Saltar apartados

ECLIPSI DE SOL 20 DE MARÇ DE 2015

 

NOTA INFORMATIVA DE L’ASSOCIACIÓ UNIVERSITÀRIA D’ASTRONOMIA ASTROINGEO

OBSERVACIÓ DE L’ECLIPSI PARCIAL DE SOL EL 20 MARÇ

Per motius de seguretat, aconsellem no mirar directament al Sol sense prendre les degudes precaucions per als ulls durant l’eclipsi del pròxim divendres 20 de març.

Per a l’observació i seguiment de l’eclipsi és necessari i obligatori mirar amb ulleres que disposen de filtres especials que bloquegen el 99,9 % de la llum solar. En cas que no en tingueu, no utilitzeu cap altre element o dispositiu substitutiu no homologat per a aquesta finalitat, ja que pot danyar la retina. Tampoc s’ha d’observar amb prismàtics o amb telescopis que no disposen del corresponent filtre solar, ja que podria cremar instantàniament la retina.

Per a qui vulga fer el seguiment de l’eclipsi solar parcial i no tinga material ni ulleres adequades, l’associació de la Universitat d’Alacant Astroingeo col·locarà dos punts d’observació en els quals hi haurà ulleres i instrumental adequat per a fer l’observació solar de manera segura i gratuïta. Aquests punts d’observació estaran oberts des de les nou del matí fins al final de l’eclipsi. Hi podrà accedir qualsevol persona siga o no de la Universitat.

Un d’aquests punts estarà col·locat a la Universitat d’Alacant (al costat de la mà) i estarà coordinat per Enrique Aparicio (enrique.aparicio@ua.es) del Departament d’Expressió Gràfica i Cartografia. El segon estarà col·locat a Torrevella, concretament al passeig marítim Juan Aparicio, i serà coordinat per Rubén Torregrosa (rrts@alu.ua.es).

El començament de l’eclipsi serà aproximadament a les 09.04 hores, tindrà el seu màxim a les 10.08 hores i acabarà a les 11.18 hores. En el moment del màxim, la Lluna cobrirà aproximadament el 59 % del disc solar. L’eclipsi començarà quan el Sol, que aquest dia apareixerà pel punt cardinal est, puge aproximadament uns 20o sobre l’horitzó.

NOTA: l’eclipsi es veurà a tot Espanya de manera parcial. Depenent del punt d’observació, variarà el percentatge de Sol eclipsat per la Lluna i les hores de començament i acabament, encara que en molt pocs minuts.

Per a més informació, podeu consultar www.astroingeo.org

Universitat saludable


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3920

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464