Saltar apartados

NUEVOS ASPECTOS EN NUTRICIÓN DEPORTIVA Y COMPOSICIÓN CORPORAL

Informació general

En aquest curs es pretén estudiar, analitzar i practicar sobre aspectes relacionats amb la Nutrició i la determinació de la composició corporal en la pràctica esportiva. Estudiant i aplicant amb detall els aspectes relacionats amb la nutrició en l'esport, processos metabòlics implicats en la pràctica esportiva, aspectes jurídics, estratègies nutricionals aplicables en l'activitat física i d'altra banda aprendre i aplicar els mètodes de determinació de composició corporal, més utilitzats per a la millora del rendiment en l'esport, així com relacionar-los amb la pràctica directa i actual de la nutrició esportiva i la composició corporal en l'actualitat.

  • Data: 16 i 17 de juliol de 2014
  • Lloc: Seu universitària de Cocentaina
  • Coordinació: José Enrique Sirvent Belando, professor del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia / Mª Luisa Martín Carratalá, professor del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
  • Crèdits: 1 LRU / 1 ECTS
  • Hores: 15
  • Preu:
    • Estudiants, aturats: 60 €
    • General: 80 €
  • Llengua vehicular: castellà
  • Requisits d'accés: estudiants, graduats, llicenciats, diplomats, esportistes i persones interessades en el coneixement dels aspectes relacionats amb la Cineantropometria i Nutrició esportiva i/o qualsevol persona interessada.
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i resum individual de cadascuna de les conferències i valoracions personals dels temes tractats.

Programa -Díptic

Dimecres 16 de juliol

09:00-10:00 Pautas nutricionales en jugadores de fútbol.
Dr. Enrique Roche, catedràtic de nutrició.

10:00-11:00 Nuevos aspectos en la actividad metabólica del deportista.
Dr. Juan Antonio Reig, catedràtic de bioquímica.

11:30-13:30 Avances fisiológicos en la Nutrición Deportiva.
Dr. Salvador Zamora, catedràtic de fisiologia.

16:00-18:00 La nutrición en deporte. Presente y futuro.
Dr. Guillermo Rodríguez, professor de l'escola José Mataix de Granada.

18:30-20:30 Medidas de determinación de la composición corporal en el deporte. Medidas antropométricas.
Dr. José Enrique Sirvent, professor associat de la UA.

Dijous 17 de juliol

09:00-10:00 Aspectos legales en la nutrición deportiva.
Dr. José Julio Espina, professor associat de la UA.

10:00-11:00 Actividad física, salud y recomendaciones nutricionales.
Dra Elena García, professora col·laboradora d'Universitat.

11:30-12:30 Los parámetros analíticos en la actividad deportiva.
D. Manuel Gallar, professor associat de la UA.

12:30-13:30 Nutrición y Medicina y salud en un club deportivo de alta competición.
Dr. José Enrique Sirvent, profesor asociado de la UA.

16:00-17:00 Somatotipo y proporcionalidad en el deporte.
Dr. Raúl Garrido, metge especialista de Medicina Esportiva, Hospital General de Alicante.

17:00-18:00 Medidas antropométricas, Somatotipo y proporcionalidad. Aplicaciones prácticas.
Dr. Raúl Garrido, metge especialista de Medicina Esportiva, Hospital General de Alicante.

18:30-19:30 Medidas antropométricas en el deporte. Nuevos aspectos.
Dr. José Enrique Sirvent, professor associat de la UA.

 

Matrícula

  • Preinscripció i informació de matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no-celebració.

Patrocinadors

 

                     

 

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464