Saltar apartados

LICORS TRADICIONALS DE LA MUNTANYA D'ALACANT

Informació general

LICORS TRADICIONALSEn aquest curs teoricopràctic es veuran els principals licors tradicionals s'han preparat i continuen preparant-se tradicionalment a la muntanya d’Alacant i que formen part del nostre patrimoni immaterial. Els canvis en les formes de vida han fet que en l’actualitat aquestos usos tradicionals queden a l’oblit, però cursos com aquest pretenen posar de manifest que l’aprofitament dels recursos naturals pot dinamitzar les economies rurals amb productes emblemàtics i de qualitat.

  • Data: Del 25 al 26 de juliol de 2013
  • Lloc: Seu universitària de Cocentaina. Centre Cultural El Teular (Cocentaina)
  • Coordinació: Carles Martín Cantarino, professor titular de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, Alacant / Antonio Belda Antolí, PAS de Ciències de la Terra i del Medi ambient (CTMA), Universitat d'Alacant.
  • Crèdits: 1
  • Hores: 15
  • Preu:
    • Estudiants i aturats:60 €
    • General: 80 €
  • Llengua vehicular: castellà i valencià
  • Allotjament: L'alumnat matriculat té la possibilitat d'allotjar-se de forma gratuïta en l'alberg. Si estàs interessat, has de reservar plaça quan et matricules.

Programa

Dijous 25 de juliol

9:00-11:00 h Presentació del curs i introducció a l'estudi d'usos tradicionals
Carles Martín Cantarino, professor titular de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, Alacant

11:30-14:30 h Licors tradicionals del sud d'Alacant: aprofitament dels recursos vegetals del semiàrid
Carles Martín Cantarino, professor titular de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, Alacant

16:00-18:00 h Introducció a l'etnobotànica dels licors
Daniel Climent i Giner, Professor de Secundària. 

18:15-20:15 h La simbología de les plantes utilitzades en la preparació de begudes tradicionals
Daniel Climent i Giner, Professor de Secundària.

Divendres 26 de juliol

9:00-12:00 h Recorreguit etnobotànic i identificació de plantes aromàtiques en una zona de la serra de Mariola. Visita guiada a la Bodega Licores Pastor (Alcoi) i explicació del procés d'elaboració dels licors
Antoni Belda Antolí, PAS de Ciències de la Terra i del Medi ambient (CTMA), Universitat d'Alacant.

12:00-14:00 h Sessió pràctica: elaboració casolana de licors tradicionals
Antoni Belda Antolí, PAS de Ciències de la Terra i del Medi ambient (CTMA), Universitat d'Alacant.

14:00-15:00 h Tancada del curs i conclusions
Daniel Climent i Giner, Professor de Secundària. 

Matrícula

 

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre la no celebració del mateix.

Patrocinadors

                           

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464