Saltar apartados

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'

Banner CV UA 2021

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

18/02/2021
Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira · 2021

 

 

 

Selecció de propostes de febrer de 2020 · Cursos d'Estiu 2021

27/11/2020
CONVOCATÒRIA PRESENTACIÓ DE CURSOS D'ESTIU DE LA UA RAFAEL ALTAMIRA 2021 - Selecció·Febrer

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües ha publicat la convocatòria per a la presentació de propostes dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" 2021.

Els recordem que la comissió de selecció dels cursos es reunirà per a avaluar i seleccionar les propostes rebudes a través del formulari en els mesos d'octubre i febrer.

El 14 de febrer de 2021 és la data límit per a presentar les seues propostes i optar a la selecció de cursos a realitzar aquest estiu 2021.

 

Més informació.
https://web.ua.es/va/verano/convocatoria-permanent.html

24/11/2020
GESTIÓN DE ENTIDADES DEPORTIVAS

Aquest curs proporcionarà una visió sobre els coneixements necessaris teoricopràctics perquè els professionals de l'esport gestionen Clubs Esportius en el segle XXI, oferint eines orientades a afrontar els reptes actuals del sector millorant la seua capacitat d'anàlisi, comprensió de la situació i presa de decisions.

Dirigit a:

  • Directius de clubs esportius del segle XXI.
  • Directius i professionals que desitgen internacionalitzar els seus clubs esportius i rendibilitzar al màxim la seua activitat.
  • Gestors d'entitats relacionades amb l'esport.
  • Professionals de l'esport en general.

Noves dates
Del 8 de febrer a l'11 de març de 2021

31/07/2020
Informació Període Vacacional

 

L'oficina administrativa de la unitat de Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant, Rafael Altamira, romandrà tancada per període vacacional de l'1 al 31 d'agost de 2020.

Si s'ha preinscrit en algun dels nostres cursos informar-li que, no rebrà confirmació de la matrícula i rebut per al pagament fins a l'1 de setembre de 2020.

24/07/2020
La Seu Universitària de Cocentaina ofereix un curs d'estiu sobre l'anàlisi sensorial dels aliments

El programa posarà sobre la taula per a què serveix aquesta ciència, com funcionen els nostres sentits, com descriure aliments, quines proves sensorials hi ha i quan usar-les, o com el màrqueting sensorial influeix en la nostra vida

Alacant. Divendres, 24 de juliol de 2020.

La Universitat d'Alacant, a través de la seua Seu a Cocentaina, organitza un curs online per a el mes vinent de setembre, del 21 al 26, com a part del programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA, amb el títol “Introducción al análisis sensorial de alimentos”

Els participants s'endinsaran en el món dels sentits a través dels aliments. Amb direcció d'Arantzazu Valdés i coordinació d'Ana Beltrán, el curs explicarà perquè serveix aquesta ciència, l'anàlisi sensorial, com funcionen els nostres sentits, com descriure aliments, quines proves sensorials hi ha i quan usar cadascuna; però “amb una càrrega pràctica important perquè l'alumne/a puga aplicar aquests coneixements en el seu dia a dia”, detalla Valdés. El curs també abordarà com el màrqueting sensorial influeix en la nostra vida a través d'estímuls sensorials en botigues, publicitat, etc. 

Els organitzadors afirmen que “en aquest curs no és necessari tenir un tacte excepcional o un olfacte per a trobar tòfones… solament ganes de treballar, gaudir i deixar-se portar”.

Anàlisi sensorial d'aliments

L'anàlisi sensorial és l'examen de les propietats organolèptiques d'un producte realitzable amb els sentits humans. Dit d'una altra manera, és l'avaluació de l'aparença, olor, aroma, textura i sabor d'un aliment o matèria primera. Aquest tipus d'anàlisi comprèn un conjunt de tècniques per a la mesura precisa de les respostes humanes als aliments i minimitza els potencials efectes de desviació que la identitat de la marca i altres informacions poden exercir sobre el judici del consumidor. És a dir, intenta aïllar les propietats sensorials o organolèptiques dels aliments o productes en si mateixos i aporta informació molt útil per al seu desenvolupament o millora, per a la comunitat científica de l'àrea d'aliments i per als directius d'empreses.

