Saltar apartados

DIA CÀNCER DE MAMA

Dia per a la sensibilització sobre el Càncer de Mama 2018

 

 

Modificació de la data de l'activitat, es realitzarà el proper dia 22 d'octubre

 

 

Universitat Saludable s'uneix enguany a la campanya mundial sobre el Càncer de Mama. La seua finalitat és la de contribuir a augmentar l'atenció sobre aquest tumor maligne que amb més freqüència pateixen les dones i afavorir la sensibilització de la comunitat universitària sobre les possibilitats de la detecció precoç.
A diferència de qualsevol altre tumor maligne existeix la possibilitat d'una detecció primerenca, que possibilita una ràpida actuació i incrementa les opcions de tractaments. Una de les mesures de detecció primerenca d'anomalies en les mames, que millors resultats ha obtingut i obté, és l'Autoexploración.
L'autoexploración mamària és una tècnica senzilla d'aprendre i que deuríem incorporar en els nostres hàbits higiènics regulars, des de l'inici del nostre cicle reproductiu i no abandonar mai, ni en la fase de la postmenopausia. L'autoexploración mamaria, es basa a aprendre a observar el nostre cos per a detectar canvis en les mames (grandària, color, textura, retraccions o secrecions) i a saber com fer una palpació del teixit mamari per a diferenciar entre una textura normal o una possible anomalia (enduriment o embalum).
¿Vols saber com observar les teues mames? ¿Com realitzar la palpació del teixit mamari per a reconèixer una textura normal? ¿Quan és el millor moment per a l'autoexploración en relació al cicle menstrual? I si ja no tinc la menstruació, llavors ¿quan? Aquestes i qualsevol altre dubte la podràs realitzar en la carpa "Sensibilitzar a la detecció precoç del Càncer de Mama: Autoexploració" que el pròxim dia 22 d'octubre estarà instal·lada en la Plaça de la Igualtat de la UA. La xarrada s'anirà repetint de 11,30h a 14,30h per dues matrones residents i el coordinador de formació MIR de la província d'Alacant.
¿Creus que si eres xic aquest tema no té interès? Recorda que si tens una parella estable tu també pots i deuries participar d'aquest hàbit en la vostra relació d'intimitat compartida. Els xics també poden ajudar a la detecció primerenca d'una anomalia d'aquest tipus. A més, els homes en molta menor freqüència també poden arribar a patir aquest tumor maligne.
 
Altres enllaços d'interès:
Reconèixer canvis en la textura mamària
Què se cerca amb l'exploració mamària
Com realitzar una exploració mamària

Campanya 'Know your lemons" (Coneix els teus llimons)

Universitat Saludable, 17 d'0cubre de 2018          

Universitat saludable


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3920

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464