Saltar apartados

Inici

Reproducir

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

30/11/2020
Dia Mundial de la lluita enfront del VIH-SIDA 2020: " Solidaritat Mundial, Responsabilitat Compartida"

Contingut: Com tots els anys realitzem activitats per a informar sobre la prevenció del VIH-SIDA amb informació veraç i acreditada. En aquesta ocasió la nostra campanya s'adapta a l'actual context, amb divers material divulgatiu online que pots veure en en el nostre espai

Destaca el Joc Interactiu: TRIVIAL VIH-SIDA  ¿Què saps del VIH i de la SIDA? Comprova-ho mentre aprens, realitzat per Creu Roja Joventut. També el fullet actualitzat del  Centre d'Informació i Prevenció VIH/SIDA i ITS  (CIPS) a Alacant que ofereix atenció gratuïta (assessorament, diagnòstic i tractament).
També pots comentar en:

https://twitter.com/ua_universidad/status/1333702574399172608?s=20

18/11/2020
La COVID: Una cascada d'emocions

Enguany el Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables se celebra el dia 19 de novembre de 2020 i té com a eslògan %u201CLa COVID: Una cascada d'emocions%u201D. Davant els canvis imposats, enguany volem centrar-nos en potenciar els recursos emocionals que de tipus personal tenim, per a reconvertir les nostres percepcions en una dimensió positiva i fonamental per a mantenir el nostre equilibri psíquic, el qual repercuteix en el nostre estat de salut. Descobreix la nostra proposta d'activitats

22/10/2020
Davant una parada cardíaca en època COVID Com reaccionar?

La vida segueix i els problemes de salut continuen, tant els crònics com els aguts. Encara que alguns es poden prevenir, uns altres ocorren en qualsevol moment. Una d'aquestes situacions és la d'una aturada cardíaca i com tots els 16 d'octubre, se celebra el Dia Europeu de Conscienciació davant l'Aturada cardíaca, en ell es fa una difusió sobre les actuació per a millorar la supervivència.

L'actuació ràpida, organitzada, salva vides i evita seqüeles. Però, enmig d'una pandèmia com el COVI19 sorgeix la pregunta ¿Com fer una reanimació cardiopulmonar (RCP) evitant el potencial risc de contagi? ¿Què passa amb el boca a boca?

La Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) ha publicat les indicacions per a actuar davant una persona que localitzem inconscient i que no respira:

1. Demanar ajuda al 112 i sol·licitar el DEA (desfibril·lador extern) més pròxim.

2. Realitzar les compressions toràciques: de 100 a 120 per minut, en adults.

3. NO realitzar respiracions boca a boca.

Tienes una explicació concisa de com actuar (enllace https://semicyuc.org/wp-content/uploads/2020/05/TrÃptico-SVB-Covid-19-OK.pdf) en aquest fullet de la SEMICYUC . Recorda: ¡¡¡pots salvar una vida!!! L'inici d'una reanimació cardiopulmonar de manera precoç, en els primers 4 minuts, aconseguiria millorar la supervivència d'aquesta persona fins a l'arribada dels servei d'emergència.

22/10/2020
Donació de sang

En aquestes dates amb l'entrada de la tardor realitzàvem la primera de les Campanyes de Donació de Sang al Campus de la Universitat d'Alacant. En aquesta ocasió, a causa de la situació de la pandèmia del COVID19 és impossible dur-la a terme, perquè hem de mantenir totes les mesures de seguretat i evitar possibles aglomeracions en les instal·lacions universitàries.

Encara que, hem de fer-vos una crida. En aquest moment continua sent vital mantenir les reserves dels bancs de sang, a la província d'Alacant es precisen 250 donacions diàries. Una donació permet extraure tres tipus de productes sanguinis per a atendre diferents necessitats, com els accidents de trànsit, pacients oncològics, trasplantats, ...

Si vols renovar el teu compromís solidari de compartir vida o participar per primera vegada, pots consultar els punts de donació per dates, localitats i horaris en http://www.centro-transfusion.san.gva.es/puntos-de-donacion-alicante Si tens algun dubte, sol·licita informació en 961971575 o escriu a hemodonacion_alicante@gva.es.

16/09/2020
Setmana Europea de la Mobilitat en la UA

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que tots els anys té lloc entre el 16 i el 22 de setembre, la Universitat d'Alacant ha organitzat activitats. Participa, inscriu-te i aconsegueix premis pels teus desplaçaments sostenibles. Més informació en: https://web.ua.es/es/ecocampus/movilidad-sostenible/semana-europea-movilidad/semana-europea-de-la-movilidad-sostenible-2020.html

07/09/2020
Iniciant el curs 2020-2021

Iniciarem el curs. Un curs immers en un nou escenari, com ho va ser l'últim quadrimestre del curs passat, amb la presència entre nosaltres d'un nou virus, SARS-CoV2. Des de la Universitat d'Alacant s'han disposat de totes les mesures necessàries per a garantir la reducció de riscos i minorar la propagació del virus. Però per a aconseguir aquestes metes cal desenvolupar una autoresponsabilidad/autogobernanza per cuidar-nos i cuidar als altres. Servisca aquesta nota per a recordar l'elemental:

1. Porta sempre la màscara ben col·locada.

Mantingues coberta tant el nas com la boca i ajusta-la a l'entorn de la cara per a no perdre la seua efectivitat.

Si precisas cambiarla, deposita la mascarilla utilizada en la papelera con pedal señalizada para ello.

 

2. Mantingues la distància física de seguretat de 1,5m.

No creus grups sense distància física, ni en els edificis ni en els espais verds del campus.

Segueix les senyalitzacions verticals i horitzontals de cada edifici.

3. Neta sovint les teues mans.

Ensabona-les, frega per tots els espais interdigitals i el palmell de les mans durant 40 segons, aclareix-les i fes un correcte assecat.

També, pots usar els hidrogels fregant bé el teu palmell de la mà i entre els dits fins de s'evapore l'hidrogel.

4. Programa el teu desplaçament, en el transport públic, al campus.

Evita les hores punta i d'aglomeracions.

Trasllada't directament al lloc de la teua activitat i ocupa els espais establits per a això.

Consulta els teus horaris de classe en l'AppUA o en UACloud.

Sempre consulta fonts oficials, sobre actualització de recomanacions sanitàries, per a mantenir-te informada/informat. ¡¡¡ prevenir millor que curar!!!.

 

 

 

 

bienvenida

 

descanso

 

dia reus

 

en bici a la UA

 

dia xarxa

 

 

La naturaleza en medio de la naturaleza

 

escaleras


U saludable mascarilla


 

Vídeo de presentación subtitulado en inglés

Vídeo de presentación subtitulado en valenciano

Datos de contacto

Universitat Saludable

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat

Teléf. 965 90 22 98 ó 965 90 99 17

u.saludable@ua.es

Universitat saludable


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3920

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464