Anteriorment, l'anàlisi sensorial es considerava com un mètode marginal per al mesurament de la qualitat dels aliments. No obstant això, el seu desenvolupament històric ha permès que en l'actualitat l'aplicació d'aquesta anàlisi en la indústria alimentària siga reconeguda com una de les formes més importants d'assegurar l'acceptació del producte per part del consumidor.

22/07/2020
La UA analitza els desafiaments més importants de la Unió Europea en un curs d'estiu

La crisi migratòria, el canvi climàtic, el Brexit i la crisi econòmica centraran el programa d'aquesta proposta al setembre

Alacant. Dimecres, 22 de juliol de 2020.

El programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant es prolonga enguany durant el mes de setembre amb una oferta de cursos online i semipresencials. “La Unió Europea davant les grans crisis: la crisi migratòria, el canvi climàtic, el Brexit i la crisi econòmica”,  és un dels cursos que tindran lloc al setembre, del 7 al 10, en format semipresencial, en la Seu Universitària de la Marina-Benissa.

Dirigit pel professor Jaume Ferrer, el curs està dedicat a l'anàlisi dels desafiaments més importants als quals s'enfronta la Unió Europea en l'actualitat. Especialment, el Brexit, la prolongada crisi financera i econòmica, la crisi migratòria i la lluita contra el canvi climàtic que, tal com detalla Ferrer,  “representen reptes als quals la Unió Europea ha de fer front, tractant de superar importants dificultats per a poder oferir una resposta a cadascun d'ells”.

El procés d'integració europeu ha quedat marcat per greus incerteses que han afectat components estructurals del procés d'integració, al que se sumen la prolongada crisi financera i econòmica, i la crisi migratòria. L'eixida de Regne Unit de la Unió Europea, el primer Estat que abandona el procés d'integració, obri una nova època de profunds interrogants que no sols afecten aquest soci fonamental per a la UE, sinó a la Unió Europea en el seu conjunt, i a Espanya en particular.

09/07/2020
La UA dedica un curs al processament de dades massives (Big Data) i a l'impacte social de l'ús d'aquestes tecnologies

Alacant. Dijous, 9 de juliol de 2020

Les tècniques de processament i emmagatzematge de dades massives (Big Data), així com l'impacte actual de la seua aplicació en la societat i la indústria, centraran el curs d'estiu "Big data. Fonaments tecnològics i aplicacions pràctiques"

El curs tindrà lloc del 13 al 17 de juliol en format online, però amb sessions pràctiques en les quals s'abordaran tecnologies capdavanteres a l'entorn del Big Data, com Spark i FIWARE, eines per a l'anàlisi de dades i altres eines de visualització de la informació com Tableau.

El director del curs, José Norberto Mazón, detalla que en les sessions s'analitzarà també el concepte de dades obertes i el seu impacte en la societat i la indústria; així com conceptes de la mineria de dades.

El big data o dades massives fa referència a conjunts tan grans de dades que superen la capacitat de les aplicacions informàtiques tradicionals per a tractar amb ells en un temps raonable. Desenvolupa mecanismes capaços de processar i gestionar dades massives que provenen de diverses fonts i s'empra per a trobar patrons repetitius, models predictius o estadístiques més precises dins d'aqueixos milions de dades. En definitiva, l'objectiu és processar aqueixes dades per a convertir-los en informació capaç de ser interpretada per l'ésser humà i que l'ajude a prendre decisions.

07/07/2020
La UA aborda en un curs d'estiu les dificultats del Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH)

L'impacte en la família del pacient de TDAH, la biologia d'aquest trastorn neurobiològic i els mites i fal·làcies ajuste a ell; les dificultats en l'aprenentatge, o l'àmbit emocional i social en xiquets i adolescents amb TDAH, entre els  temes del programa

 El curs dedica una jornada completa a la realització d'un Taller pràctic de Neuropsicologia en TDAH

Alacant. Dimarts, 7 de juliol de 2020

Amb l'objectiu d'analitzar la realitat de les persones amb TDAH des de la seua primera infància fins a l'edat adulta, plantejar estratègies psicopedagògiques i oferir recursos especialitzats per al seu tractament, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu "Comprenent el TDA-H"

El curs, que s'impartirà en format online, tindrà dues edicions: la primera, la setmana vinent, del 13 al 17 de juliol; i la segona, del 7 a l'11 de setembre. Totes dues edicions constaran de cinc jornades en les quals, des d'una perspectiva teòric/pràctica, es desenvoluparan una diversitat de continguts per a una millor comprensió del trastorn, les dificultats que han de superar els qui el pateixen i com ajudar en aquest procés de superació.

