Saltar apartados

Inici

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

25/06/2020
Habilitat el punt de préstec Bicisanvi.
Si has concertat una cita per a realitzar una gestió, en algun dels serveis de la UA, o has de venir a treballar, pots desplaçar-te sosteniblement utilitzant el servei gratuït de bicicletes de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, ja està activat el punt de préstec situat a la Biblioteca General de la UA.
Recorda, des d'Universitat Saludable impulsem tota activitat i hàbit que millore la nostra salut (física, psíquica i social), de manera individual amb l'exercici i de manera col·lectiva reduint l'impacte negatiu de la combustió d'energia fòssil. ¡¡¡Ajuda a cuidar-te, ajuda a cuidar-nos!!! Més informació.

1. Com utilitzar Bicisanvi

2. On i com aparcar la meua bicicleta personal

3. Seguretat viària per a gaudir de la bicicleta

27/05/2020
Resultats de la votació popular online, convocatòria concurs cartells 2019-2020.

Gràcies a totes i a tots per contribuir en aquesta campanya de difusió d'informació per a la prevenció de les ITS/VIH, creadors i votants. Prem sobre el títol d'aquesta notícia per a veure els cartells premiats.

12/05/2020
Votació Popular del concurs de cartells "El risc de contraure ITS (Infeccions de Transmissió Sexual/VIH)", curs 2019-2020

El passat 17 de febrer es va convocar laº 2 edició d'aquest concurs de cartells. Hem cregut que havíem de continuar mantenint aquesta campanya de prevenció per a contribuir amb un altre escenari d'interès soci-sanitari, el qual també es normalitzarà. Ara estem interioritzant l'important i l'eficaços que són les mesures de prevenció, "Si jo em protegisc, protegisc a totes/us", continuem actuant responsablement.

Hem adaptat el procés de votació popular. Hem creat un qüestionari anònim perquè emetes el teu vot i seleccions 1 dels 8 cartells participants. Prem des d'ací, només seran uns segons. Estarà oberta la votació del 13 al 22 de maig.

Si necessites més informació sobre prevenció de les ITS, prem ací

21/04/2020
Resultats Fase Selecció Cartells ITS.
La comissió per a la fase de selecció inicial del concurs de cartell "El risc de contraure ITS (Infeccions de Transmissió Sexual/VIH), curs 2019-2020%u201D, ha conclòs la valoració dels 17 cartells presentats i admesos a concurs. Abans de res, la comissió vol agrair l'esforç de totes i de tots els participants, més si cap en considerar la situació sobrevinguda del COVID-19.
La resolució, d'acord amb les bases del concurs (BOUA, 17 de febrer de 2020) ha seleccionat 8 cartells, els quals passaran a la fase de votació popular:

- INFORMAR-SE. PREVENIR. CUIDAR-SE (ref 1).
- ENEMICS (ref 2).
- AMB CONDÓ, NO HI HA TRANSMISSIÓ (ref 3).
- ¿DINS O FORA? (ref 6)
- NO HI HA VOLTA ARRERE (ref 8).
- EL PLAER (ref 11).
- NO TE LA JUGUES TOT A l'ATZAR (ref 16).
- ITSRUIDO (ref 17).

Consultar acta

12/03/2020
Resultats Campanya Primavera Donació de Sang-UA
Malgrat la situació de salut pública en la qual ens trobem, els resultats de la Campanya de Primavera de Donació de Sang celebrada els dies 10 i 11 de març són satisfactoris. En total van ser atesos 777 donants, dels quals 233 realitzaven per primera vegada el seu registre com a donants de sang i en total es van aconseguir 629 borses de sang per a ajudar a completar les reserves del Banc de Sang d'Alacant.
¡¡¡Un orgull de Comunitat Universitària de la UA!!!
09/03/2020
Llavar-se les mans per a prevenir el COViD19

Amb les nostres mans contactem i transportem microorganismes perjudicials per a la nostra salut i la dels altres. Com a garantia d'higiene personal, des de xicotets ens han ensenyat a llavar-nos les mans, però ¿ho fem correctament?

