Saltar apartados

pacte mundial

 

 

En el mes de Setembre de 2015, els estats membres de l'ONU van aprovar l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que inclou un conjunt de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a posar fi a la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i fer front al canvi climàtic. 


Els ODS presenten un conjunt de línies estratègiques dirigides a contribuir al desenvolupament mundial sostenible que organitzacions, empresa i ciutadania poden preveure en la pràctica professional i en la vida diària. Com a entitats d'enorme rellevància social, les universitats públiques tenen un rol clau per a donar suport a aquesta agenda global en la projecció de totes les seues dimensions: educativa-formativa, investigadora, i de transferència de coneixement.

DRETS HUMANS NORMES LABORALS MEDI AMBIENT ANTICORRUPCIÓDe forma transversal, a través de l'estratègia de responsabilitat social, la universitat té la capacitat de contribuir als assoliments socials emmarcats en cadascun dels ODS, crear i enfortir aliances públiques, privades, amb el tercer sector i la ciutadania, i generar evidència científica aplicable a incrementar l'efectivitat de les accions dirigides a aconseguir els ODS.


La Universitat d'Alacant és una institució compromesa amb l'estratègia de desenvolupament global i planteja un projecte de responsabilitat social que se sume al projecte col·lectiu d'avançar cap a un món més just, equitatiu i sostenible. Les línies d'acció que es plantegen per a aconseguir aquest objectiu estan dissenyades des de la innovació, la participació social i els coneixements i destreses que com a institució d'educació superior desenvolupem per a transferir a la nostra societat.

La UA és sòcia del Pacte Mundial en l'interès per alinear-se amb les grans xarxes nacionals i internacionals que consideren l'estratègia dels ODS com un excel·lent marc d'actuació per a avançar cap al desenvolupament sostenible.

 

 

 

 

 

 

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat


Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 9917

Fax: (+34) 965 90 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464