Saltar apartados

Abordaje interdisciplinar del trastorno del espectro autista

Informació general

El trastorn de l'espectre autista (TEA, d'ara endavant) és un trastorn del neurodesenvolupament molt comú tant en els centres específics d'educació, centres educatius ordinaris amb suport, centres de dia, residències de persones amb discapacitat, etc. En l'actualitat són diverses les hipòtesis explicatives sobre el TEA. No obstant açò, donada l'heterogeneïtat del trastorn des de la perspectiva professional (educadors, psicòlegs, metges, etc.) existeix la necessitat d'una formació específica en l'avaluació i intervenció en persones que tenen TEA.
Aquest curs té l'objectiu d'analitzar tant els avanços científics en l'origen del TEA com proporcionar estratègies per a la intervenció des d'una perspectiva multidisciplinària. 

Objectius 
 1. Capacitar professionalment, a través del desenvolupament de les competències necessàries, per a un treball professional de qualitat amb persones amb TEA. 
 2. Adquirir coneixements sobre les últimes eines i recursos disponibles en la intervenció amb persones amb TEA. 
 3. Conèixer diferents tècniques d'intervenció basades en l'evidència. 
 4. Adquirir coneixements vàlids, actualitzats i contrastats per la comunitat científica. 
 5. Fomentar la reflexió i creixement intel·lectual i ètic, en els futurs professionals d'intervenció

 • Direcció: Agustín Ernesto Martínez González
 • Crèdits: 15 hores / 1,5 crèdits  ECTS
 • Data: del 5 al 7 de juny de 2019
 • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades: 50€. General: 80€. Professorat inscrit en CEFIRE gratuït.
 • Lloc: P3/0-01 Edifici Polivalent III
 • Requisits d'accés: alumnat cursant grau de magisteri i professionals de l'educació
 • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria a determinar per la direcció del curs
 • Llengua vehicular: castellà 
 • Més informació per als mestres i professorat de la GVA en el següent enllaç del CEFIRE.

Programa

Dimecres 5 de juny de 2019

15.00-15.15: Presentació del curso. Dr. Agustín Ernesto Martínez-González. Director. Profesor contratado doctor de la Universidad de Alicante.

15.15-16.15: Nuevas aportaciones sobre las causas del TEA. Dr. Agustín Ernesto Martínez-González. Profesor contratado doctor. Departamento de Psicología Evolutiva y Didáctica. Universidad de Alicante.

16.15-18.15: Instrumentos de evaluación del TEA: Perspectivas de futuro. Dr. Alejandro Veas. Profesor ayudante doctor. Departamento de Psicología Evolutiva y Didáctica. Universidad de Alicante.

18.15-18.30: Descans

18.30-20.30: Microbiota en las personas con TEA e intervención mediante probióticos. Dr. Pedro Andreo-Martínez. Departamento de Química Agrícola, Geología y Edafología. Universidad de Murcia.

Dijous 6 de juny de 2019

16.00-18.00: Intervención farmacológica del TEA. Dña. Susana Pérez Sánchez. Médico psiquiatra y pediatra. Servicio de psiquiatría Hospital Universitario Morales Meseguer y Hospital Psiquiátrico Román Alberca. Murcia

18.00-18.15:Descans

18.15-20.15: Formas de trabajo a partir de la inteligencia emocional en alumnado con TEA. D.Juan Antonio Ortega Ortuño. Colegio de Educación Especial “Virgen de la Esperanza” (Yecla). Murcia.

20.15-21.15: La neuroeducación aplicada al estado de ánimo y rendimiento cognitivo del TEA severo. Dr. Agustín Ernesto Martínez-González. Profesor contratado doctor. Departamento de Psicología Evolutiva y Didáctica. Universidad de Alicante.

Divendres 7 de juny de 2019

16.00-18.00: Nivel de apoyo y coordinación interdisciplinar en alumnado con TEA. Dña. Ana Micol. Directora del C.P.E.E" Las Boqueras" de Murcia y CEREA, Centro de Recursos de Autismo de la Región de Murcia.

18.00-18.15:Descans

18.15-20.15:  La colaboración familia-escuela en el desarrollo de habilidades emocionales y sociales en alumnado con TEA. Dr. Josefina Lozano. Profesora titular. Departamento de Didáctica y Organización Escolar de la Facultad de Educación. Universidad de Murcia.

20:15-21.15: Intervención en conductas agresivas en alumnado con TEA. Dr. Agustín Ernesto Martínez-González. Profesor contratado doctor. Departamento de Psicología Evolutiva y Didáctica. Universidad de Alicante.


21.30: 
Cloenda

Matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no celebració del mateix

Patrocinadors

 Patrocina: 

 

 

 

Col·labora: 

 

 

 

   

 

                  

 

               

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464