Saltar apartados

secretariat de responsabilitat social

principis del pacte mundial
17 ods
amb tu+ua
fairtrade
cadira rodes
cultura gitana
refugiat

 

Què és la Responsabilitat Social per a la Universitat d'Alacant?

La responsabilitat social universitària és la relació ètica i transparent de la institució d'educació superior amb la societat, i comporta l'establiment d'estratègies per a l'acció orientada a contribuir al desenvolupament sostenible de la comunitat, preservant els recursos naturals, el patrimoni artisticocultural, respectant la diversitat etnicocultural i promovent la reducció de les desigualtats socials per qualsevol causa.

Metes

El Pla de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant té com a meta contribuir al progrés i enfortiment d'una societat més justa, igualitària, sostenible i tolerant a través de la transferència de coneixement a la comunitat i la provisió de professionals que lideren canvis socials que avancen cap al compliment dels drets humans.

 

Objectius

LE1. Crear xarxes de col·laboració amb institucions públiques, el sector privat, el tercer sector i la comunitat.

LE2. Transferir coneixement i innovació científica a la societat com a forces motrius del desenvolupament social, el creixement econòmic i la generació d'ocupació.

LE3. Obtenir recursos econòmics externs per a impulsar i donar suport a projectes de responsabilitat social en la comunitat. 

LE4. Generar indicadors de seguiment i avaluació de l'impacte social, econòmic i mediambiental del coneixement transferit a la societat.

LE5. Avançar cap a la millora del procés ensenyament-aprenentatge de les i dels professionals alineant les necessitats socials i econòmiques amb el pla formatiu de la Institució d'Educació Superior. 

LE6. Contribuir a la integració transversal dels principis d'igualtat de gènere, sostenibilitat mediambiental, atenció a la diversitat i inclusió social en els plans, programes i projectes desenvolupats des de la Universitat d'Alacant. 

 

Xarxes

La UA és sòcia del Pacte Mundial en l'interès per alinear-se amb les grans xarxes nacionals i internacionals que consideren l'estratègia dels ODS com un excel·lent marc d'actuació per a avançar cap al desenvolupament sostenible.

 

 

Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat


Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 9917

Fax: (+34) 965 90 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464