Amb direcció del professor  Ignasi Navarro Soria, el programa serà impartit per especialistes i professionals de la Psicologia, Psicopedagogia, Neuropsicologia, i especialistes de l'àmbit del magisteri i l'educació especial. 

El programa abordarà temes com l'impacte en la família del pacient de TDAH, la biologia d'aquest trastorn neurobiològic i els mites i fal·làcies ajuste a ell, les dificultats en l'aprenentatge, o l'àmbit emocional i social en xiquets i adolescents amb TDAH, entre altres temes. A més, el curs dedica una jornada completa a la realització d'un Taller pràctic de Neuropsicologia en TDAH.

06/07/2020
El Curs Internacional de Música Moderna de la UA en la Seu de La Nucia arriba a la seua XIV edició

Per primera vegada, el curs serà online i impartirà  pop, rock, blues i jazz per a guitarra, baix i bateria, a més de música llatina, cant modern i informàtica musical

Alacant. Dilluns, 6 de juliol de 2020.

La Seu de la Universitat d'Alacant a La Nucia organitza el Curs Internacional de Música Moderna que, enguany, aconsegueix la seua edició número catorze. Per primera vegada, el curs s'impartirà online, del 13 al 16 de juliol, per a adapatarse a les circumstàncies actuals. 

Amb direcció de Román Rodríguez, el curs impartirà pop, rock, blues i jazz per a guitarra, baix i bateria i és gratuït per a professorat inscrit en el CEFIRE . El programa del curs també dedica un apartat a la música llatina en les especialitats de guitarra elèctrica, baix, piano, teclats, percussió, cant modern, vent i informàtica musical. .

El director del curs, Román Rodríguez, detalla que s'abordaran els  aspectes  històrics  de cada    gènere musical, els seus principals característiques i la interpretació del repertori dels diferents estils. A més es faran treballs individuals en cada especialitat i diverses agrupacions col·lectives. "En aquesta XIV edició continuarem oferint una formació de qualitat" afig Rodríguez.

L'elenc de professors està integrat per Román Rodríguez, professor música;     Inés M. Créixens, professora cante; Rubén Cebrián, professor de guitarra; Álvaro Díez, professor de bateria i percussió; Pedro Andani, professor de vent i piano; Alberto Alonso, professor d'informàtica musical; i Ana Isabel Deu, professora i coordinadora de programacions.

03/07/2020
L'aprenentatge automàtic i profund en Intel·ligència Artificial tema central d'un curs d'estiu de la UA

El Deep Learning resol problemes en àrees com a fabricació, vendes, salut, viatges, serveis financers o energia; i les seues aplicacions són usades  en el traductor de Google o en assistents virtuals com Siri, Cortana i Google Assistant

Alacant. Divendres, 3 de juliol de 2020.

Els professors del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UA, Juan Ramón Rico, Antonio Javier Gallego, i Jorge Calvo, imparteixen el curs d'estiu "Introducció al Deep Learning" en format online, del 6 al 10 de juliol. 

Els professors detallen que, dins de la Intel·ligència Artificial l'aprenentatge automàtic (Machine Learning) constitueix una àrea en expansió. Les empreses necessiten especialistes que dominen aquestes tècniques en les quals es dissenyen models perquè l'ordinador aprenga a prendre decisions a partir d'exemples. Dins d'aquest camp de coneixement existeix una especialitat dedicada a l'aprenentatge profund (Deep Learning), que ja ha demostrat un gran impacte en problemes que no es podien resoldre, o bé, en els resultats que s'obtenien insuficients. En l'actualitat, el Deep Learning s'aplica a àrees o problemes molt diferents com: fabricació, vendes, salut, viatges i allotjament, serveis financers i energia. Aquestes aplicacions són usades en el dia a dia, per exemple, en el traductor de Google; en assistents virtuals com Siri, Cortana i Google Assistant.