Per a reduir o eliminar els microorganismes requerim ensabonar-nos i fregar durant 15 segons, almenys, per tota la superfície de cadascuna de les nostres mans, aclarir i assecar-les per a evitar la humitat entre els dits.

Els preparats de base alcohòlica és una alternativa quan no es disposa d'un servei, sabó i aigua corrent

Prémer per a llegir amb més detalle les indicacions

 

09/03/2020
Campanya de Primaver de Donació de Sang 2020
Com és habitual, també donem la benvinguda a la primavera amb la segona Campanyes de Donació de Sang del curs 2019-20. En aquesta ocasió els punts de donació s'instal·laran els dies 10 i 11 de març (dimarts i dimecres) al Campus de la Universitat d'Alacant

Si vols renovar el teu compromís solidari o participar per primera vegada, pots començar per consultar aquesta informació. Recorda mantenir-te ben hidratat aquests dies i no anar en dejú. Gràcies per la teua col·laboració.

28/02/2020
Campanya Voluntaris Primavera Donació de Sang

En breu es realitzarà la "Campanya de Primavera de Donació de Sang" en la Universitat d'Alacant. M'agradaria comptar amb la vostra col·laboració i així aconseguir el màxim de voluntàries i de voluntaris de la nostra comunitat universitària durant els dies de la donació. Gràcies a les/els voluntàries/ris, en la campanya de tardor es van acostar als punts de donació 888 persones i es van obtenir 700 bosses de sang. ¿Ens ajudes?

Qualsevol estudiant pot exercir aquest voluntariat. Només haurà d'assistir al taller formatiu que impartiran dos responsables del Centre de Transfusions de la província d'Alacant i que tindrà una duració aproximada de 2,5 hores. Podràs assistir a una de les següents sessions:

a) Dia 4 de març de 2020, en el Taller 1 de la Facultat d'Educació. Horari de 12.00 a 14.30 hores.

b) Dia 5 de març de 2020, a l'AULA 2 de la Facultat de C. Salut amb dues opcions: de 09.00 a 11.30 hores o bé de 12.00 a 14.30 hores.

Per favor, envia'ns un correu a u.saludable@ua.es amb el teu nom i cognoms, titulació i curs, data i horari que assistiràs.

Anima't a paticipar!

19/02/2020
Sorteig de parcel·les

El sorteig de parcel·les per als inscrits en la convocatòria de "Horts Saludables Miguel Hernández" de 2020, se celebrarà el pròxim dia 20 de febrer a les 9.00 hores a l'aula GB/1003 de l'Edifici Germà Bernàcer.

18/02/2020
Convocat el concurs de cartells "El risc de contraure ITS (Infeccions de Transmissió Sexual/VIH)", curs 2019-2020
  • Bases de la convocatòria en el BOUA de 17 de febrer de 2020
  • Inscripció i envio fins al 31 de març de 2020, en el formulari
30/01/2020
Convocatòria per a la cessió de parcel·les en els"Horts sostenible Miguel Hernández" de la UA

Publicada la convocatòria per a la sol·licitud de parcel·les en els "Horts Saludables Miguel Hernández" de la Universitat d'Alacant, dirigida (estudiants i treballadors/es) a tots els membres de la comunitat universitària. El termini conclou el 7 de febrer, incripción en el formulari

17/12/2019
"TOT DETALL COMPTE. APOSTA PER UN NADAL SOSTENIBLE I SALUDABLE"

El Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA) realitza una campanya de conscienciació sobre la importància d'incorporar aspectes de sostenibilitat en l'alimentació i amb alternatives per a una alimentació saludable i respectuosa amb les tradicions culinàries i amb el medi ambient durant el nadal.
El pròxim 18 de desembre de 10 a 14 hores estaran instal·lades diverses taules informatives en la porxada de la biblioteca general. Es facilitarà un e-book amb receptes saludables i recomanacions per a una dieta més sostenible.
En aquesta activitat també coopera el Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA) i Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic, Cooperativa Agroecològica La Camperola i Taller d'Art Porta Ferrisa. Compta amb el suport del Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, Facultat de Ciències de la Salut, Universitat Saludable i els Departaments d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència i el de Geografia Humana.

