Saltar apartados

PRESENTACIÓ

 

Amparo Navarro Faure, vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i InnovacióDes de la meua responsabilitat en el Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement ens hem proposat treballar per una Universitat de qualitat, la qual té, com un dels seus objectius prioritaris, desenvolupar una intensa activitat investigadora que contribuïsca a la generació i transferència de coneixement.

Per a garantir la realització de l'activitat investigadora en unes adequades condicions, són imprescindibles tant un decidit suport als grups d'investigació ja constituïts, com incentivar i facilitar la consolidació dels grups emergents d'investigació. En conseqüència, s'han de proporcionar les infraestructures i els mitjans de finançament necessaris, tant per mitjà del desenvolupament de programes propis de la Universitat com potenciant la captació de recursos externs. Accedir a grans projectes en l'àmbit internacional exigeix nous models d'organització de la investigació que permeten, en aquest àmbit, l'obtenció de recursos per a desenvolupar una investigació de qualitat, amb les corresponents garanties.

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes constitueix un clar exemple de les possibilitats d'aplicació de les eines proporcionades per les tecnologies de la informació i la comunicació a la investigació en humanitats i del desenvolupament del model bibliotecari digital. Vehicle de difusió de les cultures hispàniques amb garantia de rigor científic, representa també un centre d'investigació per a l'aplicació de noves eines tecnològiques.

Les activitats d'investigació i de gestió que porta a terme el personal docent i investigador, han de tenir el corresponent reconeixement en el futur Pla d'Ordenació Integral, sobre el qual ha de basar-se el futur model de plantilla.

El projecte de creació d'un parc científic, que per la seua transcendència ha estat objecte d'un intens procés de reflexió durant els últims anys, té entitat suficient per a constituir-se en un dels principals pols generadors de progrés i desenvolupament científic, tècnic i empresarial del nostre entorn. La realització del parc científic requereix un esforç de col·laboració entre els diversos agents socials, que conduïsca finalment al disseny d'un pla d'actuacions que es concrete l'avaluació de la seua viabilitat, en funció dels recursos destinats a la seua execució, els cicles temporals del seu engegada i les diferents formes que ha d'incardinar-se una part substancial de la labor investigadora generada en la nostra Universitat.

Amparo Navarro Faure

Vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement

Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464