Aquest innovador curs ofereix una visió de futur als estudiants o professionals de diferents àrees.

Què és el Deep Learning?

El Deep Learning és una branca de la Intel·ligència Artificial basada en l'ús de xarxes neuronals artificials. Aquestes xarxes neuronals estan inspirades en el funcionament de les neurones del cervell humà. De la mateixa manera que una neurona rep i transmet impulsos elèctrics, una neurona artificial rep informació que transforma i envia a altres neurones adjacents. D'aquesta forma, la informació es transforma conforme es transmet per totes les neurones fins a arribar al final de la xarxa. Finalment, la xarxa oferirà una eixida amb els resultats que haja obtingut en funció de les dades que haja rebut com a entrada, de com haja sigut entrenada i l'objectiu per al qual estiga sent utilitzada.

És necessari entrenar la xarxa perquè puga aprendre de les dades que se li proporcionen. Conforme s'entrena una xarxa amb informació, aquesta va modificant les seues neurones fins que és capaç de traure les conclusions correctes, fins i tot amb dades que no se li han proporcionat anteriorment. Per exemple, si introduïm imatges en una xarxa indicant en quals d'elles hi ha gossos i en quals no, la xarxa acabara aprenent a trobar gossos en qualsevol imatge nova que se li proporcione. D'aquesta manera el Deep Learning es pot aplicar en diversos àmbits amb múltiples objectius, des de llegir textos manuscrits, fins a esbrinar l'edat d'una persona sobre la base d'una imatge.

01/07/2020
La Seu Universitària de Villena organitza un curs sobre Coeducació per a avançar en igualtat de drets, oportunitats i responsabilitats

El veto parental, com treballar des del món dels afectes, el potencial educatiu de la música i la imatge, o la visibilització d'una genealogia de científiques, entre els temes a tractar

Alacant. Dimecres, 1 de juliol de 2020.

Proporcionar les bases teòriques necessàries per a coeducar i recursos per a l'aula que trenquen amb els estereotips sexistes en l'educació, són els principals objectius del curs d'estiu "Coeducació per a avançar en igualtat de drets, oportunitats i responsabilitats" que organitza la Seu de la Universitat d'Alacant a Villena. El curs tindrà lloc del 6 al 10 de juliol en format online.

Mª Ángeles Alonso, directora del curs, explica que el programa gira entorn de com avançar cap a la igualtat de drets, oportunitats i responsabilitats, "per la qual cosa hem centrat les ponències en les resistències que estan apareixent a aquest mandat legal (veto parental a aquestes activitats); com treballar des del món dels afectes; la importància de l'imaginari cultural i el seu potencial educatiu (música i imatge); o el foment de les carreres de ciències (les socials també) en la població femenina, mitjançant la visibilització d'una genealogia de científiques fins ara absent del currículum acadèmic"

Les administracions educatives van encarregar al professorat dels centres educatius sostinguts amb fons públics, realitzar una sèrie de canvis per a aplicar la legislació vigent respecte a la igualtat d'oportunitats de dones i homes, així com a sensibilitzar i prevenir  les violències masclistes en la comunitat educativa. En aquest sentit, Alonso assegura que aquests cursos són molt necessaris ja que "a la Comunitat Valenciana anem amb cert retard respecte a altres autonomies com el País Basc, Andalusia o Astúries, perquè no va ser fins a l'any 2016 quan la Conselleria d'Educació va crear la figura de coordinador/a d'Igualtat i Convivència en tots els centres educatius sostinguts amb fons públics, i fins a 2018 no va entrar en vigor el Pla Director de Coeducació".

El curs està coordinat per la professora M.ª Cruz Pla i és gratuït per a professorat inscrit en el CEFIRE.

30/06/2020
El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

"Historia y videojuegos: propuestas docentes y salidas profesionales" abordarà el mercat del videojoc i la seua relació amb la Història i les pràctiques audiovisuals del cinema, la televisió i Internet

Alacant. Dimarts, 30 de juny de 2020.

