Correu electrònic amb Webmail  
 
   5.1.3 Menú preferències.
En aquest menú, teniu diverses eines per al manteniment del correu electrònic: Canviar contrasenya, rederigir correu, contestador automàtic i filtres.
Les opcions són:


Permet assignar el nom que veuran els destinataris del vostre correu. Si no està selecionat, el nom serà el que hi ha a la base de dades de la UA per a la vostra adreça de correu. Si seleccioneu aquesta opció i en deixeu buit el camp, els destinataris veuran la vostra adreça electrònica com a nom vostre.


Permet seleccionar la carpeta que usareu com a paperera. Els missatges, en lloc d'esborrar-se definitivament, aniran a la carpeta del servidor que hàgeu seleccionat. Recordeu que la bústia té una capacitat limitada, cosa que comporta que hàgeu de buidar periòdicament la paperera. La utilitat d'aquesta opció puede és revisar els missatges abans d'eliminar-los definitivament.


No mostra el correu que el filtre de la UA considera POSSIBLESPAM, generalment correu no sol·licitat. Recordeu que encara que no es mostra sí que ocupa espai en la bústia, és recomanable, per tant, eliminar-lo. Aquesta opció només és recomanable per a usuaris que es descarreguen el correu des de tercers programes (Mozilla, Outlook) i esporàdicament lligen el correu en Webmail, ja que, en baixar-se el correu a l'ordinador, s'aplicaran els filtres definits en els programes propis. Si sou usuario d'IMAP, es més recomanable un filtre que classifique el correo en les diverses carpetes del servidor, en lloc de configurar aquesta opció.


Permet seleccionar la carpeta que utilitzareu per a desar els correus envieu, perquè en quede constància. Recordeu, igualment, que l'espai del correu es limitat i caldrà eliminar aquests missatges.


De manera automàtica, quan s'arriba al final d'una línia en un missatge que escrivim es produeix el salt de línea. Habiliteu aquesta opció, si preferiu fer-ho vosaltres manualment.


Permet seleccionar una signatura, que s'afegirà al final dels misstages que envieu. Té un límit de 1.000 caràcteres.


  • Canviar contrasenya.
Permet canviar la contrasenya d'accés a la bústia de correu electrònic. En fer-hi clic, accediu a:

 

Llegiu les recomanacions per a elegir la contrasenya, que ha de tenir un màxim de huit caràcters. La nova contrasenya, cal escriure-la dues vegades per a detectar possibles errades de mecanografia. Premeu el botó Canviar i, si tot és correcte, es canviarà la contrasenya. Si us heu equivocat en escriure la clau, Webmail us avisarà:


  • Contestador automàtic
Una eina útil si aneu a estar fora durant una temporada, sense poder contestar el correu. Les persones que us envien missatges rebran una resposta automàtica que informa sobre la vostra absència. En fer clic en aquesta opció, apareix una finestra on podeu escriure un missatge de resposta, com ara:

 


Cliqueu Connectar i el contestador s'activarà. Quan vulgueu desactivar-lo, feu clic en Desconnectar. No cal que esborreu el text. Així, el tindreu a la vostra disposició per a més endavant. Si el que voleu és modificar el missatge, feu els canvis i premeu el botó Modificar. Si esborreu el missatge i premeu Modificar, es desconnectarà.
  • Redirigir correu.
Si useu més d'un compte de correu, pot interessar-vos rebre tots els missatges en un únic compte, per no haver de consultar diverses bústies de correu. Aquesta opció  Webmail us presenta un quadre de text, on heu d'introduir l'adreça en què voleu rebre tots els missatges. Aneu amb compte i escriviu l'adreça correctament.


 

Per a desfer la redirecció, simplement heu de deixar el requadre en blanc i fer clic en Acceptar.

Filtres.  

Una eina útil si voleu que, automàticament, determinats missatges s'arxiven en una altra carpeta. Consigneu on s'ha d'aplicar el filtre, és a dir, en quin camp ha de buscar. Per exemple, en aquest filtre tots els missatges en què apareix el terme Trabajo en l'assumpte del correu seran desats en la carpeta Trabajos.Activeu la casella 'Activado' i cliqueu en :Podeu eliminar un filtre amb el botó


En l'exemple següent, es passa a una carpeta de Webmail, creada prèviament i anomenada SPAM (correu brossa), el correu que l'antivirus classifica amb l'etiqueta [POSSIBLESPAM].
Tal com s'ha dit abans,
és imprescindible activar la casella 'Activat' i fer clcic en , perquè el filtre s'active:
Una vegada actiu, podeu eliminar-lo amb el botó .
Anterior
 
Pàgina mantinguda pel Servei d'Informàtica 
Última actualització: 02-feb-2006 
Pàgina principal enviar correu