Saltar apartados

Aceite de oliva, ¿oro líquido? Elaboración, agroeconomía y propiedades físico-químicas del aceite

Informació general

 L’oli d’oliva pot estar considerat com una empremta essencial d’identitat de la zona Mediterrània i, com a tal, ha de ser conegut i preuat per tots. Aquest curs proporciona una base de coneixement dels procediments de la seua elaboració i, per una banda, tractarà aspectes agroeconòmics, i per l’altra, aspectes de l’obtenció i cures de la matèria prima, de l’obtenció de l’oli d’oliva, i de les propietats fisicoquímiques i el seu efecte en la classificació dels diversos tipus d’oli. S’integraran sessions pràctiques en les quals s’inclou una visita a una almàssera i un tast.

  • Direcció: José Luis Todolí Torró
  • Coordinació: Raquel Sánchez Romero
  • Crèdits: 20 hores / 2 crèdits ECTS.
  • Data: de l'11  al 13 de juliol de 2018
  • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades 50€. General 75€.
  • Lloc: Centre Cultural El Teular. Plaça El Teular, s/n. 03820 Cocentaina
  • Requisits d'accés: alumnes dels graus de Química i màster universitari en Nutrició i Alimentació; professionals de l'àmbit de la química, tecnologia dels aliments, agricultura i elaboració d'olis, a totes aquelles persones interessades a formar-se i conèixer els detalls del procés d'elaboració d'oli d'oliva, en general
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 85% de les sessions i presentació de memòria, treball o pràctica a determinar per la direcció del curs
  • Llengua vehicular: castellà

CANCEL·LAT

Programa

Dimecres 11  de juliol de 2018

09:00 – 10:30 Introducción a las variedades de aceitunas de nuestra zona geográfica. Raquel Sánchez.
10:30 – 12:30 El cultivo del olivo: poda, riego, mantenimiento del suelo, plagas.  Antonio Cloquell Tudela, Antonio Cloquell Masanet i Miguel Ángel García.
12:30 – 14:30 El uso de fertilizantes y controles fitosanitarios. Antonio Cloquell Tudela, Antonio Cloquell Masanet i Miguel Ángel García.

16:00 – 17:00 ¿Cómo se obtiene el aceite? Estructura de una almazara. Miguel Ángel García.
17:00 – 20:00 Aspectos agroeconómicos del aceite de oliva. Juan Cascant

Dijous 12 de juliol de 2018

09:00 – 10:00 Clasificación de los distintos tipos de aceite de oliva. Raquel Sánchez.
10:00 – 11:00 ¿Qué marca la diferencia?. Raquel Sánchez.
11:00 – 14:30 Determinación de distintas características de aceite de oliva. Ejercicio práctico. Raquel Sánchez

Divendres 13 de juliol de 2018

09:00 – 10:30 Visita a una almazara. Antonio Cloquell Tudela i Antonio Cloquell Masanet
10:30 – 12:00 Visita a una explotació agrícola .Antonio Cloquell Tudela i Antonio Cloquell Masanet
12:00 – 12:45 Introducción a la cata de aceite. Miguel Ángel García.
12:45 – 14:00 Tast d'oli. Miguel Ángel García.

Matrícula

  • Informació de matrícula
  • Preinscripció

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no celebració del mateix

Patrocinadors

Patrocina:

                           

 

                   

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464