Voluntariat mediambiental Voluntariat

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Voluntariat   Voluntariat
Voluntariat

Voluntariat mediambiental

Recentment, la Universitat d'Alacant ha aprovat el seu I Pla de Responsabilitat Social. En ell s'arrepleguen una sèrie d'accions destinades a reduir l'ús i consum de plàstics i envasos en el campus i seus universitàries. Aquestes mesures se sustenten en l'informe %u201CCap a una gestió sostenible dels plàstics en la Universitat d'Alacant. Diagnòstic i propostes d'actuació, elaborat per una unitat mixta d'investigadors integrada per investigadors i investigadores de la Universitat d'Alacant i Universitat d'Huelva especialitzada en sociologia del medi ambient.

Amb l'objectiu d'incidir en els hàbits de consum de la comunitat universitària referents al plàstic i envasos i millorar la sensibilització en matèria mediambiental, la UA ha engegat la campanya Plàstic.0. Aquesta campanya inclou, entre unes altres, accions concretes d'intervenció, sensibilització i participació que seran desenvolupades pel Programa de Voluntariat Mediambiental que es presenta en l'est documente. En essència, les accions que es realitzaran en el Voluntariat Mediambiental, pretenen incidir en els àmbits de: reducció, reciclat i participació de la comunitat universitària.

  

 

El voluntariat de la universitat podrà dur a terme ACCIONS tals com:

 

 

 

Objectius

 

El curs de formació inicial ha tingut tres objectius, que al seu torn corresponen amb les temàtiques del curs:

 1. Adquirir coneixement sobre els impactes socioambientales associats a l'actual model de consum i sobre la situació en la UA.

 2. Formar als i les participants en la gestió social dels impactes mediambientals.

 3. Conèixer els principis bàsics d'un programa de voluntariat, la seua dinàmica de funcionament i els beneficis socials associats.

 

A més de la formació comú, s'ha impartit una formació específica en relació amb cadascun dels itineraris del voluntariat. El principal objectiu d'aquestes sessions ha sigut dotar a les persones participants dels coneixements necessaris per a complir amb l'enfocament aplicat del voluntariat ambiental.

 

Dates de la Formació específica (14 hores)

Divendres 14 de juny de 11 a 14.30 h

Dilluns 17 de juny de 11 a 14.30 h

Dimarts 18 de juny de 11 a 14.30 h

Dimecres 19 de juny de 11 a 14.30 h

Aula GB/1004 Edifici Germà Bernàcer