Saltar apartados

Voluntariat Universitat Saludable

Programa de Formació Voluntariat Universitat Saludable: Curs 2018-2019

Cartell guanyador concurs de cartells, maig 2018: No fa falta que siga l'1 de desembre per a seguir actuant

 

Formació específica: Una experiència d'aprenentatge actiu "Visualitzant el VIH i altres ITS".
   

 

     
      

 

     Més detalls de continguts, sessions de camp i dates, consultant aquest fitxer .pdf

 

Universitat Saludable, 29 d'octubre 2018

 

 

Concurse cartells VIH_ITS 2018: Resultats votació popular

 

Programa de Formació Voluntariat Universitat Saludable: Curs 2017-2018

El programa de “Voluntariat Universitat Saludable” té el ‘Reconeixement acadèmic per activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació', de 2 crèdits ECTS, per al curs acadèmic 2017-2018 (Consell de Govern de la UA: 26 d'octubre de 2017).
Formem part del Pla de Voluntariat AMB TU+UA ,  que es compromet amb el progrés cap a una societat més justa i equitativa. Aquest Pla està orientat a mobilitzar a la comunitat universitària per a promoure la seua participació en programes de voluntariat de caràcter social, cultural i esportiu, tant a nivell comunitari com a internacional.

 

Activitat del Programa de Formació Específic

 Una experiència d'aprenentatge actiu 'Visualitzant el VIH i altres ITS'
No fa falta que siga l'1 de desembre per a seguir actuant......

Aquesta proposta d'innovació forma part d'un dels nuclis del programa de “Voluntariat Universitat Saludable”, la finalitat de la qual és proporciona als membres de la comunitat universitària l'oportunitat d'incrementar els seus coneixements, actituds i predisposició cap als estils de vida saludables, així com promoure el seu rol com a agents promotors de salut.
Es planteja una estratègia de formació/aprenentatge per a aconseguir una intervenció activa realitzada per estudiants i per a ells, com a població diana i objecte de la intervenció; sense excloure a cap altre col·lectiu universitari. Aquesta intervenció es desenvoluparà en els llocs comuns del campus de la UA i per on la comunitat universitària sol concentrar el seu trànsit diari de desplaçament, entre edificis o zones d'esplai.

D'aquesta breu interacció entre parells (principalment estudiant-estudiant) s'espera aconseguir una atmosfera, propera i molt accessible, per a facilitar una informació essencial i efectiva. La qual permeta visualitzar i valorar, clarament, el risc personal de contraure VIH (virus d'immunodeficiència humana) i altres ITS (infeccions de transmissió sexual) en totes les situacions en les quals no s'utilitze, o no s'haja utilitzat, protecció. 
De participar en aquest programa de formació específic s'obtindrà d'1 crèdit ECTS, dins del programa de “Voluntariat Universitat Saludable” en el curs 2017-2018 (Consell de Govern de la UA: 26 d'octubre de 2017).
Cronograma:
Dates    Activitats Horari Aula
 8 maig 2018 (dimarts) Sessió de formació: Continguts bàsics. 11h-13h   Aula 2, Facultat de Ciències de la Salut
 9 maig 2018 (dimecres) Sessió d'entrenament: Tècnica comunicativa.  11h-13h   Aula 2, Facultat de Ciències de la Salut
 15, 16 i 17 maig (dimarts, dimecres i dijous) Treball de camp: Intervenció entre iguals.  10.30h-13.30h  Zones de trànsit del Campus UA *
 17 maig (dijous) Avaluació de la intervenció: Grup de discussió.  12.30h-14h  Porxades de la Biblioteca General de la UA

 * Durant aquestes dates professionals del centre d'informació i prevenció de la SIDA i ITS del Centre de Salut Pública d'Alacant instal·laran una taula informativa i de suport per a aquesta activitat.

Per a més informació, consultar el programa

Inscripció, a través de u.saludable@ua.es Temini: hasta el 30 de abril de 2018

Universitat Saludable, 18 abril 2018

 

 

Universitat saludable


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3920

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464