Saltar apartados

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira' - Notícies publicades en Juny, 2020

2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Juny, 2020
 • Dimarts, 30
 • HISTORIA VIDEOJOCS

  El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

  "Historia y videojuegos: propuestas docentes y salidas profesionales" abordarà el mercat del videojoc i la seua relació amb la Història i les pràctiques audiovisuals del cinema, la televisió i Internet

  Alacant. Dimarts, 30 de juny de 2020.

  ¿Pot ser el mercat del videojoc una nova eixida professional per a historiadors i humanistes? Per a donar resposta a aquesta pregunta des de diverses perspectives, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu online "Història i videojocs: propostes docents i eixides professionals", del 6 al 10 de juliol en horari de 16 a 20 hores. 

  Dirigit per Antonio Carrasco, professor del departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, el curs ofereix una visió global del funcionament del mercat del videojoc i la seua relació amb la Història i les pràctiques audiovisuals com el cinema, la televisió o Internet. Amb l'experiència d'empreses desenvolupadores i especialistes en la matèria, el curs té com a objectiu potenciar la formació en la relació de la Història i el videojoc dins de la indústria, i el seu potencial com a material didàctic en les Ciències Socials, amb un enfocament pràctic i aplicable.

  El programa analitzarà els paradigmes més rellevants en el camp del videojoc, des de projectes de caràcter independent fins als de major envergadura, com el d'Assassin's Creieu (Ubisoft) i, per a això, analitzarà casos reals com el de Stephanie-Anne Ruatta (historiadora en Ubisoft Quebec) i Raphael Lacoste (director d'Art en Ubisoft Mont-real).

  Segons els organitzadors, el curs explorarà el potencial del videojoc històric com a producte divulgatiu i el seu ús com a material didàctic a l'aula d'Història i les Ciències Socials. El programa donarà a conèixer els últims treballs d'especialistes i de la pròpia indústria del videojoc en matèria didàctica i divulgativa.

   

   

 • Divendres, 26
 • NOUS REPTES ÚS DE L'ESPANYOL

  Els nous reptes de l'ús de l'espanyol a l'aula a debat en un curs d'estiu de la UA

  El curs analitzarà la nova ortografia de la RAE, el llenguatge inclusiu o la identitat de gènere en els mitjans de comunicació, entre altres temes

  Alacant. Divendres, 26 de juny de 2020

  ¿Quins són els nous reptes de l'ús de l'espanyol a l'Aula? Amb aquest interrogant com a tema central, la Universitat d'Alacant organitza un curs d'estiu online, que donarà principi dimecres que ve 1 de juliol. Amb adreça de la professora Mª Belén Alvarado, aquest curs pretén posar de manifest l'ús que fem els parlants de l'espanyol enfront de la norma establida per la RAE, per a millorar el seu ús a l'aula, de manera que l'alumnat adquirisca una millor competència lingüística i comunicativa, tant oral com escrita.

  Durant tres jornades, el programa del curs abordarà temes com la nova ortografia de la RAE, el llenguatge inclusiu a l'aula o la identitat de gènere en els mitjans de comunicació. El curs es realitza en col·laboració amb el CEFIRE.

  Els organitzadors afirmen que "és indubtable la importància que presenta tenir uns coneixements sòlids d'espanyol, tant parlat com escrit,  en situacions de la vida quotidiana i professional". A més, afigen, s'ha de tenir en compte que el fet d'ensenyar la llengua no se cenyeix únicament a dotar als alumnes de continguts lingüístics, sinó que en el procés d'ensenyament/aprenentatge s'han de proporcionar unes eines que permeten a l'alumne estructurar el seu pensament per a exposar-lo amb correcció. A tot això cal sumar l'avanç social i laboral que té la dona al nostre país i que comporta un reflex en la llengua i en la política lingüística.

 • Dijous, 25
 • Produccion audiovisual imagen

  La Seu ciutat d'Alacant organitza un curs d'estiu sobre producció audiovisual i comunicació de l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny

  El curs comença l'1 de juliol en format online i abordarà les noves possibilitats de l'exercici professional en aquest camp, així com la crítica arquitectònica i el periodisme especialitzat en arquitectura

  Alacant. Dijous, 25 de juny de 2020

  Amb l'objectiu de transmetre idees i projectes a través de la imatge i potenciar la creativitat de l'alumnat, la Universitat d'Alacant, a través de la seua Seu ciutat d'Alacant, oferta el curs d'estiu "Producció audiovisual i comunicació en l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny". El curs comença dimecres que ve  1 de juliol en modalitat online dirigit pel professor del Departament d'Enginyeria Civil de la UA, Antonio Maciá, i abordarà noves possibilitats de l'exercici professional en l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny, així com la crítica arquitectònica i el periodisme especialitzat en arquitectura. 

  Els organitzadors afirmen que aquest curs pretén potenciar la creativitat de l'alumnat, donant-li principis i eines per a arribar a un resultat que reflectisca fidelment les idees amb un llenguatge pla, comprensible, imaginatiu i nou. 

