Saltar apartados

Presentació

Una de les principals raons que justifiquen l'acció institucional d'aquest Vicerectorat és assegurar la formació integral de l'alumnat que facilite una inserció en el món laboral adequada al seu nivell de formació. Per a aconseguir aquests objectius resulta imprescindible que s'implique, tant en el procés formatiu com en els òrgans de govern de la Universitat. La seua intervenció en totes les decisions que afecten la política universitària és important, i molt especialment en aquelles que estan relacionades amb l'activitat acadèmica. Per això, des d'aquest Vicerectorat es mantindrà una comunicació fluida amb els estudiants a través del Consell d'Estudiants, les delegacions de Centre, associacions, delegats de curs, etc. A més de facilitar i valorar el compromís social dels estudiants mitjançant accions de cooperació i foment dels valors de solidaritat i sostenibilitat.

El Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat s'ocupa de canalitzar la informació i orientació a l'alumnat des de la fase prèvia al seu accés a la Universitat fins al període de fidelització com a antic o antiga estudiant.

Amb aquest objectiu es realitzen una àmplia gamma d'actuacions dirigides als futurs estudiants per a oferir el coneixement de la mateixa Universitat i de l'extensa oferta de titulacions que es poden cursar a la Universitat d'Alacant.

Un altre aspecte crucial durant el procés formatiu per als estudiants d'aquesta universitat són les pràctiques en empreses, tant dins el teixit empresarial pròxim com les pràctiques en l'estranger. Per a aconseguir la màxima eficiència en aquest aspecte resulta fonamental la coordinació amb les facultats i escoles que desenvolupen programes d'acord amb les precisions del corresponent pla d'estudis.

La millora dels canals per a facilitar la inserció laboral de l'alumnat mitjançant cursos d'orientació laboral, així com la captació d'ofertes de treball i establiment d'una fira virtual permanent d'ocupació és un dels reptes més importants als quals ens enfrontem en aquesta nova etapa.

Establir mecanismes i espais per a la relació fluida amb antics alumnes ha de ser un compromís, de manera que aquests continuen sentint la universitat com sa casa i col·laboren en la millora contínua dels nostres títols.

Finalment, la remoció d'aquells obstacles econòmics i d'accessibilitat per als estudiants és un altre dels aspectes competencials que desenvolupa aquest Vicerectorat.

Rosario Ferrer Cascales
Vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat

Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464