Saltar apartados

LA COCINA TRADICIONAL Y LA MODERNA

Informació general

Amb el present curs es pretén donar unes bases teoricpràctiques de coneixement de les tècniques i preparacions bàsiques típiques en cuina tradicional perquè l'alumne poc familiaritzat amb l'elaboració de plats adquirisca els coneixements necessaris per a poder enfrontar-se a ells i, d'altra banda, s'abordarà un enfocament molt més actual de la cuina avantguardista en la qual s'explicaran algunes de les tècniques i processos moderns que van començar a ser utilitzades fa uns anys per cuiners espanyols de reconegut prestigi, recolzats en els coneixements científics aportats per químics, físics després de col·laboracions de treball entre ells. Es tracta d'un curs en el qual es pretén combinar la teoria culinària amb demostracions per a fer més visual els continguts impartits.

CURS CANCEL·LAT

  • Data: Del 16 al 18 de juliol de 2014
  • Lloc: Seu universitària de Cocentaina
  • Coordinació: María Soledad Prats Moya, professora del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant / Salvador E. Maestre Pérez, professor del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant
  • Crèdits: 1LRU / 1 ECTS
  • Hores: 15
  • Preu:
    • Estudiants, aturats: 60 €
    • General: 80 €
  • Llengua vehicular: castellà / valencià
  • Requisits d'accés: alumnes de la Universitat d'Alacant o qualsevol persona interessada
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i resum individual de cadascuna de les conferències i valoracions personals dels temes tractats. Les persones responsables d'avaluar les activitats seran els directors del curs. Per a açò, es passaran fulles de signatura en cada sessió i, se sol·licitarà el lliurament en finalitzar el curs d'un resum de totes les participacions i una valoració personal.

Programa -Díptic

Dimecres 16 de juliol

9:00-9:30 Presentació del curs. Importancia de la cocina. / Presentació del curs. Importància de la cuina.
María Soledad Prats Moya y Salvador E. Maestre Pérez, professors del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia.

9:30-10:30 El arte de cocinar… ¿nos hace humanos? / L’art de cuinar, … ens fa humans?.
Stephanie Torrijos Boix, doctorant en Antropologia Biològica. Universitat d'Alacant.

10.30-11:30 Bases de cocina. Los ingredientes. / Bases de cuina. Els ingredients.
David Roca Olmos, professor en el Centre de turisme d'Alacant

Descans

12.00-14:30 Bases de cocina. Técnicas de cocción. Bases de cuina. Tècniques de cocció.
David Roca Olmos, professor en el Centre de turisme d'Alacant.

Dijous 17 de juliol

9:00-11:00 Bases de cocina. Elaboraciones./ Bases de cuina. Elaboracions.
David Roca Olmos, professor en el Centre de turisme d'Alacant.

11:00-11:30 Descans i exposició de pòsters seleccionats. Reflexión: Tamaños de ración, ¿Son adecuados? / Reflexió: Grandàries de ració, són adequats?.
María Soledad Prats Moya i Salvador E. Maestre Pérez, professors del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia.

11:30-13:30 Demostración práctica de algunas técnicas de cocción y elaboraciones / Demostraciò pràctica d’algunes tècniques de cuina i elaboracions. David Roca Olmos, professor en el Centre de turisme d'Alacant

13.30-14.30 Formulaciones racionales en pastelería/ Formulacions racionals en pastisseria.
José Montejano, xef i pastisser, pastisseria Sucre a Cocentaina.

Divendres 18 de juliol

9:00-11:00 Nuevas herramientas en cocina. Noves ferramentes en cuina.
Antonio Vercet Tormo, professor titular de Tecnologia d'Aliments, Departament de Producció animal i Ciència dels aliments, Universidad de Zaragoza.

11:00-12:00 La cocina tradicional frente a la de vanguardia/ La cuina tradicional enfront de la d'avantguarda
Antonio Vercet Tormo, professor titular de Tecnologia d'Aliments, Departament de Producció Animal i Ciència dels aliments, Universidad de Zaragoza.

12:00-14:00 Taller demostración. Cocina y Ciencia. Taller demostració. Cuina i Ciència.
Chef Kiko Moya. Restaurant L’Escaleta a Cocentaina . Col·laboració Antonio Vercet Tormo

 

Matrícula

  • Preinscripció i informació de matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no-celebració.

Patrocinadors

 

                   

 

 

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464