  El curs abordarà la producció de vídeo, el guió, els diferents llenguatges audiovisuals i l'edició, el so i la il·luminació, el curtmetratge i el mediometraje, així com experiències de comunicació periodística, crítica arquitectònica i comunicació en xarxes socials, de la mà de la periodista de cultura del Diari Informació, Cristina Martínez.

 • Dimecres, 17
 • PROTOCOL

  La UA ofereix un curs d'estiu per a organitzadors d'actes culturals i patrimoni

  El curs comença dilluns que ve 29 de juny en modalitat online, coordinat per la Seu Universitària de la Vila

  Alacant. Dimecres, 17 de juny de 2020.

  Amb l'objectiu d'augmentar la capacitat i la qualitat organitzativa dels gestors culturals, la Universitat d'Alacant llança el Curs d'Estiu online "Protocol bàsic per a organitzadors d'actes culturals i de patrimoni".

  Coordinat per la Seu Universitària de la Vila i sota la direcció de Rosa María Torres, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA, aquest curs abordarà l'organització i presentació de jornades, congressos, conferències i cursos; rodes de premsa; presentació d'esdeveniments, resultats de treballs, descobriments científics o publicacions.

  El curs comença dilluns que ve 29 de juny amb quatre sessions en horari de vesprada, fins al 2 de juliol, amb un preu de 10 euros.

 • Dimarts, 16
 • ROCK AND ROLL ONLINE

  La UA dedica un Curs d'Estiu al negoci de la música contemporània

  El curs online "Rock and roll Business" aborda el  negoci  de la    música  en  viu, els drets  d'autor,    el  videoclip  musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del streaming

  Carlos García, director de planificació i desenvolupament en Promusicae; Ángel José Navarro, guitarrista, enginyer de so i DJ professional; Manuel López, advocat especialista en música en Sympathy for the Lawer; i Carlos Romo, promotor i representant d'artistes, entre els ponents

  Alacant. Dimarts, 16 de juny de 2020.

  ¿Com funciona el negoci de la música?. Amb aquesta pregunta com a tema central, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu online "Rock and roll Business", coordinat per la Seu Universitària de la Vila i dirigit pel professor del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA, Antonino Martín Palacios.

  El curs tindrà lloc del 6 al 9 de juliol, en horari de 16.30 h a 20.30 hores, i té com a objectius mostrar com funciona el negoci de la música i com els grans artistes manegen les seues carreres i negocis. La part del negoci, tal com afirma Antonio Martín, "és una faceta desconeguda del món de la música, moltes vegades és una part oculta d'aquesta destacada indústria cultural en els seus diferents vessants: enregistraments, actuacions en directe i altres usos com a publicitat i pel·lícules ".

  L'el    negoci  de la    música  en  viu, els drets  d'autor,    el  videoclip  musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del “streaming”, seran alguns dels temes que abordarà aquest curs, amb ponències de reconeguts  professionals  i  experts  en  diferents  àrees  de coneixement,    tots ells vinculats d'una i una altra manera al negoci musical: Carlos García, director de planificació i desenvolupament en Promusicae; Ángel José Navarro, guitarrista, enginyer de so i DJ professional; Carlos Romo, promotor i representant d'artistes; Manuel Ángel López, advocat especialista en dret musical (Sympathy for the Lawyer); Carlos Soto, músic i advocat especialista en música; Gaspar Maciá, periodista del diari La Veritat,  i Teleelx; Luis Miguel Pazos (Jumper's Trio) i els professors de la UA Tanque amb clau Sánchez (Departament de Comunicació i Psicologia Social), Pilar Montero (Departament de Dret Mercantil i Dret Processal) i José García (Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada)

  El  curs  tindrà  una  duració  de 15    hores  lectives  i  les  sessions  s'impartiran    en  directe  mitjançant  plataforma virtual.

  El termini d'inscripcions ja està obert

 • Dijous, 4
 • 2020 cv

  La Universitat d'Alacant presenta l'oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira

  Alacant. Dijous, 4 de juny de 2020

  La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment. El programa inclou un total de 19 cursos, 16 no presencials i 3 semipresencials, que tindran lloc entre els mesos de juny i setembre.

   

  Veure més

 • Dilluns, 1
 • informació

  AVÍS. Termini pagament de rebuts de matrícula

  Pot pagar el seu rebut en el termini assenyalat fins al dia de venciment, en tot cas abans del començament del curs, de les següents formes:

  - Des del seu campus virtual  UACloud, disposa de 2 dies, des que rep la matrícula.

  - Passat aqueix període  pot fer-lo  en qualsevol caixer automàtic del  Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia.

  - El pagament en les oficines, en finestreta,  de les entitats, Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia, és un servei subjecte a restriccions d'horari, per la qual cosa li aconsellem que consulte prèviament les condicions establides en cadascuna d'elles. Haurà de portar el rebut imprès.

  No es considerarà efectivament matriculat fins que el rebut estiga abonat.
 • Tornar al tauler principal

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464