Inici

Reproducir

LA UNIVERSITAT ENFRONT DEL CANVI CLIMÀTIC

S'ha publicat un informe en el qual s'analitza com afronten les universitats el canvi climàtic des d'una perspectiva institucional i extracurricular. En el mateix la Universitat d'Alacant figura com una referència quant a emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.
Sens dubte aquests resultats posen en evidència el compromís i el treball desenvolupat en benefici del medi ambient i  la generació d'una Universitat Saludable

14/07/2021
PROJECTE HOME

Reunió amb Mª Carmen Jiménez, responsable de comunicació i Nicolás Condes de l'Àrea de prevenció de Projecte Home per a establir sinergies d'actuació conjunta en promoció de la salut i prevenció en el marc d'Universitat Saludable UA.

14/07/2021

Des del Centre de Transfusions d'Alacant ens han traslladat que els resultats obtinguts en el projecte UAyuda en el marc d'Universitat Saludable han sigut excepcionals.
Cal tenir en compte la situació de la pandèmia i com ha afectat aquesta a la UA, l'època pròxima a l'estiu i a més els pocs recursos humans que s'han invertit en aquesta col·lecta, valorant tot això, reiteren que els resultats han sigut fantàstics, tal com es recoje en la taula adjunta.
 
Una vegada més volem agrair el compromís de la UA i d'Universitat Saludable amb la donació de sang i l'afecte i ajuda que sempre se'ns ha brindat. Quedem emplaçats fins a la segona quinzena de setembre en la qual tornarem a reprendre (si la situació ho permet) el Projecte UAyuda.

02/07/2021
DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

En el marc del Projecte Universitat Saludable i com a part de les activitats programades amb motiu del dia mundial del medi ambient, avui la Rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro Faure, ha col·locat diferents caixes niu (pit-rojos, mussol i ratapinyada), que contribuiran al manteniment de la rica varietat d'espècies existents al campus i que contribueixen a mantenir l'equilibri natural d'insectes.
Aquest acte simbòlic servirà com a punt d'inflexió per a la planificació en tot el campus d'aquesta mena de nius per a estudiar la seua evolució i eficàcia.

29/06/2021
DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Gran activitat al campus de la Universitat d'Alacant amb motiu de la celebració del dia mundial del medi ambient. Laboratoriop de climatologia, Insectes, conservació de sòls, paisatge sonor, planta dessaladora, biodiversitat animal i vegetal, ruta saludable, jardí de roques, canvi climàtic... repartides per tot el campus com a mostra de la gran diversitat que ofereix i de les accions de control del medi ambient que en el mateix es desenvolupen.
Un agraïment molt especial a quantes/us han fet possible aquesta jornada d'exploració, observació i coneixement entorn del medi ambient.

18/06/2021

Amb motiu del dia mundial del medi ambient es desenvoluparan una sèrie d'activitats al campus al llarg del mes de juny segons s'arreplega en el programa adjunt.

11/06/2021
LA UNIVERSITAT SENSE FUM

La Universitat d'Alacant t'ofereix alternatives molt saludables perquè et decidisques a deixar de fumar. Estudiar, llegir, pensar, debatre, investigar, compartir... en un campus saludable amb múltiples actius de salut. Ánimate, val la pena gaudir de tot això sense fum. És una magnífica raó per a fer-ho, però hi ha moltes més, ¿vols compartir-les?

03/06/2021
RUTES SALUDABLES D'UA

Una nova raó per la qual deixar de fumar. Les rutes saludables de la Universitat d'Alacant. Activitat física, història, cultura, flora i fauna en recorreguts pel campus.
Enganxa't a la salut per a desenganxar-te del fum.

02/06/2021
Dia Mundial de la Salut

Article publicat amb motiu del Dia Mundial de la Salut per part del Director de Secretariat d'Universitat Saludable en el Diari INFORMACIÓ

22/04/2021
Primer Pla Estratègic d'Horizon Europe per als anys 2021-2024

La Comissió Europea ha adoptat el primer Pla Estratègic d'Horizon Europe per als anys 2021-2024, en el qual la Comissió estableix prioritats per a la investigació i la innovació.

Aquest Pla Estratègic és una novetat en Horizont Europe i estableix quatre prioritats estratègiques per a centrar les inversions durant els pròxims quatre anys del programa i garantir que les accions d'investigació i innovació de la Unió Europea estiguen alineades i contribuïsquen a les prioritats de la UE, incloent una Europa sostenible, una Europa adaptada a l'era digital i una economia que pense en les persones.