¿Pot ser el mercat del videojoc una nova eixida professional per a historiadors i humanistes? Per a donar resposta a aquesta pregunta des de diverses perspectives, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu online "Història i videojocs: propostes docents i eixides professionals", del 6 al 10 de juliol en horari de 16 a 20 hores. 

Dirigit per Antonio Carrasco, professor del departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, el curs ofereix una visió global del funcionament del mercat del videojoc i la seua relació amb la Història i les pràctiques audiovisuals com el cinema, la televisió o Internet. Amb l'experiència d'empreses desenvolupadores i especialistes en la matèria, el curs té com a objectiu potenciar la formació en la relació de la Història i el videojoc dins de la indústria, i el seu potencial com a material didàctic en les Ciències Socials, amb un enfocament pràctic i aplicable.

El programa analitzarà els paradigmes més rellevants en el camp del videojoc, des de projectes de caràcter independent fins als de major envergadura, com el d'Assassin's Creieu (Ubisoft) i, per a això, analitzarà casos reals com el de Stephanie-Anne Ruatta (historiadora en Ubisoft Quebec) i Raphael Lacoste (director d'Art en Ubisoft Mont-real).

Segons els organitzadors, el curs explorarà el potencial del videojoc històric com a producte divulgatiu i el seu ús com a material didàctic a l'aula d'Història i les Ciències Socials. El programa donarà a conèixer els últims treballs d'especialistes i de la pròpia indústria del videojoc en matèria didàctica i divulgativa.

 

 

26/06/2020
Els nous reptes de l'ús de l'espanyol a l'aula a debat en un curs d'estiu de la UA

El curs analitzarà la nova ortografia de la RAE, el llenguatge inclusiu o la identitat de gènere en els mitjans de comunicació, entre altres temes

Alacant. Divendres, 26 de juny de 2020

¿Quins són els nous reptes de l'ús de l'espanyol a l'Aula? Amb aquest interrogant com a tema central, la Universitat d'Alacant organitza un curs d'estiu online, que donarà principi dimecres que ve 1 de juliol. Amb adreça de la professora Mª Belén Alvarado, aquest curs pretén posar de manifest l'ús que fem els parlants de l'espanyol enfront de la norma establida per la RAE, per a millorar el seu ús a l'aula, de manera que l'alumnat adquirisca una millor competència lingüística i comunicativa, tant oral com escrita.

Durant tres jornades, el programa del curs abordarà temes com la nova ortografia de la RAE, el llenguatge inclusiu a l'aula o la identitat de gènere en els mitjans de comunicació. El curs es realitza en col·laboració amb el CEFIRE.

Els organitzadors afirmen que "és indubtable la importància que presenta tenir uns coneixements sòlids d'espanyol, tant parlat com escrit,  en situacions de la vida quotidiana i professional". A més, afigen, s'ha de tenir en compte que el fet d'ensenyar la llengua no se cenyeix únicament a dotar als alumnes de continguts lingüístics, sinó que en el procés d'ensenyament/aprenentatge s'han de proporcionar unes eines que permeten a l'alumne estructurar el seu pensament per a exposar-lo amb correcció. A tot això cal sumar l'avanç social i laboral que té la dona al nostre país i que comporta un reflex en la llengua i en la política lingüística.

25/06/2020
La Seu ciutat d'Alacant organitza un curs d'estiu sobre producció audiovisual i comunicació de l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny

El curs comença l'1 de juliol en format online i abordarà les noves possibilitats de l'exercici professional en aquest camp, així com la crítica arquitectònica i el periodisme especialitzat en arquitectura

Alacant. Dijous, 25 de juny de 2020

Amb l'objectiu de transmetre idees i projectes a través de la imatge i potenciar la creativitat de l'alumnat, la Universitat d'Alacant, a través de la seua Seu ciutat d'Alacant, oferta el curs d'estiu "Producció audiovisual i comunicació en l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny". El curs comença dimecres que ve  1 de juliol en modalitat online dirigit pel professor del Departament d'Enginyeria Civil de la UA, Antonio Maciá, i abordarà noves possibilitats de l'exercici professional en l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny, així com la crítica arquitectònica i el periodisme especialitzat en arquitectura. 

