formació Voluntariat

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Voluntariat   Voluntariat
Voluntariat

formació

PUNXA ACÍ PER A INSCRIPCIÓ CURSE DE FORMACIÓ PER A VOLUNTARIAT AMB TU+UA

SESSIÓ PRESENCIAL

Sessió presencial en la Universitat d'Alacan.

OBERT TERMINI D'INSCRIPCIÓ PER A LA FORMACIÓ


Podeu realitzar el curs en la seua segona edició en el mes de maig, en les dates 06 al 12 de maig de 2019. Podeu realitzar preinscripció i matrícula en l'enllaçhttps://cvnet.cpd.ua.es/preinsua/estudio.aspx?idioma=ca&codest=GA60

Abans d'acudir a les sessions del curs, siga al desembre o al maig, es requereix la lectura dels materials que podeu trobar en la Plataforma AMB TU+UA, en el següent enllaç:

https://web.ua.es/es/voluntariado-ua/formacion.html

 Us esperem!

Per a qualsevol dubte o consulta, podeu escriure al correu s.rsocial@ua.es

PLA DE VOLUNTARIAT AMB TU+UA

El Pla de Voluntariat AMB TU+UA inclou un Mòdul Formatiu General que serà cursat per totes les persones voluntàries que participen en els diferents Programes de Voluntariat inclosos en el Pla, i té com a Objectius

1. Contribuir a posar en valor el Voluntariat com a signe d'una societat compromesa i eina per al desenvolupament social.

2. Identificar els valors inherents a l'acció voluntària i la seua capacitat per a potenciar la cohesió social i la igualtat. 

3. Aprofundir en el contingut de la Llei 45/2015 de 14 d'Octubre de Voluntariat.

4. Reconèixer els drets i deures de la persona Voluntària a partir del marc normatiu vigent.

5. Conèixer el Pla de Voluntariat AMB TU+UA, els seus principis, característiques i àmbits d'acció.

METODOLOGIA

La Metodologia d'aquest Mòdul Formatiu General consistirà en:

  1. Lectures de materials online sobre Voluntariat disponibles en la Pàgina Web de la Plataforma de Voluntariat AMB TU+UA.
  2. Sessió presencial en la Universitat d'Alacant d'1 h 30 min que inclourà: exposició i debat sobre els documents llegits sobre Voluntariat, taller de risoterapia com a eina per al voluntariat, prova d'avaluació.

Continguts

  1. El Voluntariat com a aprenentatge-servei i eina de transformació social en la Universitat d'Alacant.  
  2. El Voluntariat per a la Llei 45/2015 de 14 d'Octubre.
  3. Drets i deures de la persona Voluntària.
  4. Reconeixement del Voluntariat.

MATERIALS ONLINE

portada pla de voluntariat

Pàgina Web i Pla de Voluntariat AMB TU +UA. Vicerectorat de Responsabilitat Social Inclusió i Igualtat de la Universitat d'Alacant.


Document del Pla de Voluntariat AMB TU+UA, Unim gent extraordinària amb grans causes, on es descriu el Pla de Voluntariat AMB TU+UA com a part de la política de Responsabilitat Social de la UA i que sorgeix amb el ferm propòsit de posar a la disposició de la societat els actius i fortaleses de la nostra Universitat a través del valor de l'Acció Voluntària

 

portada power point

Video promocional i Presentació PWP del Pla de Voluntariat AMB TU +UA. Vicerectorat de Responsabilitat Social Inclusió i Igualtat de la Universitat d'Alacant.

El video i la següent presentació en power point descriuen i mostren els noms, imatge i objectiu dels diferents Programes de Voluntariat disponibles en la Pàgina web del Pla AMB TU+UA.

guia fàcil voluntariat 5 passos

Guia Fàcil: Document de la Plataforma del Voluntariat que facilita la interpretació de la Llei 45/2015 de 14 d'Octubre que i descriu de forma didàctica els detalls més pràctics que conté la Llei.

portada aprenentatge Miguel Martínez

Miguel Martínez (Ed). Aprenentatge-Servei i Responsabilitat Social de les Universitats. Octàedre HISSE-2008.

Aquest document arreplega un conjunt de treballs que mostren experiències sobre com integrar l'aprenentatge-servei en diferents dimensions i projectes universitaris. Per a aquest curs es recomana capítols 1 i 4.