Es pot accedir al document complet del Pla Estratègic i una infografia que ressalta els punts clau d'aquest.

31/03/2021
NORMES D'UTILITZACIÓ DE LES FONTS D'AIGUA POTABLE
26/03/2021
MODIFICACIÓ DE LES BASES DE LA I EDICIÓ DEL CONCURS D'IMATGES: REFLECTEIX LA FELICITAT CURS 2020-2021

Tenint en compte els canvis efectuats en l'aplicació de la xarxa social Instagram on, actualment, s'ha vist limitada en alguns comptes d'aquesta xarxa social la possibilitat de veure el número de "m'agrada"  de les publicacions en comptes aliens, es modifiquen les bases del present concurs.
Aquesta modificació afecta als criteris de valoració, entre els quals no es tindran en compte el número de "m'agrada" de les imatges que publiquen les persones que participen. D'aquesta forma, les universitats tampoc hauran d'enviar-nos el número de "m'agrada" de les candidatures triades.

Adjuntem el document on apareix aquesta modificació, així com accés a la notícia

25/03/2021
I EDICIÓ DEL CONCURS D'IMATGES: REFLECTEIX LA FELICITAT CURS 2020-2021

El Secretariat d'Universitat Saludable i la Delegació rectoral per a la Unitat de Psicologia i Resiliència, s'adhereixen a la convocatòria de la I Edició del Concurs d'Imatges: Reflecteix la Felicitat i les bases de la qual es poden consultar en l'arxiu adjunt.

Atès que aquesta proposta s'alinea amb la voluntat de la Universitat d'Alacant de promocionar el benestar emocional com a part integral d'una comunitat i entorn saludables, animem a estudiants, personal d'administració i serveis (PAS) i personal docent i investigador (PDI) a participar en aquesta convocatòria. Ens agradaria que les propostes de la Universitat d'Alacant aconseguiren alguns dels premis proposats.

Amb l'ànim de no excloure als qui no disposen o no desitgen participar a partir dels seus comptes personals d'Instagram i Twiter, aprofitant aquesta convocatòria, la Universitat d'Alacant, convoca una edició pròpia d'aquest concurs d'imatges. En ell participaran totes les imatges que s'adherisquen a la convocatòria de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut a més de les quals es remeten a la següent adreça de correu s.saludable@ua.es. Estàs últimes només participaran en l'edició del concurs de la Universitat d'Alacant. Podrà enviar-se tan sols una imatge per persona.

Totes les imatges participants s'exposaran en una exposició virtual. Els qui no desitgen que les seues imatges s'exposen en aquesta exposició hauran d'indicar-ho expressament.

De totes les imatges, seran seleccionades tres. La primera formarà part de la capçalera gràfica de la pàgina Web de la Universitat durant una setmana. Aquesta, amb les dues restants, seran utilitzades en esdeveniments i esdeveniments que la Universitat realitze per a promocionar la Salut i la Felicitat.

Els criteris de valoració seran els mateixos que els que figuren en la proposta de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut. El jurat de la Universitat d'Alacant encarregat de la selecció de les tres candidatures que participaran en el concurs d'Universitats Promotores de Salut més les imatges que es puguen sumar a partir del concurs proprio estarà conformat pel Director del Secretariat d'Universitat Saludable, o persona en qui delegue, el Delegat de la Rectora per a la Unitat de Psicologia i Resiliència o persona en qui delegue i un representant de la Unitat de Comunicació de la Universitat d'Alacant.

Als autors o autores de les tres imatges seleccionades, en el concurs propi, se'ls atorgarà un diploma acreditatiu.

23/03/2021

Enguany el Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables se celebra el dia 19 de novembre de 2020 i té com a eslògan %u201CLa COVID: Una cascada d'emocions%u201D. Davant els canvis imposats, enguany volem centrar-nos en potenciar els recursos emocionals que de tipus personal tenim, per a reconvertir les nostres percepcions en una dimensió positiva i fonamental per a mantenir el nostre equilibri psíquic, el qual repercuteix en el nostre estat de salut. Descobreix la nostra proposta d'activitats

18/11/2020

 

bienvenida

 

 

descanso

 

 

dia reus

 

 

en bici a la UA

 

 

 

 

 

 

La naturaleza en medio de la naturaleza

 

escaleras

U saludable mascarilla

 

U saludable mascarilla

 

 

 

 

Datos de contacto

Universitat Saludable

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat

Teléf. 965 90 22 98 ó 965 90 99 17

u.saludable@ua.es