Els organitzadors afirmen que aquest curs pretén potenciar la creativitat de l'alumnat, donant-li principis i eines per a arribar a un resultat que reflectisca fidelment les idees amb un llenguatge pla, comprensible, imaginatiu i nou. 

El curs abordarà la producció de vídeo, el guió, els diferents llenguatges audiovisuals i l'edició, el so i la il·luminació, el curtmetratge i el mediometraje, així com experiències de comunicació periodística, crítica arquitectònica i comunicació en xarxes socials, de la mà de la periodista de cultura del Diari Informació, Cristina Martínez.

01/06/2020
AVÍS. Termini pagament de rebuts de matrícula
Pot pagar el seu rebut en el termini assenyalat fins al dia de venciment, en tot cas abans del començament del curs, de les següents formes:

- Des del seu campus virtual  UACloud, disposa de 2 dies, des que rep la matrícula.

- Passat aqueix període  pot fer-lo  en qualsevol caixer automàtic del  Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia.

- El pagament en les oficines, en finestreta,  de les entitats, Banc de Santander, Banc de Sabadell o Bankia, és un servei subjecte a restriccions d'horari, per la qual cosa li aconsellem que consulte prèviament les condicions establides en cadascuna d'elles. Haurà de portar el rebut imprès.

No es considerarà efectivament matriculat fins que el rebut estiga abonat.
17/06/2020
La UA ofereix un curs d'estiu per a organitzadors d'actes culturals i patrimoni

El curs comença dilluns que ve 29 de juny en modalitat online, coordinat per la Seu Universitària de la Vila

Alacant. Dimecres, 17 de juny de 2020.

Amb l'objectiu d'augmentar la capacitat i la qualitat organitzativa dels gestors culturals, la Universitat d'Alacant llança el Curs d'Estiu online "Protocol bàsic per a organitzadors d'actes culturals i de patrimoni".

Coordinat per la Seu Universitària de la Vila i sota la direcció de Rosa María Torres, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA, aquest curs abordarà l'organització i presentació de jornades, congressos, conferències i cursos; rodes de premsa; presentació d'esdeveniments, resultats de treballs, descobriments científics o publicacions.

El curs comença dilluns que ve 29 de juny amb quatre sessions en horari de vesprada, fins al 2 de juliol, amb un preu de 10 euros.

16/06/2020
La UA dedica un Curs d'Estiu al negoci de la música contemporània

El curs online "Rock and roll Business" aborda el  negoci  de la    música  en  viu, els drets  d'autor,    el  videoclip  musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del streaming

Carlos García, director de planificació i desenvolupament en Promusicae; Ángel José Navarro, guitarrista, enginyer de so i DJ professional; Manuel López, advocat especialista en música en Sympathy for the Lawer; i Carlos Romo, promotor i representant d'artistes, entre els ponents

Alacant. Dimarts, 16 de juny de 2020.

¿Com funciona el negoci de la música?. Amb aquesta pregunta com a tema central, la Universitat d'Alacant organitza el curs d'estiu online "Rock and roll Business", coordinat per la Seu Universitària de la Vila i dirigit pel professor del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA, Antonino Martín Palacios.

El curs tindrà lloc del 6 al 9 de juliol, en horari de 16.30 h a 20.30 hores, i té com a objectius mostrar com funciona el negoci de la música i com els grans artistes manegen les seues carreres i negocis. La part del negoci, tal com afirma Antonio Martín, "és una faceta desconeguda del món de la música, moltes vegades és una part oculta d'aquesta destacada indústria cultural en els seus diferents vessants: enregistraments, actuacions en directe i altres usos com a publicitat i pel·lícules ".

L'el    negoci  de la    música  en  viu, els drets  d'autor,    el  videoclip  musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del “streaming”, seran alguns dels temes que abordarà aquest curs, amb ponències de reconeguts  professionals  i  experts  en  diferents  àrees  de coneixement,    tots ells vinculats d'una i una altra manera al negoci musical: Carlos García, director de planificació i desenvolupament en Promusicae; Ángel José Navarro, guitarrista, enginyer de so i DJ professional; Carlos Romo, promotor i representant d'artistes; Manuel Ángel López, advocat especialista en dret musical (Sympathy for the Lawyer); Carlos Soto, músic i advocat especialista en música; Gaspar Maciá, periodista del diari La Veritat,  i Teleelx; Luis Miguel Pazos (Jumper's Trio) i els professors de la UA Tanque amb clau Sánchez (Departament de Comunicació i Psicologia Social), Pilar Montero (Departament de Dret Mercantil i Dret Processal) i José García (Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada)

El  curs  tindrà  una  duració  de 15    hores  lectives  i  les  sessions  s'impartiran    en  directe  mitjançant  plataforma virtual.

