Saltar apartados

Lean Six Sigma - Certificación Yellow Belt

Informació general

Millorar la productivitat i la rendibilitat de les nostres empreses és una necessitat en la realitat que ens ha tocat viure.

Bank of America, BNP Paribas, Credit Suisse, Royal Bank of Scotland, Amazon, Kodak, Starwood Hotels, Starbucks, Sears, el 73% dels hospitals als EUA… són uns pocs exemples dels milers d'entitats financeres, hospitals o logística que estan utilitzant la metodologia Lean Six Sigma per a ser més rendibles.

Entre les més pròximes: Pikolinos, Suavinex, Tempe, Korott, Johnson Controls, Magrit, Phonak, Jimtem, Martinez y Cantó, Gaviota Simbac, Bonnysa, Cartonajes Vegabaja, Chocolates Valor, Helados Alacant… són algunes de les empreses que han manifestat la seua involucració en Lean Six Sigma.

Podem afirmar que és la metodologia més utilitzada per les empreses que cerquen l'excel·lència de manera sostenible. 

 Objectius

 • Millorar la rendibilitat: l'eliminació d'activitats, recursos i temps innecessaris, es tradueix en una reducció de costos que beneficia de manera directa a l'empresa, però també al client, que podria veure's afavorit per descomptes.
 • Reduir els terminis de lliurament. En eliminar fases i activitats innecessàries, s'acurten els temps de producció i de prestació de serveis. Aquesta disminució de temps contribueix a millorar els processos, estalviar despeses i incrementa la satisfacció del client.
 • Augmentar la motivació dels empleats. Aquesta metodologia implica a tota l'empresa i requereix la col·laboració de tots els seus membres perquè siga realment eficaç. Aquesta necessitat afavoreix que els treballadors s'involucren més en els projectes, participen de manera activa i s'esforcen per millorar.
 • Millorar la relació i comunicació amb els clients. Aquest mètode se centra en la satisfacció del client, a oferir-li allò que considera de valor. No obstant això, per a identificar què és valuós per al client, les seues necessitats, gustos i preferències, és necessari implantar una estratègia de comunicació adequada.
 • Augmentar la productivitat. L'eliminació dels “malbarataments”, la millora en els processos de producció i la reducció de costos afavoreix l'increment de la productivitat i de la rendibilitat de l'empresa.
 • Augmentar la qualitat. La identificació dels “malbarataments” i la seua posterior eliminació, la cerca de processos de millora, la reducció de costos i temps i l'interès pel client, afavoreixen l'increment de la qualitat del producte i del servei oferit.

 

 • Direcció: Juan José Tarí Guilló
 • Crèdits: 18 hores / 1,8 crèdits  ECTS
 • Data: 16 i 30 de juny, 7, 14, 21 i 28 de juliol de 2021
 • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades 60 €. General 90 €
 • Lloc: en línia (àrea administrativa: Campus Sant Vicent del Raspeig)
 • Requisits d'accés: professionals que vulguen millorar la competitivitat de les organitzacions i integrar-se en les funcions de gestió o alta direcció. Estudiants que pretenguen incorporar-se al mercat de treball amb uns sòlids coneixements de la metodologia. 
 • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria, treball o pràctica a determinar per la direcció del curs
 • Els assistents que completen el curs rebran un diploma acreditatiu de Yellow Belt reconegut internacionalment. Aquest certificat acredita haver rebut formació sobre la metodologia Lean Six Sigma. 
 • Llengua vehicular: castellà
 • Plataforma: Moodle UA 

Programa

Professorat:

César Cuevas López de Baró. Professor associat del departament d'Economia Aplicada de la UA,  en la Universitat Miguel Hernández i en sis màsters. Director d'operacions i de producció.

Sessions els dimecres 16 i 30 de juny, 7,14, 21 i 28 de juliol de 17.00 a 20.00 h

 1. Introducció:  visió general

 2. Herramientas:

  1. Introducción Lean6Sigma

  2. VSM

  3. Las 7 Fuentes de Desperdicios

  4. Resolución Problemas

  5. Trabajo Estandarizado

  6. Poka Yoke

  7. 5S

  8. Kanban

  9. Takt Time

  10. SMED

  11. Heijunka

  12. Jidoka

  13. SPC

  14. Gestión Diaria

 3. Implantación:

  1. Ejemplo de Implantación

  2. Indicadores

  3. Despliegue Visual

 4. Annexos: bibliografia

 Matrícula

Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establert, la Universitat d'Alacant pot resoldre'n la no celebració del mateix

Patrocinadors

Patrocina:

      

  

 

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464