Saltar apartados

Accesibilidad y atención inclusiva en hostelería, comercio y locales de ocio · No presencial

Informació general

Objectius  

  • Desenvolupar l'accessibilitat a l'hostaleria, el comerç i l'oci en clau de destinació turística intel·ligent. 
  • Contribuir al desenvolupament d'avantatges competitius derivats d'una política empresarial de responsabilitat social enfocada a la diversitat humana. 
  • Millorar la qualificació i la versatilitat dels professionals del sector turístic i l'hostaleria, el comerç i l'oci en general. 
  • Augmentar el valor de les nostres marques turístiques mitjançant la seua diferenciació a través del disseny universal d'equipaments productes i serveis 
  • Contribuir a la resiliència del sector hostaler i comercial en el context de la crisi generada pel COVID-19. 
  • Oferir a les empreses i professionals una nova motivació i eina de cohesió per al seu treball diari.
  • Direcció: Jaime Ramis Soriano
  • Coordinació: Antonio Espinosa Ruiz
  • Crèdits: 14  hores / 1,4 crèdits ECTS
  • Data: 15, 16, 22 y 23 de juny de 2020
  • Preu: 20 €. Subvencionat per la Seu Universitària de la Vila Joiosa 
  • Requisits d'accés: responsables i personal d'hotels, restaurants, comerços i establiments turístics i d'oci en general i estudiants del ram. 
  • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència no inferior al 80% de les hores del curs i realització efectiva del treball plantejat en els tallers pràctics.
  • Llengua vehicular: castellà
  • Plataforma: Google Meet
  • Metodologia: online síncrona

Programa

Dilluns 15 de juny

18,00-18,30  Mario Villar, director d'Intel·ligència Turística de Comunitat Valenciana: “La inteligencia turística y la accesibilidad

18,30-19,00  Antonio Espinosa Ruiz, coordinador de l'Oficina Tècnica de la Vila Joiosa en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i la Xarxa Estatal DTI,i Alberto Aguilera, enginyer de Camins Cap d'Urbanisme i Infraestructures de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i professor associat en el Departament d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant: “Accesibilidad en el medio urbano y en los recursos culturales: el caso de la Vila Joiosa

19,00-21,00  Tatiana Alemán Selva, Predif: “Accesibilidad y trato inclusivo en establecimientos turísticos

Dimarts 16 de juny  

18,00-21,00  Cristina Cebrián Martínez, “Accesibilidad a personas con discapacidad física y orgánica en hostelería, comercio y locales de ocio

Dilluns 22 de juny 

18,00-18,30   Manuel García Silvente,psicòleg, Centre Les Talaies- ASMIVI: "Accesibilidad y trato inclusivo a personas con discapacidad intelectual y física en hostelería, comercio y locales de ocio. Cuestiones generales"

18,30-19,00   Manuel García Silvente,psicòleg Centre Les Talaies- ASMIVI: "Accesibilidad y trato inclusivo a personas con discapacidad intelectual y física en hostelería, comercio y locales de ocio. Aspectos físicos"

19,00-19,30  Manuel García Silvente, psicòleg, Centre Les Talaies- ASMIVI: " Accesibilidad y trato inclusivo a personas con discapacidad intelectual y física en hostelería, comercio y locales de ocio. Buenas prácticas"

19,30-21,00  Inmaculada Cascales Ruiz, Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV): “Accesibilidad y trato inclusivo a personas sordas en hostelería, comercio y locales de ocio

Dimarts 23 de juny 

16,00-18,30  Maria Jesús Bellón, tècnic de rehabilitació de Direcció General de l'ONCE: “Accesibilidad y trato inclusivo a personas con discapacidad visual en hostelería, comercio y locales de ocio. Nociones de acompañamiento de personas ciegas

18,30-19,30  Juan José Medina Macho (Puntodis): "Accesibilidad Universal en la gastronomía. Los alimentos accesibles desde la perspectiva de la discapacidad. Consideraciones en su preparación y un servicio adecuado. La atención a las personas con discapacidad visual en nuestros restaurantes. El tratamiento de la información de alérgenos"

19,30-20,15  Cristina Sánchez Palomo (Puntodis); “Accesibilidad universal en la gastronomía. Las diferentes discapacidades y su atención específica. Cómo configurar espacios físicos accesibles en nuestros restaurantes

20,15-21,00   Cristina Sánchez Palomo (Puntodis): "Accesibilidad universal en la gastronomía: Chef´s Voice, la tecnología accesible" 

Matrícula

Termini pagament de rebuts de matrícula

Pot pagar el seu rebut en el termini assenyalat fins al dia de venciment des del seu campus virtual  UACloud, disposa de 2 dies.
Passat aqueix període pot fer-lo en qualsevol caixer automàtic del Banc Sabadell.
El pagament en les oficines de les entitats, Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia, és un servei subjecte a restriccions d'horari, per la qual cosa us aconsellem que consulteu prèviament les condicions establertes en cadascuna d'elles. Haurà de portar el rebut imprès. 

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no celebració

Patrocinadores

Patrocina:

     

                      

                                                     

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464