Saltar apartados

De lo particular a lo universal. Taller de creación escénica de Pont Flotant. Práctico

Informació general

Partirem d’un tema i tractarem de portar-lo al nostre terreny, a allò conegut. A poc a poc, anirem transformant les propostes en material escènic. Tindrem en compte la forma i el contingut, el dins i el fora, la mirada de l’espectador, el llenguatge no verbal, l’acció, la mescla de llenguatges, el ritme, la sorpresa, el trencament de les expectatives... Probablement hi haurà canvi de plans, d’opinió, de lloc, de rol, de perspectiva... Tot per tractar de transitar per eixe camí d’anada i tornada entre allò particular i allò universal en la seua dimensió més espectacular.

Objectius

Durant les sessions de treball tractarem de posar en pràctica alguns dels mecanismes, dinàmiques i punts de vista de la companyia davant la creació escènica.
Combinarem una part pràctica dirigida a la creació de propostes escèniques individuals i col·lectives amb una part més reflexiva i teòrica on analitzarem els materials creats, el propi procés creatiu i els dubtes i inquietuds que sorgisquen durant les sessions de treball.

L'alumnat matriculat en el curs Pràctic treballarà activament en les propostes creatives del taller i l'alumnat matriculat en el Teòric observá i podria participar activament amb les seues observacions, qüestions, etc, en els moments més teòrics i reflexius. 

  • Direcció: M.ª Angeles Alonso Vargas
  • Coordinació: Iván Jiménez Lorenzo
  • Crèdits: 30 hores / 3 crèdits ECTS
  • Data: del 8 al 12 de juliol de 2019
  • Preu: 100€
  • Lloc: Casa de la Cultura, Plaza Santiago 7, 03400 Villena
  • Requisits d'accés: totes les persones que tinguen alguna vinculació creativa amb les arts escèniques (interpretació, direcció, escriptura, arts plàstiques, pedagogia...) 
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria, treball o pràctica a determinar per l'adreça del curs
  • Llengua vehicular: castellà

Programa

Professorat:

Pau Pons. Professora d´Entrenament físic i vocal de l'actor en´l Escola de´l Actor (ESAC) a  València. Com a actriu ha treballat amb directors com Jorge Picó, Carles Alfaro, Ximo Vidal, Joaquim Candeias i Xavi Puchades, entre d’altres.ajudanties de direcció per a Albena Teatre, Pluja Teatre, Arden Producciones i Combinats i ha dirigit espectacles per a Germinal Producciones, Hibiscus Teatre i L’Horta Teatre, entre d’altres. És una de les fundadores de Pont Flotant

Jesús Muñoz. Professor del mòdul d'Expressió Oral en el Postgrau de Teatre en l'Educació (actual Màster en Teatre Aplicat) de la Universitat de València. Com a actor ha treballat amb companyies com Bambalina Teatre Practicable, La Fura dels Baus, Arden, Teatres de la Generalitat Valenciana, Teatro de Marionetas La Estrella o Det Andet Teater (Dinamarca). És un dels fundadors de Pont Flotant.

Del dilluns 8  al divendres 12 de juliol 2019. Tots els dies de 9:00 a 15:00h (amb una pausa breu sobre les 12:30)

Continguts

- L’espai creatiu. “Tot val”
- Creació i transformació de materials
- El concepte de propietat en la creació col·lectiva
- Narrativitat fragmentada i multiformal
- Continent i contingut: vinculació entre forma i discurs
- Dramatúrgia de l’actor
- Dramatúrgia de l’espectador
- L’espai escènic
- Capes en la dramatúrgia
- El joc i el caos
- Fases de creació: procés i resultat

Dijous 11 de juliol representació de la funció "Yo de mayor quiero ser Fermín Jiménez"

Matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, la Universitat d'Alacant pot resoldre la no celebració del mateix.

Patrocinadors

Patrocina:

         ayuntamiento_villena nuevo  

 

Col·labora:

                                      

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464