Saltar apartados

Cata y elaboración de cerveza artesana

Informació general

Aquest curs tracta de dotar a l'assistent amb les eines i coneixements  essencials per a elaborar cervesa casolana, reconèixer i avaluar tipus i qualitats de les matèries primeres més habituals, i aplicar adequadament tècniques bàsiques de manipulació, mètodes de cocció, maceración, fermentació i maduració amb la finalitat d'aconseguir diferents varietats de cervesa.

Objectius
  • Que l'assistent siga capaç, en finalitzar el curs, de fer una elaboració de cervesa en la cuina de la seua casa
  • Que l'assistent siga capaç de reconèixer el paper de cada ingredient i la seua expressió organoléptica en el producte final
  • Que l'assistent siga capaç de fer una avaluació sensorial de la cervesa, les seues virtuts i defectes (tast) 
  • Direcció: María José Bonete Pérez
  • Coordinació: Raúl Tejerina Antón
  • Crèdits: 27 hores / 2,7 crèdits ECTS
  • Data: 17, 18 i  26 de juliol de 2019
  • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades: 125€. General: 150€. 
  • Lloc: cocina del mercado de Villena, en col·laboració amb El Salón de la Cerveza i el brewpub El Refugio
  • Requisits d'accés: alumnat de graus de ciències i qualsevol persona que tinga interès en la cervesa i/o la gastronomia.
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria, treball o pràctica a determinar per l'adreça del curs
  • Llengua vehicular: castellà

CANCEL·LAT

Programa

Professorat:

Raúl Tejerina Antón. Químic i gerent en Tecnocaelia (8h)
Paco Bernabéu .Mestre cervecer de Cervezas Postiguet (5h)
Antonia Muñoz Maciá. Gerent de El salón de la cerveza (7h)
Blanca Fresno Díaz. Cap de producció d'Ordum (7h)

Dimecres 17 de juliol 2019 (9h):

9:00-1030 h: visita al brewpub de El Refugio
1030-13:00 h: sesión teórica previa a la elaboración y primera cata
13:00-14:00 h: descans-dinar
1430-19:00 h: elaboración de cerveza con extracto

Dijous 18 de juliol 2019 (9h):

9:00-19:00 h: elaboración de cerveza todo-grano y cata de varios estilos
13:00-14:00 h: ddescans-dinar

Divendres 26 de juliol 2019 (9h):

9:00-12:00 h: embotellado de la cerveza ya fermentada y reparto con los alumnos
12:00-13:30 h: cata de defectos
13:30-1430 h: descans-dinar
14:30-19:00 h: cata BJCP abreviada 

Matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, la Universitat d'Alacant pot resoldre la no celebració del mateix.

Patrocinadors

Patrocina:  

         ayuntamiento_villena nuevo  

 

Col·labora:

                      

                               

           
                                                 

                        

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464