Saltar apartados

Inici

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

24/05/2019
SABEM COM MENGEM? 2ª JORNADA DEL DIETISTA-NUTRICIONISTA. ELS LACTEOS
Jornades de portes obertes en commemoració del dia de la Nutrició, dia 28 de maig en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. Saló de grau de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant, de 9.00 a 20.30 hores, el pròxim dia 28 de maig de 2019.
Activitat promoguda per estudiants del grau de Nutrició Humana i Dietéticade la UA, amb la col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Salut i l'Associació ADINU Alacant.
23/05/2019
Resultat de la votació "Visualitzant les ITS i el VIH: No fa falta que siga l'1 de desembre per a seguir actuant!!!"

El resultat de la votació. "Visualitzant les ITS i el VIH: ¡¡¡No fa falta que siga l'1 de desembre per a seguir actuant!!!", amb una participació de 278 persones, va donar el primer premi al Cartell 1: A UN CONTACTE DEL CONTAGI amb 76 vots. El segon premi al Cartell 4: UN MALSON MOLT REAL amb 48 vots. I el tercer premi al Cartell 3: PROTECCIÓ CONTRA LES ITS amb 47 vots.

Gràcies a tots per contribuir a aquesta campala de difusió d'informació per a les prevenció de les ITS/VIH.

16/05/2019
Exposició de Cartells, Votació Popular i Taula Informativa sobre ITS/VIH.
Des de fa uns anys s'està observant a Espanya una tendència ascendent d'ITS (infeccions de transmissió sexual), principalment, en joves menors de 35 anys. Infeccions que, semblaven controlades i amb taxes molt baixes de contagi, estan evolucionant desfavorablement i, al seu torn, incrementen el risc al contagi pel VIH (virus d'immunodeficiència humana).
Per aquest motiu, des d'Universitat Saludable realitzem una campanya de divulgació i amb l'el objectiu de fomentar l'autorresponsabilidad en salut, amb informació precisa i veraç. El lema de la campanya és %u201CVisualitzant les ITS i el VIH: ¡¡¡No fa falta que siga l'1 de desembre per a seguir actuant!!!"
El pròxim dia 22 de maig (míercoles) de 10 a 14 hores, en la plaça de la Igualtat (davant de la Biblioteca General) podràs conèixer els riscos i la forma de pervenirlos:
-Votació popular per a seleccionar el millor cartell informatiu sobre "els riscos de contraure ITS (Infeccions de Transmissió Sexual / VIH)", elaborats per estudiants de la UA.
-Taula informativa que serà atesa per professionals de la Unitat de Promoció de Salut i del Centre d'Informació i Prevenció de la SIDA i ITS (CIPS) d'Alacant, per a consultar qualsevol dubte.

Us esperem.

14/05/2019
Resultats
La comissió de selecció de la CONVOCATÒRIA DE CONCURS CARTELLS SOBRE EL RISC DE CONTRAURE ITS (Infeccions de Transmissió Sexual / VIH) després de visionar tots els cartells admesos a concurs i valorar-los, publica la següent resolució d'acord amb les bases del concurs ha seleccionat 7 cartells que passaran a la fase de votació popular:
Cartell 3: A UN CONTACTE DEL CONTAGI.
Cartell 7. AMOR I SEXE LLIURES D'ITS.
Cartell 13. PROTECCIÓ CONTRA LES ITS.
Cartell 14. UN MALSON MOLT REAL.
Cartell 20. CARTELL PREVENCIÓ MTS/ITS.
Cartell 23. CARTELL CONTRA EL VIH
Cartell 24. ¿T'HO VAS A JUGAR TOT A UNA CARTA?
La fase de la votació popular es realitzarà el dia 22 de maig, complementadose l'exposició i votació amb una taula informativa per a la prevenció de les ITS/VIH amb el lema "Visualitzant les ITS i el VIH: ¡¡¡No fa falta que siga l'1 de desembre per a seguir actuant!!!".
08/04/2019
Campanya de Prevenció del Càncer de Pell

El dia 10 d'abril de 2019 (dimecres) de 10 a 12,30 hores podràs aprendre a valorar la teua pell i a dismunir els risc per una exposició inadequada a les radicciones solars, en totes les estacions de l'any.

