Voluntariat Cultural

 

El Voluntariat Cultural UA ofereix a l’alumnat i a la comunitat universitària la possibilitat d’implicar-se en l’èxit de l’activitat cultural en el campus de la UA (i, secundàriament, en les seus i altres centres i institucions on la UA tinga presència o relació). En aquest programa, de la mà del Servei de Cultura i el Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, les persones voluntàries participen en les diverses activitats proposades, donant informació, resolent dubtes, ajudant a localitzar espais o activitats, promovent xarxes socials (Facebook, Instagram) pròpies del Voluntariat Cultural o les oficials de les àrees implicades en cultura en la UA, documentació audiovisual, etc. També poden col·laborar a la catalogació del patrimoni cultural de la UA i a la proposta i organització d’activitats culturals. En resum, són persones que activen el coneixement, l’ús i l’aprofitament positiu de l’àmplia i variada oferta d’activitats i de recursos culturals de la UA.

 

Aquest curs 2020-2021, desafortunadament marcat per la pandèmia de la COVID, ens trobem en la conjuntura d'haver de reorientar les nostres activitats en la modalitat de "no presencial o virtual". L'oferta no presencial, a més de la presencial, que mantindrem mentre es puga, de col·laboració amb el Voluntariat Cultural UA 2020-21 és la mateixa que ja tenim altres cursos: classificació de materials i recursos dels diversos activitats culturals UA amb seguiment i formació per part del personal tècnic sorrespondiente

    • ACTIVIDADES
  • ACTIVITATS

El Voluntariat Cultural UA pot participar en

  •          El disseny i la difusió d’activitats culturals
  •          La documentació prèvia de fons (pel·lícules, etc.)
  •          La documentació audiovisual d’activitats (fotos, vídeos, entrevistes de ràdio)
  •          El muntatge d’exposicions
  •          El suport a activitats culturals
  •          Compartir l’experiència en xarxes, encontres i altres reunions de voluntariat
  • FORMACIÓ ESPECÍFICA

A més de conèixer la informació pròpia del programa de Voluntariat Cultural UA que hi ha en la web i de la normativa universitària i del programa Amb tu+UA, cada activitat tindrà un tècnic responsable que facilitarà prèviament tota la informació i els recursos per a participar (fires, exposicions, jornades, ràdio, fotografia, entrevistes, catalogació, muntatge i desmuntatge d’exposicions, preparació de vídeos o performances culturals, etc.). Cal un domini bàsic del castellà i del valencià, amb valoració d’altres llengües.