Saltar apartados

Informació general de matrícula

Informació general

 • El procés de matrícula es realitzarà telemàticament i constarà de les següents fases: preinscripció, matrícula, pagament del rebut (excepte gratuïts) i lliurament de la documentació (quan calga).

Per favor, llegisca atentament la següent informació abans de començar la preinscripció

1. Preinscripció

 • Inici: 15 de maig del 2017
 • Fi: fins que es completen les places, o 3 dies hàbils abans de l'inici del curs.
 1. Les persones interessades que vulguen matricular-se d'un curs d'estiu han de sol·licitar, en primer lloc, una preinscripció mitjançant el següent formulari, opció "Cursos d'especialització i activitats acadèmiques orientades a la formació",  i han de seleccionar el curs del seu interès. Quan finalitze el formulari apareixerà una pantalla confirmant-li que la preinscripció s'ha realitzat correctament.
 2. Si no recordes la teua contrasenya o no aconsegueixes accedir al teu correu o a UACloud, la UA et facilita un sistema automatitzat d'obtenció i renovació de contrasenyes d'accés a UACloud.
  El sistema requereix un correu electrònic personal, que hauràs facilitat a la Universitat

  Enllaç de sol·licitud nova clau d'accés: https://cvnet.cpd.ua.es/gestIdent/ClaveAcceso/Solicitar/eshtml
 3. Rebrà un correu de confirmació amb el seu número de referència, guarde'l perquè serà necessari posteriorment. Aquesta informació la rebrà en l'adreça de correu que haja facilitat en el formulari de preinscripció. Si no rep el correu, torne a entrar en el formulari i assegure's que va introduir una adreça de correu vàlida. Si  va perdre el seu número de referència, torne al formulari, introduïsca el seu document d'identificació i sol·licite que li l'envien altra vegada.
 4. L'admissió de la sol·licitud de preinscripció es realitzarà al següent dia hàbil. Si vostè va rebre correctament el correu electrònic de confirmació de la seua preinscripció, espere, perquè ha de rebre el correu d'admissió per a poder matricular-se.

AVÍS PREINSCRIPCIÓ
Els estudiants d'estudis oficials que no pertanyen a la UA i els desocupats, hauran d'adjuntar obligatòriament la documentació que així ho acredite en el moment de la preinscripció.
Hauran de fer-ho a través del formulari de preinscripció, en l'apartat DOCUMENTACIÓ,  per a poder aplicar-se el descompte en el procés de matrícula.

Alumnat menor d'edat, cal adjuntar en el moment de la preinscripció el formulari d'autorització paterna per a la realització del curs.

 2. Matrícula i pagament del rebut

AVÍS MATRÍCULA
Si en el procés de matriculació en una de les pantalles li apareixen els següents avisos:

- EXCLUSIVAMENT PER  ESTUDIANTS DE LA PROVA DE NIVELL B1 IDIOMA ESTRANGER I ACREDITACIÓ I CAPACITACIÓ D'IDIOMES. Si tens dret a alguna d'aquestes bonificacions, selecciona el descompte. Hauràs d'acreditar-ho en l'Oficina de Mobilitat (B1) o Servei de Política Lingüística (Capacitació) sempre que no ho hages justificat prèviament.

- Data de realització: agost - Tot el dia

i li creen confusió, no faça cas, és un formulari general per a tots els cursos de menys de 200 hores.

Si unes vegada realitzada la matrícula i el pagament en entrar a UACloud veus un avís que no estàsmatriculada/o, que acabes el procés no faces cas és a causa del canvi de dates del curs acadèmic.

No cal fer arribar el rebut del pagament a la secretària de Cursos d'Estiu , és un missatge que ix per defecte en acabar el procés.

 1. Una vegada que la secretaria haja admès la seua sol·licitud de preinscripció, li enviarà un correu electrònic amb instruccions precises sobre com i quan cal matricular-se. És important que estiga atent a aquest correu perquè no se li esgote el termini de matrícula. Aquesta informació també la rebrà en l'adreça de correu que haja facilitat en el formulari de preinscripció.
 2. El correu d'admissió li facilitarà les seues dades d'accés a UACloud, plataforma a través de la qual podrà formalitzar la matrícula. Se li facilitaran així mateix les dates de matriculació.
 3. Quan finalitze el procés de matrícula es generarà un rebut de pagament que haurà de fer-lo efectiu en el termini que li indique i, en tot cas, abans que comence el curs.
  Recorde que pot optar per l'opció de pagament amb la seua targeta bancària. El rebut estarà diponible en l'aplicació Pagament de rebuts dins de l'UACloud.
  Si vostè pot sol·licitar descompte, no oblide enviar a la secretària la documentació que l'acredite, si no ho va fer anteriorment.

AVÍS PAGAMENT
No
cal fer-nos arribar el resguard del rebut una vegada abonat, encara que us arribe un avís que així ho indique, el procés està automatitzat.

