Saltar apartados

APLICACIONES DE LA COCINA EN PATOLOGÍAS EMERGENTES Y DE GRAN PREVALENCIA

Informació general

APLICACIONES COCINAObjectius del curs: centrar les bases de la seguretat alimentària en la cuina i tècniques culinàries. Conèixer la implicació dietètica de les principals patologies de gran prevalença i malalties emergents. Conèixer la utilitat i funció dels electrodomèstics i utensilis. Conèixer els aliments del mercat aplicables a diferents patologies i situacions especials. Elaborar preparacions alimentàries senzilles, ràpides i saludables. Posar en pràctica els coneixements adquirits.

  • Data: Del 22 al 25 de juliol de 2013
  • Lloc: Campus de la Universitat d'Alacant: Aula A2/0E12 Aulari II / Club Social I, Universitat d'Alacant
  • Coordinació: José Antonio Hurtado, vicedegà de la facultat CC. de la Salut, Coordinador aca. de Nut. humana i Diet i Mo, professor del departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant.
  • Crèdits: 3
  • Hores: 30
  • Preu:
    • Estudiants, aturats: 90 €
    • General: 110 €
  • Llengua vehicular: castellà

Programa

Dilluns 22 de juliol

09:00-09:15h Inauguració i presentació del curs.
Catalina Iliescu Gheorghiu, Coordinadora Acadèmica dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant
José Antonio Hurtado, vicedegà de la facultat CC. de la Salut, Coordinador aca. de Nut. humana i Diet i Mo, professor del departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant
José Miguel Martínez Sanz, Professor del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant
Mª Rocío Ortiz Moncada, Professora de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d'Alacant

09:15-10:00 Alimentación y Gastronomía saludable
Rocío Ortiz Moncada, professora del departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, de la Universitat d'Alacant i Jose Antonio Hurtado Sánchez

10:00-12:00 Diferentes perspectivas "El consumidor y la alimentación que les rodea" (taula rodona)
Joan Carles March, Associació Provincial d'Empresaris d'Hosteleria d'Alacant i Organització de Consumidors i Usuaris

12:00-14:00 Bases previas a la elaboración de alimentos: Seguridad alimentaria en la cocina
José Miguel Martínez Sanz, professor del departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant.

16:00-18:00 Descubriendo la cocina ¿Qué utilizamos para preparar el alimento?
Sonia Martínez Balaguer, professora del departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant.

18.00-19:00 Implicaciones culinarias en las enfermedades emergentes y de gran prevalencia
Ana Zaragoza Martí, professora de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant.

Dimarts 23 de juliol

09:00-10:30 Los desconocidos bocadillos saludables
Espai patrocinat per Grup Restalia

10:30-12:30 Tú eliges ¿Calentar o cocinar con el microondas?
Aurora Isabel Norte Navarro, professora de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant  i Ana Zaragoza Martí

12:30-14:00 En "sin" y el "con": Alimentos comerciales implicados en el tratamiento de patologías y situaciones especiales
José Miguel Martínez Sanz

17:00-20:00 Aplicaciones culinarias y elaboración para patologías 1
José Miguel Martínez Sanz i Ana Zaragoza Martí.
Lloc: Club Social I de la Universitat d'Alacant

Dimecres 24 de juliol

11:00-14:00 Nuevas formas de cocinar saludablemente: -cantidad, +sabor
Espai patrocinat per Saleu Master

17:00-20:00 Aplicaciones culinarias y elaboración para patologías 2
José Miguel Martínez Sanz i Sonia Martínez Balaguer
Lloc: Club Social I de la Universitat d'Alacant

Dijous 25 de juliol

10:00-12:00 Alimentos funcionales y aplicaciones en el tratamiento de diferentes patologías
Espai patrocinat per Danone

12:00-14:00 Prevención de las enfermedades cardiovasculares: de la teoría a la cocina
Espacio patrocinado por Unilever

17:00-20:00 Aplicaciones culinarias y elaboración para patologías 3
Aurora Isabel Norte i Ana Zaragoza Martí
Lloc: Club Social I de la Universitat d'Alacant

20:00-21:00 Avaluació del curs
Lloc: Club Social I de la Universitat d'Alacant

Matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit la Universitat d'Alacant pot resoldre la no celebració del mateix.

Patrocinadors

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 

      

 

 

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://plus.google.com/102070007666008515878/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464