En la carpa estaran 2 dermatologos i 1 infermera que, col·laboren desinteressadament, per a informar-te i valorar la teua pell si tens algun tipus de risc.
¡¡¡T'esperem!!! en la carpa informativa que estarà instal·lada en la Plaça de la Igualtat (front la Bilbioteca General).
02/04/2019
CONVOCATÒRIA DEL CONCURS CARTELLS SOBRE EL RISC DE CONTRAURE ITS
CONVOCATÒRIA DEL CONCURS CARTELLS SOBRE EL RISC DE CONTRAURE ITS (Infeccions de Transmissió Sexual / VIH) fins al 7 de maig de 2019. L'objectiu d'aquesta convocatòria és la de fomentar l'autorresponsabilidad en salut, amb informació precisa i veraç, com a via per a modificar favorablement els perfils de riscos de la comunitat universitària. Aquest concurs compta amb tres premis econòmics i les bases de la convocatòria estan disponibles en https://web.ua.es/es/universidad-saludable/acciones-saludables/concurso-carteles-vih.html.
25/03/2019
LLISTAT DEFINITIU DE SOL·LICITUDS ADMESES A PARCEL·LES DELS HORTS SALUDABLES MIGUEL HERNANDEZ

AULA CELEBRACIÓ SORTEIG:

GB/1007 del Germà Bernàcer, aquest divendres 29 de març a las 10 h.
22/03/2019
Projecció del curt "Després també"
Projecció del Curt "DESPRÉS TAMBÉ" dirigit per Carla Simón i creat com a part de la campanya #compartirmomentos. Després de la seua projecció s'obrirà un col·loqui sobre " sobre el VIH avui. ITS/VIH: un ventall de possibilitats preventives". Aquesta activitat forma part XIX Congrés Nacional sobre la SIDA i ITS.

Hotel Melia Alacant - Saló Europa. 3 d'abril de 16:00 a 18:00 h. (accés obert, limitat a l'aforament de la sala).

05/03/2019
CAMPAÑA DE PRIMAVERA DE DONACIÓ DE SANG 12 I 13 DE MARÇ DE 2019

Començant a acomiadar l'hivern i donant quasi la benvinguda a la primavera amb la seua regeneració, des d'Universitat Saludable us convidem a fer generalizable l'hàbit saludable de compartir la nostra sang participant durant la campanya de primavera que es realitzarà en el Campus els dies 12 i 13 de març de 2019.

Si vols conèixer els punts de donació, consulta aquest enllaç.

Més informació sobre què he de saber per a realitzar una donació de sang, fes clic ací.

22/02/2019
Tallers gratuïts "Amb bici a la UA"

Des d'Universitat Saludable i en coordinació amb Ecocampus s'ofereixen tallers gratuïts dins del programa "Amb bici a la UA", pensats per a tota la comunitat universitària (PAS, PDI i alumnat).

29/11/2018
Dia Internacional de la lluita contra Trastorns Alimentaris

El dia 30 de novembre se celebra el 'Dia Internacional de la lluita contra els Trastorns de la Conducta Alimentària'. En aquesta ocasió l'Asocación d'Anorèxia i Bulímia d'Elx, l'única de la província d'Alacant, ens va a compañar amb una taula informativa i promocionant els hàbits i conductes saludables de prevenció com és menjar més fruites. La seua campanya d'enguany té el lema "Em cuide, Em vull".