Us esperem!!!!
29/11/2019
Activitats Dia front VIH-SIDA: "Transmet Respecte".

Amb motiu del Dia Internacional de l'Acció contra el VIH-SIDA els dies 2 i 3 de desembre de 17.00 a 19.00 tindrà lloc el"Taller de sensibilització sobre el VIH/SIDA" Consulta les activitats

26/11/2019
Activitats Dia front VIH-SIDA: "Transmet Respecte".

Cercant una adherència preventiva en positiu es reforça el missatge "Amb informació, totes i tots podem evitar-lo" i per a això, des de 'Universitat Saludable' s'organitzen i patrocinen diverses activitats, com en anys anteriors, amb motiu del Dia Internacional de l'Acció contra el VIH-SIDA i durant la setmana del 25 al 29 de novembre. Consulta les activitats

14/11/2019
Programa de Formació "Voluntariat Universitat Saludable".

Amb motiu del dia 1 de desembre, dia enfront del VIH-SIDA, Què saps de la SIDA?, És el mateix SIDA que VIH?, Per què es parla també de la importància de les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS)?

Si vols saber d'aquests temes per a mantenir la teua salut i contribuir al fet que els teus col·legues/companys/companyes també sàpiguen com protegir-se, t'esperem en el taller "Visibilitzant el VIH i altres ITS: aprenentatge actiu entre iguals" serà els dies 25, 26, 27 i 28 de novembre.

Consulta el programa i inscriu-te fins al dia 21 de novembre.

21/11/2019
"Mou-te amb la vida" enfront del sedentarisme

Enguany el Dia de les Universitats Saludables de la Xarxa Valenciana, 21 de novembre de 2019, té com a eslògan %u201CMou-te amb la Vida%u201D. Aquesta frase, en positiu, representa a l'activitat física que precisem incorporar en el nostre dia a dia, com un reforç per a la nostra salut.

Descobreix la nostra proposta d'activitats

05/11/2019
Resultats campanya tardor donació sagne 2019

Des d'Universitat Saludable i el Centre de Trasfusiones d'Alacant volem agrair-vos la col·laboració que sempre manteniu amb les Campanyes de Donació de Sang. En aquesta convocatòria de tardor i malgrat les condicions climàtiques adverses, durant els dies 22 i 23 d'octubre, vau participar 888 donants (per primera vegada 324, us vau arrimar a un punt de donació) i en total es van obtenir 700 borses de sang.

El nostre pròxim repte serà en la Campanya de Primavera, prevista per als dies 10 i 11 de març de 2020, esperem seguir comptant amb vosaltres i vosaltres per a aconseguir-ho.

17/10/2019
Campaña de Tardor de Donació de Sang 2019
Com és habitual amb l'entrada de la tardor realitzem la primera de les Campanyes de Donació de Sang en el Campus de la Universitat d'Alacant. En aquesta ocasió els punts de donació s'instal·laran els dies 22 i 23 d'octubre (dimarts i dimecres).

Si vols renovar el teu compromís solidari o participar per primera vegada, pots començar per consultar aquesta informació

17/09/2019
Comencem saludablement a "evitar el sedentarimes": Setmana Europea de la Mobilitat

Durant la setmana del 16 al 22 de setembre uneix-te al repte "Urban Mobility Challenge", amb grans incentius. Més informació en https://web.ua.es/es/ecocampus/movilidad-sostenible/semana-europea-movilidad/semana-europea-de-la-movilidad-sostenible-2019.html

Una proposta saludable contra el sedentarisme, en favor de la sostenibilitat i el medi ambient.

 

La naturaleza en medio de la naturaleza
bienvenida
descanso
escalera
dia xarxa
En bici
dia reus

 

Vídeo de presentación subtitulado en inglés

Vídeo de presentación subtitulado en valenciano

Datos de contacto

Universitat Saludable

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat

Teléf. 965 90 22 98 ó 965 90 99 17

u.saludable@ua.es

Universitat saludable


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3920

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464