"Historia y videojuegos: propuestas docentes y salidas profesionales" abordarà el mercat del videojoc i la seua relació amb la Història i les pràctiques audiovisuals del cinema, la televisió i Internet
Alacant. Dimarts, 30 de juny de 2020.
¿Pot ser el mercat del videojoc una nova eixida professional per a historiadors i humanistes? Per a donar resposta a aquesta pregunta des de diverses perspectives, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu online "Història i videojocs: propostes docents i eixides professionals", del 6 al 10 de juliol en horari de 16 a 20 hores.
Dirigit per Antonio Carrasco, professor del departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, el curs ofereix una visió global del funcionament del mercat del videojoc i la seua relació amb la Història i les pràctiques audiovisuals com el cinema, la televisió o Internet. Amb l'experiència d'empreses desenvolupadores i especialistes en la matèria, el curs té com a objectiu potenciar la formació en la relació de la Història i el videojoc dins de la indústria, i el seu potencial com a material didàctic en les Ciències Socials, amb un enfocament pràctic i aplicable.
El programa analitzarà els paradigmes més rellevants en el camp del videojoc, des de projectes de caràcter independent fins als de major envergadura, com el d'Assassin's Creieu (Ubisoft) i, per a això, analitzarà casos reals com el de Stephanie-Anne Ruatta (historiadora en Ubisoft Quebec) i Raphael Lacoste (director d'Art en Ubisoft Mont-real).
Segons els organitzadors, el curs explorarà el potencial del videojoc històric com a producte divulgatiu i el seu ús com a material didàctic a l'aula d'Història i les Ciències Socials. El programa donarà a conèixer els últims treballs d'especialistes i de la pròpia indústria del videojoc en matèria didàctica i divulgativa.
El curs analitzarà la nova ortografia de la RAE, el llenguatge inclusiu o la identitat de gènere en els mitjans de comunicació, entre altres temes
Alacant. Divendres, 26 de juny de 2020
¿Quins són els nous reptes de l'ús de l'espanyol a l'Aula? Amb aquest interrogant com a tema central, la Universitat d'Alacant organitza un curs d'estiu online, que donarà principi dimecres que ve 1 de juliol. Amb adreça de la professora Mª Belén Alvarado, aquest curs pretén posar de manifest l'ús que fem els parlants de l'espanyol enfront de la norma establida per la RAE, per a millorar el seu ús a l'aula, de manera que l'alumnat adquirisca una millor competència lingüística i comunicativa, tant oral com escrita.
Durant tres jornades, el programa del curs abordarà temes com la nova ortografia de la RAE, el llenguatge inclusiu a l'aula o la identitat de gènere en els mitjans de comunicació. El curs es realitza en col·laboració amb el CEFIRE.
Els organitzadors afirmen que "és indubtable la importància que presenta tenir uns coneixements sòlids d'espanyol, tant parlat com escrit, en situacions de la vida quotidiana i professional". A més, afigen, s'ha de tenir en compte que el fet d'ensenyar la llengua no se cenyeix únicament a dotar als alumnes de continguts lingüístics, sinó que en el procés d'ensenyament/aprenentatge s'han de proporcionar unes eines que permeten a l'alumne estructurar el seu pensament per a exposar-lo amb correcció. A tot això cal sumar l'avanç social i laboral que té la dona al nostre país i que comporta un reflex en la llengua i en la política lingüística.
El curs comença l'1 de juliol en format online i abordarà les noves possibilitats de l'exercici professional en aquest camp, així com la crítica arquitectònica i el periodisme especialitzat en arquitectura
Alacant. Dijous, 25 de juny de 2020
Amb l'objectiu de transmetre idees i projectes a través de la imatge i potenciar la creativitat de l'alumnat, la Universitat d'Alacant, a través de la seua Seu ciutat d'Alacant, oferta el curs d'estiu "Producció audiovisual i comunicació en l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny". El curs comença dimecres que ve 1 de juliol en modalitat online dirigit pel professor del Departament d'Enginyeria Civil de la UA, Antonio Maciá, i abordarà noves possibilitats de l'exercici professional en l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny, així com la crítica arquitectònica i el periodisme especialitzat en arquitectura.
Els organitzadors afirmen que aquest curs pretén potenciar la creativitat de l'alumnat, donant-li principis i eines per a arribar a un resultat que reflectisca fidelment les idees amb un llenguatge pla, comprensible, imaginatiu i nou.
