setmana poble gitano

Commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano en la UA

El Vicerectorat d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social presenta una variada programació universitària amb motiu de la commemoració del 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano. Es tracta d'un conjunt d'activitats culturals, de sensibilització i investigació que aniran desenvolupant-se al llarg dels mesos d'abril i maig.
Aquesta programació compta amb la col·laboració de la Càtedra de Cultura Gitana i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, així com amb la participació de les associacions i entitats gitanes. Associació Arakerando de Dones Gitanes, Associació de Juristes Gitanos, Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA) i Fundació Secretariat Gitano.

Reproduir

Jornades de sensibilització

Es duran a terme per part d'alumnat gitano de la UA en coordinació amb professorat de diferents Graus (Sociologia, Treball Social, Història, Educació Primària i Infantil). En elles es farà un recorregut des de la història viscuda arribant a la quotidianitat del moment actual en què viuen les persones gitanes en la nostra societat.

Del 26 al 30 d'abril

Conversa: Investigació des de la Mirada Gitana

Trobada online amb investigadores i investigadors gitanos de posada en comú de les línies  que s'estan desenvolupant des del pensament i la mirada gitana en la investigació.

30 d'abril a les 16h.

Organitza: Càtedra de Cultura Gitana

Més informació

Exposició “Mira'm: ara em veus?"

Exposició que naix del procés col·laboratiu, realitzat durant dos anys, entre membres del Poble Gitano d'Alacant, les entitats gitanes Arakerando i Faga, alumnat i professorat de la Universitat d'Alacant.

Del 26 d'abril al 10 de maig.

Lloc: Biblioteca General de la UA

Exposició "Campanya de Sensibilització FSG"

Recorregut per les principals accions de sensibilització de la Fundació Secretariat Gitano 2004-2021 en col·laboració amb la UA

Del 26 d'abril al 10 de maig.

Lloc: Hall de l'Aulari II

Acte institucional de la hissada de Bandera del Poble Gitano"

L'acte de la hissada de bandera s'acompanyarà de la interpretació en directe de l'himne gitano "Gelem Gelem".

28 d'abril a les 11h.

Lloc: Al costat de l'escutura de la mà "Dibuixant l'espai". (Aforament limitat per mesures COVID)

Exposició bibliogràfica “Història i Cultura del Poble Gitano"

Mostra bibliogràfica estructurada en dues guies (“Història i Cultura del Poble Gitano. Llibres" e “Història i Cultura del Poble Gitano. Recursos audiovisuals" ) amb l'objectiu de donar visibilitat als recursos bibliografics relacionats amb el Poble Gitano i la seua cultura amb els quals compta la BUA. 
En relació als recursos audiovisuals, podem destacar els enregistraments sonors del fons de Radi París, integrades en el portal Retorna'm la veu, que ens acosten a la situació del poble gitano a França sota una altra perspectiva, encara que sempre en relació amb Espanya. És conserven un total de quinze enregistraments sobre diferents aspectes que cobreixen la seua religió (amb l'avanç de la “Església Evangèlica”), la seua cultura, la seua cosmovisió, els problemes del dia a dia, la seua expressió artístic-musical, etc

A partir del 26 abril.

Lloc: online

Enllanç

Concurs de fotografia Enfokaló21

Concurs de fotografia on es captaran diverses perspectives i visions sobre el Poble Gitano, la seua cultura i idiosincràsia, tradicions, vivències i aspectes de la seua realitat social. Obert a qualsevol membre de la comununidad universitària.

Poden enviar-se proposades fins al 17 de maig

 

Bases