28/11/2018
Activitats Dia front VIH-SIDA: "Coneix el teu estat".
'Universitat Saludable' organitza i patrocina diverses activitats, durant la setmana del 26 al 30 de novembre, centrades en la prevenció del contagi del VIH (Virus d'Immunodeficiència Humana) i de la SIDA (Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida) amb motiu del Dia Internacional de l'Acció contra el VIH-SIDA, 1 de desembre. Enguany té una significació especial, ja que se celebra el 30 aniversari de la primera acció conjunta internacional. Consulta el programa d'activitats
21/11/2018
Sensibilitzar i conscienciar contra la violència de gènere
Es diu que tenim Salut quan s'aconsegueix un equilibri bio-psico-social. Una forma d'aconseguir-ho és mantenir interaccions socials positives, les quals formen part dels processos de socialització que faciliten modificar conductes no saludables. Des de "Universitat Saludable' us convidem a prendre un paper actiu que contribuïsca a sensibilitzar i a conscienciar-nos de la necessitat d'una societat harmoniosa i respectuosa, en la qual els seus individus bandegen la violència i en particular la "violència de gènere'.
Sense una identificació dels diferents tipus de violència de gènere poc podem fer per a anul·lar-los de la nostra conducta o la d'uns altres o unes altres. Creiem que és de gran interès la visualització dels vídeos clips que ha realitzat la Fundació AVON per a la Dona amb el lema (#CambiáEl Tracte): Assetjament De carrer, Violència Sexual Digital i Violència Domèstica
15/11/2018
Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables 2018: "Dorm bé, Viu millor!"
El Dia de la Universitats Saludables de la Xarxa Valenciana, 15 de novembre, s'ha associat amb el somni enguany. Quan ens referim al %u2018somni' parlem d'una necessitat bàsica de l'ésser humà, que contribueix a mantenir adequadament la nostra salut, tant física com a psicològica. Per a poder conèixer si aquesta necessitat està sent coberta satisfactòriament deuríem fixar-nos, d'una banda, en quan, en quant i en com dormim durant la nit. Per a més informació consulta la nostra guia de somni o el tríptic amb recomanacions bàsiques
07/11/2018
Presentat l'I Pla de Responsabilitat Social-UA (2018-2020) i l'estratègia "Plástico.0"
El Pla s'estructura en set eixos d'intervenció que inclouen 20 objectius dels quals es deriven les 72 accions que articulen el Pla que cal desenvolupar entre el 2018 i el 2020. Més informació

Un dels objectius d'aquest Pla és el de la reducció dràstica del consum de plàstics en la Universitat d'Alacant i açò es troba en l'estratègia Plàstic.0 que pretén la reducció de consum de plàstics i envasos, l'augment de l'eficiència del reciclatge de residus, i la millora de la sensibilització de la comunitat universitària. Et convidem a vincular-te a aquesta iniciativa, per a més detall consulta

18/10/2018
Dia Mundial Contra el Càncer de Mama
Enguany des del projecte Universitat Saludable ens unim a la iniciativa mundial contra el càncer de mama i en concret a difondre una de les mesures d'autodetección primerenca que s'ha mostrat més eficient, l'autoexploración mamària.

 

Dilluns que ve dia 22 podràs passar per la Carpa Informativa que estarà instal·lada en la plaça de la Igualtat (enfront de la biblioteca general) d'11,30 a 14,30hores.
03/10/2018
Dia 4 d'octubre Dia de les Universitats Saludables.
La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables  dins de les seues iniciatives de promoció de la salut, un anys més, ens recorda els xicotets detalls del dia a dia que contribueixen de forma postiva a matenernos en salut. Per això, vam seguir impulsant el consum de fruita de temporada. La fruita no té sucre afegit, ni greixos processats ni additius.
La Universitat d'Alacant, explica com sempre, amb la col·laboració de les cafeterias i clubs socials, on es podrà tenir una àmplia oferta de fruita per a animar a un consum saludable i responsable.

 

25/09/2018
Participació Jornada de Bienvenida

Un nou curse Universitat Saludable s'uneix a la Jornada de Bienvenida. Amb el patrocini de Mercalicante es va promocionar el consumir fruita de proximitat, com una altra forma saludable d'ingerir un tentempié

 

La naturaleza en medio de la naturaleza
bienvenida
descanso
escalera
dia xarxa
En bici
dia reus

 

Vídeo de presentación subtitulado en inglés

Vídeo de presentación subtitulado en valenciano

Datos de contacto

Universitat Saludable

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat

Teléf. 965 90 22 98 ó 965 90 99 17

u.saludable@ua.es

Universitat saludable


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3920

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464