar les compressions toràciques: de 100 a 120 per minut, en adults.

3. NO realitzar respiracions boca a boca.

Tienes una explicació concisa de com actuar (enllace https://semicyuc.org/wp-content/uploads/2020/05/TrÃptico-SVB-Covid-19-OK.pdf) en aquest fullet de la SEMICYUC . Recorda: ¡¡¡pots salvar una vida!!! L'inici d'una reanimació cardiopulmonar de manera precoç, en els primers 4 minuts, aconseguiria millorar la supervivència d'aquesta persona fins a l'arribada dels servei d'emergència.

22/10/2020
Donació de sang

En aquestes dates amb l'entrada de la tardor realitzàvem la primera de les Campanyes de Donació de Sang al Campus de la Universitat d'Alacant. En aquesta ocasió, a causa de la situació de la pandèmia del COVID19 és impossible dur-la a terme, perquè hem de mantenir totes les mesures de seguretat i evitar possibles aglomeracions en les instal·lacions universitàries.

Encara que, hem de fer-vos una crida. En aquest moment continua sent vital mantenir les reserves dels bancs de sang, a la província d'Alacant es precisen 250 donacions diàries. Una donació permet extraure tres tipus de productes sanguinis per a atendre diferents necessitats, com els accidents de trànsit, pacients oncològics, trasplantats, ...

Si vols renovar el teu compromís solidari de compartir vida o participar per primera vegada, pots consultar els punts de donació per dates, localitats i horaris en http://www.centro-transfusion.san.gva.es/puntos-de-donacion-alicante Si tens algun dubte, sol·licita informació en 961971575 o escriu a hemodonacion_alicante@gva.es.

22/10/2020
Setmana Europea de la Mobilitat en la UA

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que tots els anys té lloc entre el 16 i el 22 de setembre, la Universitat d'Alacant ha organitzat activitats. Participa, inscriu-te i aconsegueix premis pels teus desplaçaments sostenibles. Més informació en: https://web.ua.es/es/ecocampus/movilidad-sostenible/semana-europea-movilidad/semana-europea-de-la-movilidad-sostenible-2020.html

16/09/2020
Iniciant el curs 2020-2021

Iniciarem el curs. Un curs immers en un nou escenari, com ho va ser l'últim quadrimestre del curs passat, amb la presència entre nosaltres d'un nou virus, SARS-CoV2. Des de la Universitat d'Alacant s'han disposat de totes les mesures necessàries per a garantir la reducció de riscos i minorar la propagació del virus. Però per a aconseguir aquestes metes cal desenvolupar una autoresponsabilidad/autogobernanza per cuidar-nos i cuidar als altres. Servisca aquesta nota per a recordar l'elemental:

1. Porta sempre la màscara ben col·locada.

Mantingues coberta tant el nas com la boca i ajusta-la a l'entorn de la cara per a no perdre la seua efectivitat.

Si precisas cambiarla, deposita la mascarilla utilizada en la papelera con pedal señalizada para ello.

 

2. Mantingues la distància física de seguretat de 1,5m.

No creus grups sense distància física, ni en els edificis ni en els espais verds del campus.

Segueix les senyalitzacions verticals i horitzontals de cada edifici.

3. Neta sovint les teues mans.

Ensabona-les, frega per tots els espais interdigitals i el palmell de les mans durant 40 segons, aclareix-les i fes un correcte assecat.

També, pots usar els hidrogels fregant bé el teu palmell de la mà i entre els dits fins de s'evapore l'hidrogel.

4. Programa el teu desplaçament, en el transport públic, al campus.

Evita les hores punta i d'aglomeracions.

Trasllada't directament al lloc de la teua activitat i ocupa els espais establits per a això.

Consulta els teus horaris de classe en l'AppUA o en UACloud.

Sempre consulta fonts oficials, sobre actualització de recomanacions sanitàries, per a mantenir-te informada/informat. ¡¡¡ prevenir millor que curar!!!.

07/09/2020

 

bienvenida

 

 

descanso

 

 

dia reus

 

 

en bici a la UA

 

 

 

 

 

 

La naturaleza en medio de la naturaleza

 

escaleras

U saludable mascarilla

 

U saludable mascarilla

 

 

 

 

Datos de contacto

Universitat Saludable

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat

Teléf. 965 90 22 98 ó 965 90 99 17

u.saludable@ua.es