El curs abordarà la producció de vídeo, el guió, els diferents llenguatges audiovisuals i l'edició, el so i la il·luminació, el curtmetratge i el mediometraje, així com experiències de comunicació periodística, crítica arquitectònica i comunicació en xarxes socials, de la mà de la periodista de cultura del Diari Informació, Cristina Martínez.
El curs comença dilluns que ve 29 de juny en modalitat online, coordinat per la Seu Universitària de la Vila
Alacant. Dimecres, 17 de juny de 2020.
Amb l'objectiu d'augmentar la capacitat i la qualitat organitzativa dels gestors culturals, la Universitat d'Alacant llança el Curs d'Estiu online "Protocol bàsic per a organitzadors d'actes culturals i de patrimoni".
Coordinat per la Seu Universitària de la Vila i sota la direcció de Rosa María Torres, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA, aquest curs abordarà l'organització i presentació de jornades, congressos, conferències i cursos; rodes de premsa; presentació d'esdeveniments, resultats de treballs, descobriments científics o publicacions.
El curs comença dilluns que ve 29 de juny amb quatre sessions en horari de vesprada, fins al 2 de juliol, amb un preu de 10 euros.
El curs online "Rock and roll Business" aborda el negoci de la música en viu, els drets d'autor, el videoclip musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del streaming
Carlos García, director de planificació i desenvolupament en Promusicae; Ángel José Navarro, guitarrista, enginyer de so i DJ professional; Manuel López, advocat especialista en música en Sympathy for the Lawer; i Carlos Romo, promotor i representant d'artistes, entre els ponents
Alacant. Dimarts, 16 de juny de 2020.
¿Com funciona el negoci de la música?. Amb aquesta pregunta com a tema central, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu online "Rock and roll Business", coordinat per la Seu Universitària de la Vila i dirigit pel professor del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA, Antonino Martín Palacios.
El curs tindrà lloc del 6 al 9 de juliol, en horari de 16.30 h a 20.30 hores, i té com a objectius mostrar com funciona el negoci de la música i com els grans artistes manegen les seues carreres i negocis. La part del negoci, tal com afirma Antonio Martín, "és una faceta desconeguda del món de la música, moltes vegades és una part oculta d'aquesta destacada indústria cultural en els seus diferents vessants: enregistraments, actuacions en directe i altres usos com a publicitat i pel·lícules ".
L'el negoci de la música en viu, els drets d'autor, el videoclip musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del “streaming”, seran alguns dels temes que abordarà aquest curs, amb ponències de reconeguts professionals i experts en diferents àrees de coneixement, tots ells vinculats d'una i una altra manera al negoci musical: Carlos García, director de planificació i desenvolupament en Promusicae; Ángel José Navarro, guitarrista, enginyer de so i DJ professional; Carlos Romo, promotor i representant d'artistes; Manuel Ángel López, advocat especialista en dret musical (Sympathy for the Lawyer); Carlos Soto, músic i advocat especialista en música; Gaspar Maciá, periodista del diari La Veritat, i Teleelx; Luis Miguel Pazos (Jumper's Trio) i els professors de la UA Tanque amb clau Sánchez (Departament de Comunicació i Psicologia Social), Pilar Montero (Departament de Dret Mercantil i Dret Processal) i José García (Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada)
El curs tindrà una duració de 15 hores lectives i les sessions s'impartiran en directe mitjançant plataforma virtual.
El termini d'inscripcions ja està obert
Alacant. Dijous, 4 de juny de 2020
La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment. El programa inclou un total de 19 cursos, 16 no presencials i 3 semipresencials, que tindran lloc entre els mesos de juny i setembre.
- Des del seu campus virtual UACloud, disposa de 2 dies, des que rep la matrícula.
- Passat aqueix període pot fer-lo en qualsevol caixer automàtic del Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia.
- El pagament en les oficines, en finestreta, de les entitats, Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia, és un servei subjecte a restriccions d'horari, per la qual cosa li aconsellem que consulte prèviament les condicions establides en cadascuna d'elles. Haurà de portar el rebut imprès.
Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'
Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
Tel: (+34) 96 590 9827
Fax: (+34) 96 590 3839
Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua
Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua
Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464