Impacte Covid

L'EFECTE DEL COVID-19 EN ELS RESULTATS ACADÈMICS DE L'ALUMNAT

A la fi de l'any 2020 el vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa va encarregar un estudi a un equip d'investigadors de la UA amb àmplia trajectòria en la matèria per què determinara les conseqüències que havia tingut l'avaluació online en els resultats acadèmics del segon semestre del curs 2019/2020, profundament afectat pel trànsit a la docència en línia d'emergència, i per la necessitat d'avaluar també de forma no presencial.
 
Fa uns dies es va lliurar al vicerectorat d'Estudis, Qualitat i Llengües aquest treball, titulat "Estudi sobre l'efecte del covid-19 en els resultats acadèmics de l'alumnat de la Universitat d'Alacant en el segon semestre del curs 2019-2020", l'autor principal del qual és el professor Íñigo Iturbe-Ormaeche, del Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica, junt a Pedro Albarrán, María Dolores Collado i Luis Pérez. Des d'aquest vicerectorat volem agrair-los la feina feta i felicitar-los pel resultat.

Unes setmanes després, des de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, es va encarregar un estudi similar al mateix equip, amb la finalitat de determinar aqueix impacte en totes les universitats públiques valencianes. Aquest treball també s'ha acabat recentment, i es titula: "Efecto del covid-19 en los resultados académicos de los estudiantes de las universidades públicas valencianas".
 
Tots dos estudis, molt aclaridors sobre l'impacte de l'avaluació no presencial en les qualificacions, es troben disponibles en el web del vicerectorat d'Estudis
 

Informe de la Universitat d'Alacant    https://s.ua.es/es/zSzA

Informe de les Universitats Valencianes    https://s.ua.es/es/zSzn