El termini d'inscripcions ja està obert

04/06/2020
La Universitat d'Alacant presenta l'oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira

Alacant. Dijous, 4 de juny de 2020

La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment. El programa inclou un total de 19 cursos, 16 no presencials i 3 semipresencials, que tindran lloc entre els mesos de juny i setembre.

 

Veure més

14/04/2020
ADAPTACIÓ DELS CURSOS D'ESTIU DE LA UA "RAFAEL ALTAMIRA" 2020
Atesa l'excepcional situació generada per la COVID-19, estem estudiant l'impacte que pot tenir en els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" 2020. De comú acord amb els diferents equips docents responsables de cadascuna de les propostes presentades a la convocatòria, s'està ponderant la seua potencial conversió a cursos en modalitat no presencial.

En properes dates informarem de més novetats sobre aquest tema. Us agraïm la vostra comprensió i paciència.

16/03/2020
ATENCIÓ Al PÚBLIC

Seguint les indicacions sanitàries, us informem que l'atenció al públic des de la Secretaria de Cursos d'Estiu de la UA Rafael Altamira es fa, des del dia 16 de març, exclusivament a través del correu electrònic: cursosestiu@ua.es

03/03/2020
PRÀCTIQUES BECADES EN LA UNITAT DE CURSOS D'ESTIU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT RAFAEL ALTAMIRA

Convocatòria de la Universitat d’Alacant, en règimen de concurrència competitiva, per a la realització d’unes pràctiques becades a la Unitat de Cursos d'Estiu de la Universitat d’Alacant Rafael Altamira

REFERÈNCIA: PRA-36 /2019-2020

12-03-2020: Llista provisional de sol·licituds admeses i excloses.

08-04-2020: Llista definitiva de sol·licituds admeses i excloses.

04-05-2020: Resolució de la convocatòria de pràctiques.

Es Cancel·la aquesta convocatòria per raó de causa major a causa de les conseqüències que l'emergència de la COVID-19 ha tingut en les activitats dels Cursos d'estiu de la UA Rafael Altamira.

18/02/2020
2a Selecció de propostes de febrer de 2020 · Cursos d'Estiu 2020

El dilluns 17 de febrer va tenir lloc la 2a comissió de selecció dels cursos proposats per als Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" 2020.

29/01/2020
SELECCIÓ DE PROPOSTES DE CURSOS · febrer 2020

 

Actualització important:

Diversos membres del PDI interessats/des a presentar propostes de cursos ens han informat de la dificultat de fer-ho en en temps i forma per la coincidència de la data límit de presentació de propostes amb la data límit de presentació de sol·licituds de la convocatòria ANECA de trams de recerca de la CNEAI 2019.

En benefici de totes les parts implicades s'ha decidit ampliar el termini de presentació de propostes de cursos fins al 13 de febrer de 2020.

22/01/2020
CONVOCATÒRIA PRESENTACIÓ DE CURSOS D'ESTIU DE LA UA RAFAEL ALTAMIRA 2020 - 2a Selecció·Febrer

 

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües ha publicat la convocatòria per a la presentació de propostes dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant “Rafael Altamira” 2020.

Els recordem que a partir d'aquesta edició, la comissió de selecció dels cursos es reunirà per a avaluar i seleccionar les propostes rebudes a través del formulari en els mesos d'octubre i febrer.

Els recordem que el 31 de gener de 2020 és la data límit per a presentar les seues propostes i optar per tant a la selecció de cursos a realitzar aquest estiu 2020.

 

Més informació:
https://web.ua.es/va/verano/convocatoria-permanent.html

Universidad de Alicante  

Cultura en la UA 

Suscriu-te al nostre butlletí   

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464