Voluntariat Universitat Saludable Voluntariat

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Voluntariat   Voluntariat
Voluntariat

Voluntariat Universitat Saludable

És un equip de joves universitaris de les diverses facultats, que posen les seues habilitats i capacitats per a la cura de la seua salut personal, al seu torn brinden un servei de promoure vides saludables en la comuidad universitària i la societat. Aprovació per Consell de Govern 25/10/2019.

 

 

El Voluntariat d'Universitat Saludable està vinculat al projecte d'Universitat Saludable de la UA. Des d'aquest projecte s'organitzen i es patrocinen diverses activitats orientades a fomentar la salut, el benestar i la sostenibilitat de tota la seua comunitat universitària (estudiants, professors, investigadors, personal d'administració i personal de serveis).

L'equip de voluntàries i voluntaris està format per estudiants del campus universitari. Cadascun d'ells compta amb el seu gran bagatge personal com amb les habilitats i els coneixements que estan desenvolupant en diverses titulacions (informàtica, turisme, dret, educació, infermeria, relacions laborals, nutrició…). La seua vinculació amb el Voluntariat d'Universitat Saludable els facilita compartir visions diverses, adquirir competències per a la cura responsable de la seua salut i desenvolupar estratègies d'interaccions ‘entre iguals' per a proporcionar informació veraç, aprenentatge i modificació de conductes cap al saludable a altres estudiants.

El Voluntariat d'Universitat Saludable forma para del Pla de Voluntariat AMB TU+UA de la UA, projecte institucional i estratègic de Responsabilitat Social, que acredita l'aprenentatge-servei de voluntariat realitzat amb el reconeixement d'1 crèdit ECTS (25 hores). En l'apartat d'activitats, pots consultar la nostra agenda d'accions durant el curs acadèmic 2019-20.

 

 

 

El Voluntariat d'Universitat Saludable t'ofereix l'oportunitat d'aprendre i realitzar el servei de voluntariat col·laboren en una o en diverses activitats previstes (indica en el formulari d'inscripció en quin o quins participaràs):

  1. Campaña de Donació de Sang: Es realitzen dues campanyes per curs acadèmic, tardor (22 i 23 d'octubre de 2019) i primavera (10 i 11 de març de 2020). La setmana prèvia hi ha una sessió de formació de 3 hores (s'ofereix o dues dates o dos horaris diferents) i la participació en l'animació social són de 3 a 7 hores durant els dies de donació (o en horari de matí o horari de vesprada).
  2. Visibilizando el VIH i altres ITS (aprenentatge actiu entre iguals): Aquesta activitat té dues parts. La primera es desenvolupa amb motiu de l'1 de desembre (dia internacional contra el VIH-SIDA), està prevista la formació els dies 25 i 26 de novembre (11-13h = 4 hores) i la intervenció entre iguals, els dies 27 i 28 de novembre (10-13h = 6 hores). La segona part, es desenvoluparà en la setmana de l'11 al 15 de maig, la participació en l'animació social per a incentivar la votació popular al millor cartell informatiu sobre prevenció d'ITS i VIH (10 a 13H = 3hores).
  3. Altres activitats relacionades amb la salut en la comunitat: Campaña de Divulgació de detecció primerenca del Càncer de Mama, Campaña de Divulgació de mesures de prevenció del Càncer de Pell,