Saltar apartados

comunitat LGTBI

bàner ua diversa blava
bàner ua diversa negre
bàner ua diversa rosa
bàner si em violentes

 

#CampusAmbOrgull, la Universitat d'Alacant per la diversitat i contra la discriminació de la comunitat LGTBIQ.

 

La Universitat d’Alacant, institució compromesa amb la defensa dels drets humans, la convivència i la diversitat, llança la seua estratègia universitària #CampusAmbOrgull per a unir-se als esforços col·lectius que treballen per a erradicar la discriminació en el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia, i la Intersexfòbia, la commemoració de la qual serà el dia 17 de maig.

 

La nostra universitat té amb una sòlida trajectòria en la implementació d’accions estratègiques per a eliminar la discriminació contra el col·lectiu LGTBI, i actua de manera transversal. Treballem per a promoure un entorn de benestar per a totes les persones, sensibilitzar la comunitat, promoure la investigació i la transferència de coneixement des d’un enfocament de diversitat real i enfortir la #CiènciaAmbOrgull, així com treballar en xarxa amb la comunitat a través del moviment associatiu i altres centres educatius no universitaris.

 

La implicació del nostre alumnat, la convicció del nostre personal docent i investigador i el convenciment del nostre personal d’administració i serveis materialitza el compromís i l’acció al nostre campus per al seu enfortiment com a espai segur i lliure de discriminació. #CampusAmbOrgull és on projecte que construïm en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible per a avançar cap a entorns lliures i que posen en valor la diversitat en totes les dimensions d’aquesta. 

#CampusAmbOrgull Manifest de la Universitat d'Alacant per la diversitat i contra la discriminació de la comunitat LGTBI

 

 

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia, i la Intersexfòbia, un esdeveniment que visibilitza la urgència de treballar, des de tots els àmbits possibles, per l'eliminació de qualsevol mena de discriminació per orientació sexual. Els últims anys, els avanços socials en el reconeixement dels drets de totes les persones i la seua llibertat sexual permeten transformar els contextos per a posar en valor la diversitat en la societat, així com la defensa institucional i pública dels drets en el moment que són vulnerats. Però malgrat els èxits aconseguits, encara persisteixen fonts de discriminació que, a més de materialitzar-se en les agressions individuals a persones del col•lectiu LGTBI, es mantenen a la base de l'estructura social i la cultura, dels models econòmics, i de les decisions derivades de les institucions polítiques. Es tracta de mecanismes de discriminació sistèmica que afecten tant les oportunitats socials del col•lectiu LGTBI, com les possibilitats de les persones trans per a la inserció laboral o la necessitat de millorar la competència educativa i sanitària per a erradicar l’LGTBIfòbia.

 

La Universitat d'Alacant, a través de la seua campanya #CampusAmbOrgull, #CienciaAmbOrgull, es posiciona contra la discriminació del col•lectiu LGTBI, promovent el valor de la diversitat en un campus plenament inclusiu i actuant davant de qualsevol vulneració dels drets de l'alumnat LGTBI. El treball incansable contra la discriminació a la nostra universitat requereix estratègies de gestió per a crear un entorn de benestar col•lectiu, sensibilitzar la comunitat universitària i dotar-la d'eines per a gestionar la diversitat, promoure la investigació i la transferència de coneixement socialment responsable i enfortir la #CienciaAmbOrgull, la que inclou, en tot el procés científic, la perspectiva de la diversitat LGTBI, especialment en els equips d'investigació, i no cal dir-ho, treballar en xarxa amb la comunitat a través del moviment associatiu i altres centres educatius no universitaris.

 

 

Reproducir

 

 

En el context actual de pandèmia, que impedeix el desenvolupament d'accions presencials, hem de posar tot el nostre esforç perquè les campanyes contra l’LGTBIfobia aconseguisquen l'impacte que cal a través dels diferents canals virtuals i arriben a tota la comunitat, per a consolidar la nostra universitat com un #CampusAmbOrgull, un entorn segur, saludable i de benestar per a totes les persones.

 

 

 

 

 

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat


Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 9917

Fax: (+34) 965 90 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464