Saltar apartados

Cuestiones actuales de Derecho del Trabajo: novedades normativas y jurisprudenciales

Informació general

El curs analitza els problemes oberts en la disciplina i les solucions que, en aquest moment, aporta la jurisprudència. En aquest curs es tractaran, des d'una perspectiva eminentment aplicativa, assumptes tan centrals com la protecció de dades en l'empresa; la reversió de contractes al sector públic; les particularitats de l'ocupació pública; les novetats en matèria de seguretat social; la transformació digital i el seu impacte en l'ocupació; i l'ocupació autònoma.

Objectius 

El Dret del Treball és una matèria sotmesa a freqüents canvis normatius i/o d'interpretació judicial que exigeix als professionals que treballen en aquest àmbit una constant labor de posada al dia. El curs pretén ser una eina en aqueixa labor de constant actualització, analitzant aquelles qüestions que recentment han patit modificacions de rellevància en el seu tractament normatiu i/o en la seua interpretació jurisprudencial. Per a això, el curs compta amb la participació de ponents de primera línia de l'àmbit de l'Acadèmia, de la Judicatura i de diverses estructures de l'Administració de Treball.

 

  • Direcció:Carmen Viqueira Pérez / Marta Villén Hernández - ICALI
  • Crèdits: 15 hores / 1,5 crèdits  ECTS
  • Data: de l'11 al 12 de juliol de 2019
  • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades: 50€. General: 80€. 
  • Lloc: Seu Ciutat d'Alacant, C/ San Fernando, 40. Alacant.
  • Requisits d'accés: professionals del Dret en general, estudiants de grau i qualsevol persona interessada en la temàtica.
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria a determinar per la direcció del curs
  • Llengua vehicular: castellà 

Programa

Dijous 11 de juliol 2019

9:00-9:30 Presentació del curs a càrrec d'Amparo Navarro Faure, vicerectora d'Investigació; Pedro Femenía López, degà de la Facultat de Dret i Carmen Viqueira Pérez, catedràtica de Dret del Treball i directora del curs.  

9:30- 10:30  Una cuestión transversal: género y Derecho del Trabajo. Nuevas perspectivas”. Amparo Garrigues Giménez. Presidenta del Consell Tripartit de Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana. Professora titular (acreditada a catedràtica) de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Jaime I de Castelló. 

10:30- 11:30  “Protección de datos y mecanismos probatorios en el Proceso laboral”. Mercedes López Balaguer. Professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València. Magistrada suplent en la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

11:30 -12:00  Pausa 

12:00- 13:00 “Derechos de conciliación: deficiencias y desajustes”. Carmen Viqueira Pérez. Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat d'Alacant. Magistrada suplent en la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

13:00-14:00  “Perfiles y características de la economía en plataforma”. María Luz Rodríguez Fernández. Professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Castella-la Manxa. Presidenta del Consell Consultiu de Sagardoy asociados. 

14:00- 16.00  Comida 

16:00- 17:00  “Novedades normativas y jurisprudenciales en materia de Seguridad Social”. Magdalena del Álamo Triana. Lletrada de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Alacant. 

17:00- 18:00  “Novedades normativas y jurisprudenciales en materia de desempleo”. José Arnandis Casanoves. Director Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal. Alacant. 

18:00-19:00  “Problemática laboral de las nuevas formas de ocupación y de la economía digital desde la perspectiva de la Inspección de Trabajo”. José María Gutierrez Segura. Inspector de Treball. 

19:00- 20:30  “Principio y fin de la doctrina Diego Porras. "Indemnización por fin de contrato temporal”Ángel Blasco Pellicer. Magistrat de la Sala Quarta del Tribunal Suprem. Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València (ES). 

Divendres 12 de juliol 2019

09:30- 11:00 “La reversión de contratas”. José María Goerlich Pesset. Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València. Consultor de Broseta Abogados. Expert extern del Consell Econòmic i Social (Espanya). 

11:00- 11:30  Pausa  

11:30- 12:45 “Captación de imágenes, grabación de sonidos, instalación de sistemas de geolocalización, valoración de la prueba y posible vulneración de Derechos Fundamentales”. Paz Fernández Muñoz. Jutgessa del Jutjat social nº 4 d'Alacant. 

12:45-14:00 “Trabajo Autónomo”. Alberto Ara Espasa. Advocat, graduat social, sotssecretari general d' ATA (Associació de Treballadors Autònoms).

Matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no celebració del mateix

Patrocinadors

 Patrocina: 

           ICALI         

 

 

 

 

 

 

   

 

                  

 

               

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464