Saltar apartados

Innovaciones en Trabajo Social en Salud y Dependencia

Informació general

El curs vol contribuir a millorar la pràctica professional del Treball Social en l'àmbit de la salut i la dependència, mostrant experiències innovadores d'intervenció comunitària i d'intervenció amb persones i les seues famílies que milloren la pràctica professional en l'àmbit de la salut i la dependència

 • Direcció: Víctor M. Giménez Bertomeu
 • Crèdits: 15 hores / 1,5 crèdits LRU / ECTS
 • Data: del 13 al 14 de juliol de 2017
 • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades: 50€. General: 80€
 • Lloc:  Aulari III A3/0005. Campus de la Universitat d'Alacant
 • Requisits d'accés: treballadors/as socials, estudiants del Grau en Treball Social, altres professionals o estudiants de l'àmbit de la intervenció social i qualsevol persona interessada en la temàtica.
 • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria, treball o pràctica a determinar per la direcció del curs.
 • Llengua vehicular: castellà i valencià
 • Beques: per a incentivar la transferència dels continguts del curs a la pràctica, s'ha previst un sistema de beques que sufrague el 50% de la quota d'inscripció, dirigides a:
 1. Estudiants del Grau en Treball Social: 10 beques parcials finançades pel Grup de Recerca sobre Treball Social i Serveis Socials (https://web.ua.es/es/gitss/) als estudiants inscrits del Grau en Treball Social amb la millor nota mitjana del seu expedient acadèmic. Els empats es dirimiran a favor de l'alumnat de cursos superiors.
  Les persones que vulguen optar a aquestes beques hauran d'enviar la fitxa informativa de l'expedient acadèmic en la qual conste la nota mitjana del seu expedient i les assignatures matriculades en aquest curs 2016-17, una vegada realitzada la preinscripció a la següent adreça de correu: cursosestiu@ua.es, indicant en l'assumpte BEQUES INNOVACIONS EN TREBALL SOCIAL 1.
  La fitxa informativa de l'expedient es pot obtenir de bades en UACloud.
  La data de fi de recepció de sol·licituds abraça fins al 18 de juny del 2017.
  És necessària la preinscripció, però no s'ha de formalitzar la matrícula i tampoc s'ha de pagar fins que es resolguen les beques.

 2. Tutors/es de Pràctiques Externes del Grau en Treball Social: 10 beques parcials finançades per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials a tutors/es de pràctiques externes en el curs 2016-17, en compliment de les clàusules de reconeixement de la seua activitat de tutela d'estudiants previstes en els convenis de pràctiques de la UA amb les institucions externes. Les beques es concediran per rigorós ordre d'inscripció.
  Les persones que vulguen optar a aquestes beques hauran d'enviar les seues dades personals, una vegada realitzada la preinscripció, a la següent adreça de correu: cursosestiu@ua.es, indicant en l'assumpte BEQUES INNOVACIONS EN TREBALL SOCIAL 2.
  La data de fi de recepció de sol·licituds fins al 18 de juny del 2017, i serà el Vicedeganat  de Pràctiques Externes de la Facultat qui comprove si en aquest curs són tutors/es o no.
  És necessària la preinscripció, però no s'ha de formalitzar la matrícula i tampoc s'ha de pagar fins que es resolguen les beques.

 3. El Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant ofereix 8 beques parcials (50% de la quota d'inscripció) als seus col·legiats i a les seues col·legiades. Les persones que vulguen optar a elles s'han de dirigir a aquesta entitat.

Programa

Dijous 13 de juliol 2017

15.15-15.30. Presentació del curs.
15.30-18.00. Ponència1. Estrategias de Intervención Comunitaria desde el Trabajo Social Sanitario: 6 años de experiencia de un Proyecto de Mediación Comunitaria en Salud. Mercedes Martínez López. Trabajadora social sanitaria. Centre de Salut “Ciudad Jardín” (Alacant). Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Professora associada.
Dpto. de Treball Social i Serveis Socials. Universitat d'Alacant.
18.00-20.30. Ponència 2. El abordaje de la salud desde una perspectiva comunitaria. Claves desde la práctica. Javier Ferrer Aracil. Treballador social i antropòleg social. Consultor d'entitats i empreses socials. Expert en intervenció comunitària i mediació intercultural

Divendres 14 de juliol 2017

09.00-11.30h. Ponència 3. Trabajo social y atención a las persones con enfermedades crónicas: implicaciones para el ejercicio profesional, retos y competencias de futuro. Carme Guinovart Garriga.Treballadora social sanitària. Coordinadora del Servei de Treball Social. Responsable de la Unitat d’Atenció a l’Usuari i Gestió de Qualitat. Hospital de la Santa Creu de Vic (Barcelona).
11.30-14.00h. Ponència 4. Diversitats sexuals i envelliment: necessitats i intervencions des del Treball Social. Josep Mª Mesquida Gonzalez. Treballador social. Dept. de Treball Social i Serveis Socials. Universitat de Barcelona.
15.30-17.30h. Ponència 5. Trabajo social en salud y dependencia: toma de decisiones y evaluación de la experiencia con las persones enfermas y sus cuidadores/as. Carme Guinovart Garriga. Trabajadora social sanitaria Coordinadora del Servei de Treball Social. Responsable de la Unitat d’Atenció a l’Usuari i Gestió de Qualitat. Hospital de la Santa Creu de Vic (Barcelona).
17.30-19.00h. Ponència 6. L'atenció socio-sanitària integrada a Catalunya: marc normatiu i organitzatiu i iniciatives territorials per al seu desplegament. Anna Rufí Vilà. Treballadora social. Directora Tècnica del Servei de Benestar Social. Consell Comarcal d’Osona (Barcelona).
19.00-20.30h. Ponència 7. L'atenció socio-sanitària integrada a Catalunya: experiències d’integració sociosanitària a la comarca d’Osona (Barcelona). Eva Rovira. Treballadora social. Coordinadora dels Serveis Socials d’Atenció Primària. Ajuntament de Centelles. Comarca d’Osona (Barcelona)

Matrícula

 • Informació de matrícula
 • Preinscripció

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no celebració del mateix

Patrocinadors 

Col·labora:

  

        

            

 

                  

 

               

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464