3. Documentació a aportar i dades de contacte

Si no ho va fer durant la fase de preinscripció, haurà de lliurar la documentació que se li requerisca durant la fase de matrícula. En qualsevol cas, sempre abans que comence el curs.

 Li oferim un resum de la documentació general a aportar:

- Si és la primera vegada que es matricula en la Universitat d'Alacant ha d'enviar-nos fotocòpia del seu DNI o targeta d'identificació (per a estrangers)
- Si es beneficia de descompte per aturat, haurà d'adjuntar fotocòpia del carnet d'atur.
- Si el descompte és per cursar estudis oficials, haurà d'enviar-nos fotocòpia del justificant de pagament de l'any en curs (no serà necessari si és estudiant de la Universitat d'Alacant).

Els cursos d'estiu  amb requisits específics d'accés, trobarà el detall bé en la pantalla de preinscripció, bé en la informació general del curs

Quan i com enviar la documentació requerida.

-O en el moment de la preinscripció, a través del formulari.
-O a través d'un correu electrònic amb el seu nom, cognoms, número de DNI, i curs del qual es matricula, a la següent adreça:

cursosestiu@ua.es , telèfon: 965 90 39 79

Per a qualsevol altra informació pot contactar amb nosaltres pels mateixos mitjans:

Campus de Sant Vicent del Raspeig: cursosestiu@ua.es , telèfon: 965 90 39 79
Seu Universitària Ciutat d'Alacant: seu.alacant@ua.es , telèfons: 965 14 53 33 - 965 14 59 59
Seu Universitària de la Marina-Benissa: seu.benissa@ua.es , telèfon 965 73 35 62
Seu Universitària de Biar: cursosestiu@ua.es , telèfon 965 90 39 79
Seu Universitària de Cocentaina: seu.cocentaina@ua.es , telèfon 965 59 02 14
seu Universitària d'Elda: cursosestiu@ua.es , telèfon 965 90 39 79
Seu Universitària de la Nucia: cursosestiu@ua.es , telèfon 965 90 39 79
Seu Universitària d'Oriola: sede.orihuela@ua.es, telèfon 966 73 80 41
Seu Universitària de Petrer: seu.petrer@ua.es, telèfon 966 98 94 00 ext 350
Seu Universitària de Villena: sede.villena@ua.es , telèfon 966 15 08 48
Alcoi, L'Alcudia o Crevillent: cursosestiu@ua.es , telèfon 965 90 39 79
 

Devolució de Taxes

Tot el procediment es realitza a través d'UACloud, eAdministració:

https://sa.ua.es/va/acceso/procediment-e-administracio-devolucio-de-taxes.html

Una vegada comence el curs corresponent no s'admetrà la sol·licitud de devolució de taxes.

El dret a la devolució d'ingressos indeguts prescriu als quatre anys.

 

 Preguntes freqüents

 • No he rebut el correu electrònic confirmant la preinscripció.

Torne a entrar en el formulari i assegure's que va introduir una adreça de correu electrònic vàlida. Per a açò ha de tenir anotat el codi de referència generat després de la seua preinscripció.

 • No trobe el meu curs en el llistat:

Els següents cursos tenen el seu propi enllaç de preinscripció:

EL CASC, certamen de activación socio cultural. 3ª edición.

 • He perdut el meu número de referència de la preinscripció.

Torne al formulari, introduïsca el seu número de document d'identitat i sol·licite que li'l tornen a enviar. Ha de tenir en compte que el codi s'enviarà al correu electrònic que va introduir en la preinscripció, per tant el correu ha de ser vàlid.

 • No rep el correu electrònic d'admissió.

A causa de les circumstàncies de cada curs, el termini d'admissió de sol·licituds podrà variar entre un dia i diverses setmanes. Si vostè va rebre correctament el correu de confirmació de la seua preinscripció, espere a rebre el correu d'admissió.

 • La contrasenya de Campus Virtual no em permet l'accés.

Si ja disposava d'accés als serveis de la Universitat d'Alacant i  en el seu moment va canviar la contrasenya original, la contrasenya enviada no serà vàlida. En cas de no recordar-la, sol·licite-la a través de les dades de contacte.

 • ¿Puc fraccionar el pagament?

El sistema de pagament és pagament únic.

 • ¿Com enviar la documentació que acredita el meu descompte?

Preferentment en el moment de la preinscripció, a través del formulari. Si no ho va fer, pot realitzar-ho a través de les dades de contacte.

 • M'he matriculat i no trobe el rebut.

El rebut romandrà accessible a través del Campus Virtual (Secretaria-Pagaments-Rebuts emesos)

 • ¿On puc realitzar el pagament del rebut?

A través del Campus Virtual mitjançant targeta bancària o en qualsevol caixer automàtic del BANC DE SANTANDER (4B), BANC SABADELL CAM, CAJAMURCIA-BMN o a través dels serveis de banca electrònica d'aquestes entitats.

 

 

Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant 'Rafael Altamira'


Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
Edifici Germà Bernàcer - Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://plus.google.com/102070007666008515878/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464